|

Bună TPU! Am și eu o cățelușă în vârstă de 4 luni, tatăl este amstaff, iar mama pitbull. Am unele probleme cu această cățelușă. Eu am luat-o de la vârsta de 2 luni de la un tip din Craiova, aceeași poveste, cred că ați mai auzit-o. Am crezut că e amstaff, dar s-a dovedit că maică-să e pitbull. Cu proprietarul încă mai țin legătura, adică dacă vreau să-l întreb ceva sau dacă îi mai cer o poză cu părinții îmi trimite pe WhatsApp. Eu încă cred că el nu-și dă seama că câinele ăla e pitbull. Ce mă deranjează pe mine este faptul că este prea prietenoasă, adică se duce și se joacă cu alți câini pe care nu-i cunoaște, se joacă cu vecinii și cu alți străini. Tatăl meu mi-a zis că trebuia să o țin undeva închisă și să mă vadă doar pe mine, dar nu am făcut asta. Am zis că e nașpa dacă o țin toată ziua închisă, așa că am lăsat-o prin curte sub supravegherea mea sau chiar de una singură. Acum l-am întrebat iar ce aș putea face pentru a remedia toată situația asta și mi-a zis să o țin toată ziua închisă și noaptea să-i dau drumul. Chiar nu știu ce să fac. Ce mă mai enervează la ea este faptul că încearcă mereu să mă muște de mână chiar și atunci când mă joc cu ea. Se mai joacă cu un bichon mai mare decât ea și am observat că începe să-l muște mai tare decât de obicei. E moartă după mâncare, adică îi dau boabe și tot nu se satură, bunicul meu vitreg mai dă la ceilalți câini din curte de mâncare și ea după ce îi dau eu de mâncare și îi deschid locul unde o țin, o ia la fugă spre locurile unde manancă ceilalți câini. Fuge de mine cum fugeam eu de mama atunci când nu voiam să mănânc acasă și mă duceam de mâncam dulciuri. Lucrul ăsta chiar m-a scos din sărite, am luat-o de ceafă cu o mană, am privit-o în ochi și am început să o zguduiesc, i-am mai dat și câteva picioare, dar nu la modul ăla, să dau tare să o omor. După mi-a părut foarte rău pentru ce am făcut, mi-am dat seama ce monstru devin și m-am oprit cu datul. Dar când am văzut că nu mă ascultă și eu care mă omor să am grijă de ea, îi dau de mâncare, curățam prin baie în timpul iernii când își făcea nevoile și seara și dimineața, practic, am luat-o razna.
Citisem pe un site că unii proprietari de amstaff îi apucau de ceafă cu o mână și îi priveau în ochi pentru a își da seama câinele care este șeful. Ce aș putea face pentru a îndrepta tot răul? La un dresor nu am cum să ajung cu ea. Aș vrea ceva ce pot face eu cu ea. Help!

1 răspuns:
| a răspuns:

Du o la dresaj, astfel va ajunge la maturitate și va va face probleme. Nu e de glumit cu asa câini. Îți recomand sa urmărești pe YouTube videourile lui Gabriel Cocu, se ocupa cu dresaj, poate te ajuta.