Ceau
Trebuie sa ii cumperi un ham cu lesa in niciun caz zgarda. E cam greu cu confectionatul, iti poti strange un 30 lei si sa mergi la un petshop.Nu trebuie scos in fiecare zi afara, mai ales daca bate vantul tare, a plouat etc.Intrebarea ta este de la raspunsul meu :D stai linistita ca stiu ce spun.
Ham cu lesa:
http://www.shopmania.ro/......i-11567056
&
http://www.shopmania.ro/......st-6509469
Hamul cu tot cu lesa costa intre 15 - 30 lei.
Succes! :)
TE IMPLOR! NU scoate asa porcusorul afara! Uite ce este, este un mare chin pentru ei! Nu sunt caini! Daca vrei sa scoti porcusorul afara, mergi intr-un spatiu ingradit la umbra NUMAI vara(acum este prea frig pentru ei), spatiu ingradit unde nu au acces alte animale. Sunt multi porcusori care au murit din cauza urinei canine din iarba. Deci daca vrei sa scoti micutul, ia gratiile custii si punele in iarba si pe el acolo si lasa-l sa pape frumos, sau daca te cunoaste bine si este invatat cu tine si sta langa tine poti si liber, doar supravegheat pentru ca singur poate pleca de capul lui sau poate fi luat de o pasare rapitoare. Am vazut ca tot puii aici, pe TPU intrebari despre porcusorii de guinea, eu iti dau un sfat: NU mai intreba aici, locul e full de vanatori de funde obsedati sa fie in top care iau primul raspuns de pe net pe care l-au gasit... Producatorii de obiecte pentru rozatoare scot pe piata tot felul de prostii care doar chinuie sau scurteaaza viata porcusorului....de exemplu:
-Hamul si lesa: vesta respectiva le dezvolta iritatii, ii incomodeaza si se pot ranii. Este conceputa pentru dihori, nu pentru porcusori.
-Batoanele si blocurile minerale sunt aproape toxice! Contin seminte cu mult fosfor care deterioreaza sanatatea rinichilor porcusorului si efectiv scurteaza viata, fara ele si cu un meniu variat si sanatos poate ajunge si la 9 ani de viata!
-Mancarurile speciale NU sunt bune! doar cateva care se dau doar cate o lingurita per porcusor dimineata si nimic mai mult! Mancarurile ce nu contin acele seminte daunatoare ci din contra, chestii bune sunt: Cavya Crispy, Cavia Nature, Cavia Complete(toate de la vesele laga) sau mancare de la Vitakraft NUMAI gama emotion. Inca ceva, porcusorii nu se tin singuri! Ei sunt animale de grup, nu pot sta singuri, desi crezi ca al tau este bine sa stii ca nu e asa! ei ascund boala, supararea si altele din instinct! Ia-i un partener de acelasi sex cu el, mai bine ai intreba pe cineva priceput sexul acestuia, daca e din petshop sunt mari sanse sa iti fi zis sexul gresit....Intra pe gemon.ro si citeste de acolo, toate informatiile sunt adevarate scrise de o doamna ce chiar a muncit mult si a invatat tot ce se poate sti despre aceste animale. si daca mai ai intrebari intreaba pe gemon.ro/forum, acolo iti va raspunde cineva priceput, interesat doar de porcusor, nu si de fundele stupide de aici.Pentru nelamuriri imi poti lasa un mesaj
Sigur poti sa o faci si acasa, iei o curea de ceas/mana si o pui la gat la porcusor. nu cred ca ar fi o idee buna sa il scoti afara poate sa il omoare alte animale sau sa fie calcat
Da, se poate, numai ca trebuie sa aiba o lesa foarte lejera si lunga, care sa se muleze pe gatul lui si sa nu-i produca discomfort (prea stransa iar nu e bine). Iti doresc mult succes.
SSSkkkk întreabă:
PussicatDolls întreabă: