| LuluUnicorn a întrebat:

Acum jumatate de ora am observat că, cainele meu este foarte speriat, saliveaza excesiv si nu are pofta de mancare. PRESUPUN CA A MANCAT OTRAVA PENTRU SOARECI! Veterinarul din comuna nu este in tara! Ce as putea sa fac? Multumesc!

4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ia o mașină de ocazie (dacă nu ai) și mergi cu cățelul în cel mai apropiat oraș. Sună rapid la toate cabinetele veterinare și întreabă-i dacă primesc urgențe, ori dacă cunosc colegi de-ai lor (veterinari) care au program nonstop.
Acordă-i câinelui primul ajutor:

http://imgur.com/a/lQBaa

Http://www.zooland.ro/primul-ajutor-in-caz-de-otravire-a-cainelui-143

| Andrei900Boss a răspuns:

Cum scapi cainele de diverse frici ale sale

n momentul in care ti-ai luat un catel sperai ca atunci cand va creste sa devina, pe langa cel mai bun prieten al tau, si un protector in situatii periculoase.

Lunile au trecut, insa, si dulaul de langa tine este mai degraba o pisicuta, care se sperie de zgomote, oameni, alte animale si te miri ce alte lucruri. Cum prietenul la nevoie se cunoaste, este cazul sa faci ceva in aceasta privinta si sa-l scapi de aceste temeri. Iata cum ar trebui sa procedezi, conform Woman's Day:

Teama de despartire

Suna trist, dar este adevarat ca atunci cand te indrepti spre usa, cainele tau poate sa exagereze din teama ca tu nu te vei mai intoarce niciodata. El este ca un copil, care se rataceste de mama sa, pur si simplu intrand in panica.

Atunci cand oamenii adopta un caine, de obicei se intampla in weekend, perioada in care vor sta tot timpul cu el acasa. Cand vine ziua de luni, el nu intelege de ce acestia pleaca si se va speria, traind cateva ore de izolare si stres maxim, pana cand noii stapani vin acasa de la serviciu, explica expertul in animale Marty Becker.

Daca incerci sa iti alini animalul, mai rau va reactiona. Cel mai bine este sa te prefaci ca este invizibil. Mai mult decat atat, la un moment dat, cand nu ai intentia sa iesi din casa, ia-ti geanta pe umar, tine-o un minut, dupa care pune-o la loc. De asemenea, poti iesi in curte, porni masina si apoi sa te intorci in casa. Astfel, vei mai atenua din sensibilitatea catelului si el va intelege ca nu vine sfarsitul lumii cand tu te imbraci si-ti pui poseta pe umar.

Teama de furtuni cu fulgere si tunete

Vremea furtunoasa poate sa sperie extrem de rau animalele de companie, in special cainii. Poate acesta a fost lasat afara in timpul unei furtuni cand era catel sau pur si simpu este mai sensibil la zgomote puternice.

Incearca sa faci un CD cu zgomot de tunete. Prima data pune-l la un nivel foarte redus al volumului, astfel incat abia sa se auda. Apoi, pe masura ce il repeti, da-l din ce in ce mai tare, in timp ce te joci cu catelul sau faci alte activitati care stii ca ii fac placere.

La fel poti proceda cu blitul de la aparatul foto, care mimeaza fulgerele. El va intelege in acest fel ca nimic rau nu se intampla pe furtuna. Exista si alte motive pentru care animalul se sperie pe furtuna, cum ar fi schimbarile de presiune atmosferica.

Cum nu ai ce face pentru a-l obisnui in acest sens, poti cumpara o lesa speciala cu feromoni, care ii imita pe cei secretati de mama lui. Acest fapt ii va da un sentiment de siguranta.

Teama de straini

Aceasta este una dintre cele mai dese fobii intalnite la caini, izvorand din viata sa de catel. Cei care nu vad multe persoane straine in primele 3 luni de viata vor dezvolta o teama de socializare. La fel se intampla si daca animalutul a avut un stapan rau, care l-a socat printr-un comportament agresiv.

Prima data ai grija ca micutul sa fie intr-un loc al casei in care se simte in siguranta atunci cand ai vizitatori. Apoi adu-l mai aproape, folosindu-te de lesa, tinandu-l totusi la o oarecare distanta de necunoscut si aproape de tine. Usor - usor, Azorel se va simti mai confortabil si va vedea ca nimic rau nu se intampla.

Teama de alti caini

Si aceasta teama apare tot din cauza ca micul prieten nu a socializat cu alte animale in primele luni de viata sau pentru ca a avut o experienta urata.

Daca latra sau maraie cand este in lesa, incearca sa-l lasi liber, caci 80% dintre caini se manifesta astfel atunci cand ar vrea sa cunoasca mai bine un alt patruped si nu pot. Apare o frustrare din cauza barierei puse.

Daca vezi ca aceasta situatie tinde sa se rezolve violent, altadata incearca sa tii catelul cu spatele la celalalt animal si sa-i dai o gustare pentru ca accepta sa stea asa, linistit.

Teama de scari

Ca multe alte fobii, cea de scari apare din cauza ca nu a experiemntat prea des aceasta activitate. Incepe prin a-l incuraja sa urce cateva trepte si ai grija ca acestea sa nu fie alunecoase.

Pune un fel de mancare preferat sus, ca sa fie ca o recompensa pentru curajul lui de a urca. Lauda-l pentru ce a realizat cu o voce cat se poate de calda, coborati impreuna si incurajeaza-l sa mai urce o data, alaturi de tine. Repeta in fiecare zi acest exercitiu.

Teama de tuns si de veterinar

Exista multe lucruri care nu ii plac animalutului cand mergi cu el la veterinar sau la tuns. In aceste cabinete, el simte mirosuri ciudate, de la alte animale si diferite substante. In plus, simte si teama altor animale din camera de asteptare.

Du-ti cainele la cabinet si atunci cand nu are neaparata nevoie de tratament. Cumpara-i ceva bun de mancare de la standul cu bunatati si du-l apoi acasa. Astfel nu va mai fi terorizat de locul cu pricina.

Poate si zgomotele pe care le face foarfeca il sperie, asa ca le poti imita acasa si in acelasi timp mangaia cainele, astfel incat sa-i piara teama.

Teama de aspiratoare

Aspiratoarele sunt infricosatoare pentru unii caini si enervante pentru altii. Mai bine ii dai prietenului tau un os de ros atunci cand aspiri, tindandu-l astfel ocupat in alta parte a casei. Daca vrei sa-l inveti cu acest zgomot, insa, poti proceda in acelasi fel ca in cazul tunetelor.

Tine aparatul oprit in camera, astfel incat sa se obisnuiasca cu prezenta sa si sa vada ca este inofensiv.

Teama de masini

Daca iti iei animalul in masina doar pentru a-l duce la veterinar sau la tuns, este firesc sa dezvolte o frica pentru aceste plimbari. Ia-l si in locuri mai placute si pentru activitati mai interesante, cum ar fi pana intr-un parc nou sau la un picnic. In plus, lasa-i cateva jucarii la indemana cu care sa-si ocupe timpul.

| Buzi213 a răspuns:

Cauta pe GPS un cabinet veterinar in cea mai aproape localitate de langa comuna ta. In ce comuna stai?

| LOkk12 a răspuns:

Ia o seringa curata si ii dai chefir de zero procente grasime cu forta si nu lasa animalul asa. Cauta o masina de ocazie si mai repede la veterinar.