| VoltsLife a întrebat:

Buna TPU, am un caine batran care nu a fost scos la plimbare niciodata in viata lui si are deja 14 ani. I-am luat un ham cu o lesa, am reusit sa il pun fara forta, am reusit sa-l fac sa intre singur cu picioarele in el, dar cand incerc sa-l scot afara se zbate foarte tare. El nu a fost vaccinat si singurele momente cand a fost bagat in seama au fost cand el a fost mic undeva la 3 luni si cateodata de catre mine. Am reusit sa-l scot dar puteam sa alerg cu el, si cand vedea ca nu poate alerga, se zbatea. Ce as putea sa fac sa-i recastig incredea si sa intelega ca nu e un lucru rau ce-i fac?

Răspuns Câştigător
| IsabelaIssa a răspuns:

Buna! În nici un caz nu cu forța, pentru că el refuză de teamă. Recompensat de fiecare dată când face un pas spre bine, multă răbdare și iubire. Doar așa va capăta încredere. Când se zbate oprește-te, mângâie-l, vorbește-i blând și recompensează-l. Așteaptă să fie din nou pregătit. Mult succes!

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Gasesti in Youtube tehnici de dresaj

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca acest cîine nu a fost plimbat niciodata, este tîrziu la varsta lui sa il obisnuiesti, incearca plimbări scurte nu il obosii deoarece lui oricum îi este teama de galagie de aglomeratie, ai curte? Scoate l in curte doar tu cu el, arata i ca nu are de cine sa-i fie frica, pe strada sunt alti cîini care se vor da la el il vor lătra, nu este bine sa il șochezi acum la bătrînete.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce rasă este cîinele? Este băiat, sau fată?

| VoltsLife explică (pentru CristiDinBucuresti):

Cainele este maidanez, de aceea nu are si vaccinuri si de asemenea este baiat.

| ImiPlaceMarmelada a răspuns:

In primul rand, ai rabdare cu el, Nu te astepta ca in prima zi sa te intelegi cu el. Incearca sa-l scoti des, la un moment dat se va obisnui. Il poti atrage cu mancare, adica folosind niste recompense. Cu timpul, acesta se va obisnui.