| kissyou a întrebat:

Am un Bichon Frise de 4 ani si de cand este mic nu isi tine coada rasucita pe spate ca ceilalti Bichoni, o tine in sus.Mentionez ca e rasa pura,nu e corcitura sau ceva.Dc nu tine cum trebuie, avand in vedere ca ambii parinti o tin rasucita pe spate(cu trebuie)si la fel si caini de la canisa de unde sunt luati parintii? Dau funda:*

6 răspunsuri:
| Anduta_1569 a răspuns:

De unde ai luat Bichon-ul? Ce garantie ai tu ca e de rasa pura?
Cainii de rasa pura(care nu sunt corciti)au pedigree.Pedigree-ul este un certificat de origine pe care scrie microcipul cainelui,nume,data nasterii,sex,culoare,tot arborele genealogie(mama,tata, bunici, stra bunici, stra-stra bunici, depinde de linie). Pedigree-ul este singurul document care arata apartenenta unei anumite rase a exemplarului. Fara acest document poti sa zici cui vrei tu ca ai caine de rasa-este considerat metis in toata regula!
PS:un caine de rasa cu pedigree te costa de la 300 euro in sus. Exemplarele de calitate show din parinti campioni nationali sau internationali, pot costa chiar mai bine de 2000 euro.Cel mai scump caine din Romania(Cane Corso-femela) costa vreo 8000 euro sau 7000 nu mai stiu exact.
Chiar daca cainele tau este metis, sentimentele tale trebuie sa ramana aceleasi. Uneori cainii metisi sunt mai docili decat cei de rasa si nu sunt atat de predispusi la bolile rasei a carei incrucisare a rezultat puiul.

| kissyou explică (pentru Anduta_1569):

Matusa mea are ambii parinti cu pedigree.Sunt luati de la canisa Larus si a dat 500 de euro pe un exemplar.Eu intrebam de coada, nu de pedigree si din astea ca stiu foarte bine cum sta cu rasa.

| Mwha a răspuns:

Nu e prea normal. Du-l la vet.

| RedNose a răspuns:

Daca zici ca parintii provin dintr-o canisa, automat au pedigree, deci sunt 100% de rasa, iar coada catelul tau inseamna ca e un defect, dar nu conteaza, stai linistita.

| Hipnotik a răspuns:

Si eu am 2 bichon-uri, amandoi tin coada rasucita. Daca vr sa le duci la concursuri si alte chesti, te sfatuiesc sa te duci la veterinar, parerea mea.
BFT!

| kissyou explică (pentru Hipnotik):

Nu vreau sa-l duc la concursuri, doar sunt curioasa de ce nu tine coada cum trebuie deoarece toti din familia lui o tin rasucita si binenteles daca pot face ceva in privinta asta.L-am dat si la catea si puii au iesit normal.Ma duc mereu la veterinar cu el dar pana acum nu am intrebat, nici veterinarul nu a zis nimic in privinta asta.