| AntoniaMihaela55 a întrebat:

vreau sa-mi iau hamster dar mami nu e de acord pentru ca roade mobila va rog sa-mi spuneti (daca exista) o rasa de hamsteri care sa n roada lemn .
cine imi da raspunsul sa lumeaprimeste FUNDA~!

Răspuns Câştigător
| alex13king a răspuns:

Am auzit ca astia nu rod lemnul si sunt foarte linistiti:http://www.google.ro/......tp?/imgres

| MeimeiPinguinu a răspuns (pentru alex13king):

Orice hamster roade lemn si sunt linistiti pe timpul zilei deoarece sunt nocturni.

7 răspunsuri:
| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Un hamster nu se tine in afara custei,toti hamsterii si toate rozatoarele rod: lemn,plastic,carton, cablul, firele etc.
Daca nu tii hamsterul in cusca el va fugii pentru ca este sperios. Spune-i mamei tale ca hamsterii se tin in cusca.
Cusca e in jur de 40-50 lei si arata astfel: http://www.google.ro/......tp?/imgres
http://www.google.ro/......tp?/imgres
Iar hamsterii sunt in jur de 20-30 lei depinde ce fel de hamster vrei, exista hamster de rasa Roborovski care sunt cei mai mici hamsteri existenti si hamster sirian care e putin mai mare.
1. Cusca.

Asigurati-va ca ati achizitionat o cusca suficient de mare pentru un hamster adult din specia aleasa de dumnevoastra. Rotile sunt adesea prea mici pentru sirienii adulti si trebuie inlocuite. Fiecare tip de cusca are propriile avantaje si dezavantaje, asa ca alegeti tipul care va satisface cel mai bine nevoile.

In cusca, trebuie sa existe tot timpul o sursa de apa proaspata. Este bun si un vas pentru hrana, desi hamsterii aleg, in general, sa depoziteze hrana prin ascunzisurile din cusca. O casuta este si ea apreicata de hasmteri. Aveti grija ca jcuariile si casuta hamsterului sa fie usor de curatat si dezinfectat; usile trebuie sa fie suficient de mari pentru ca hamsterul sa poata iesi fara sa se raneasca.
2. Furniturile

Evitati asternuturile din cedru. Cedrul contine niste uleiuri care pot afecta sistemul respirator al hasmterului. Exisat ingrijorari si in ceea ce priveste pinul. Alegeti alimente de calitate care sa alcatuiasca o dieta cat mai variata. Hamsterii nu au tendinta de a manca mai mult decat au nevoie. Insa au obiceiul de a-si face rezerve mari de hrana, in colturi sau ascunzisuri, chiar daca nu au nevoie de toata aceasta cantitate. Cu toate acestea, nu este eliminat risul de a se ingrasa, daca nu le este administrata o dieta potrivita. Evitati "delicatesele" pentru hamsteri din magazine (care sunt lipsite in nutrienti si sunt foarte scumpe) si bazati-va pe portii mici de fructe si legume, mult mai apreciate de catre animalute si mult mai sanatoase. Evitati citricele, salata verde si alte legume cu substante puternice, precum usturoiul si ceapa. Bazati-va pe mere, broccoli, capsune si dovlecei. Pentru a evita deranjamentele stomacale, introduceti fructele si legumele treptat in alimentatia hamsterului dumneavoastra.



3. Curatenia

Custile trebuie sa fie minutios curatate o data pe saptamana, doar daca hamsterii nu sunt foarte mici. Fructele si legumele proaspete trebuie inlaturate la 24 de ore dupa ce au fost date hamsterului si nu au fost consumate, pentru a evita alterarea. La fiecare curatenie, trebuie sa verificati starea de sanatate a hamsterului. Daca exista ceva suspicios, adresati-va medicului veterinar.

Hamsterii nu au nevoie de bai si pot sa se imbolnaveasca daca le este frig. Acestia se ingrijesc si curata singuri. Din cand in cand, multi hamsteri apreciaza o baie in tarana.



4. Perierea

Multi hamsteri au nevoie de periere, in special cei cu parul lung. Daca sunt ingrijiti bine, procesul de periere nu dureaza foarte mult iar hamsterul nu va oopune rezistenta. Pentru foarte multi hamsteri conteaza foarte mult ca atunci ce ii periati sa le vorbiti in soapta, cu o voce calda si sa folositi miscari lente si gentile. Tineti hamsterul cat mai aproape de pamant, pentru a evita caderile. Chiar si dupa ce a fost periat, hamsterul trebuie tinut cat mai aproape de pamant, nu trebuie sa va plimbati cu el prin casa si nici sa il tineti pe umeri.

Nu uitati ca hamsterii pot sa si muste daca sunt speriati sau se simt amenitati, iar muscatura lor nu este chiar usoara. Nu puneti mana pe un hamster atunci cand doarme. Asigurati-va ca este treaz si pregatit pentru a fi manevrat. Nu maevrati hamsterul in preajma unor grupuri mari de persoane, sau in zgomot mare. Hamsterii au un simt al auzului foarte dezvoltat, iar zgomotele puternice pot avea un impact negativ asupra lor.

Pe de alta parte, hamsterii nu au o vedere laterala prea buna. De aceea, pot cadea foarte usor de pe mese sau de pe pat, putandu-se rani. Asigurati-va ca sunt in siguranta. Hamsterii nu ar trebui sa fie lasati sa alerge liberi prin casa, deoarece, fiind foarte mici, se pot pierde usor sau se poate calca pe ei.



5. Sanatate

Hamsterii sunt, in general, animale foarte sanatoase. Cu toate acestea, si ei se pot imbolnavi. La cat mai scurt timp dupa achizitionarea unui hasmter, trebuie sa consultati un medic veterinar bun. Acesta va poate ajuta in caz de urgenta. O data ce ati observat ca hamsterul dumneavoastra nu este in apele lui, duceti-l cat mai repede la veterinar. Bolile hamsterilor progreseaza foarte repede, de aceea fiind necesara actionarea imediata.
Succes!

| CrissuCristina a răspuns:

Hamsterul pitic rusesc sau hamsterul sirian,amsterul pitic Roborovski, hamsterul chinezesc, hamsterul alb pitic sirian. FUNDA?

| tiger20 a răspuns:

Frate,cum sa roada lemn daca il tii intr-o cusca? Te-ai gandit putin?

| TurcoaicaTa a răspuns:

Nu cred ca exista! ia-ti o pasare, peste, testoasa sau pisica big grin

| AntoniaMihaela55 explică:

Alex_5517 este castigator restul sunteti nesimtiti dar nu si ChrissDulchik nu mam putut hotari! si da m-am gandit la cusca eu ziceam daca ma joc cu el ca se poate dresa idntrati pe "informatii despre hamsteri" si vedeti ca raspund la in nume si vezi ca stiu pretul!