| tonyc7 a întrebat:

Decat sa omori o pisica nedorita (cum fac multi nenorociti, din pacate) nu e mai bine sa o lasi undeva la o margine de sat, sperand ca va ajunge prin curtile oamenilor de unde se va hrani cu soareci? Credeti ca s-ar descurca sa supravietuiasca, fiind straina total de acel loc? (In oras pericolele sunt mult mai mari, in primul rand multimea de masini).

12 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu e deloc o solutie abandonarea lor intr-o margine de sat.
Dacă la oraș sunt in pericol din cauza autoturismelor, la țară, multe sfârșesc spintecate de câini, in majoritate flămânzi (multi localnici isi lasă cainii liberi, imediat după lăsarea serii)
Sunt destui "bolnavi" care isi abandonează și câinii, nu doar pisicile, fie intre localitati, in zone pustii, fie intr-un oras.
Iar la oraș nu-i va aștepta un destin mai bun, fiindcă de hingheri nu scapă (intotdeauna se va găsi un individ care să sune la primărie si să reclame prezenta pe străzi a unui câine fara stăpân), ori mor otrăviti, fie sfârsesc sub roțile unei mașini.
De asta zic, abandonarea lor, in majoritatea cazurilor, a însemnat moartea. Doar că nu mor la oraș, ci la țară. Sau invers.

Sunt zeci de grupuri pe Facebook, dedicate iubitorilor de animale, unde poti posta o poză și o scurtă povestioară despre animalutul abandonat. Cineva il va adopta, cu siguranță.

| Harfagre a răspuns (pentru floresdemayo):

După teoria asta, vulpile ar fi trebuit să dispară de mult tongue

Pisicile se descurcă foarte bine și pe câmp, rudele lor sălbatice sunt prin toate pădurile din RO.

| floresdemayo a răspuns (pentru Harfagre):

Vorbeam de pisici, nu se râși.
Cele care se descurcă, fie sunt istețe, fie știu să se pisicească, fie au noroc.

Dar am vazut si o mulțime, "rupte" de câini, iar unele chiar treceau prin chinuri groaznice până se stingeau pe marginea unui șanț sau a unui câmp.

| Harfagre a răspuns (pentru floresdemayo):

Și eu vorbeam tot de pisici, nu de râși. Dacă întâlnești un pui de râs și îl confunzi cu o pisică sălbatică, maică-sa o să te aducă la realitate foarte repede tongue

Animalele se vânează unele pe altele, așa merg lucrurile în lumea reală. Crezi că ursul mănâncă numai mere și prune căzute pe jos? Câinii obișnuiți n-au curaj nici să se apropie, latră la el, dar latră degeaba.

| tonyc7 explică (pentru floresdemayo):

E posibil sa il adopte cineva care il va tine inchis pe viata intr-un apartament, deci mai mult il va chinui, ori animalul e facut sa traiasca in natura, sa se simta in libertatea lui, deci mai bine in natura cu riscurile care exista acolo.

| Harfagre a răspuns:

Zicala spune că nu există pisici vagaboande tongue

Pisicile se descurcă, aveam mai multe într-o vreme, iar una dintre ele nu putea fi păcălită să vină în casă decât cu un castronel cu lapte, iar asta cel mult o dată pe săptămână. În rest stătea într-un nuc și vâna vrăbii toată ziua. Când auzeai ceva căzând prin nuc, era întotdeauna pisica aceea, cu câte o vrabie în gură tongue

În gospodărie sau iarna se mai hrănește și cu șoareci, dar de-obicei îi place să-i prindă fiindcă se și joacă cu ei, practic îi vânează de mai multe ori. În timp ce cu vrăbiile nu merge asta, vrabia e moartă și gata. Și e adevărată faza de la Emil Gârleanu, pisica face ca vrăbiile! Aveam una care nu le vâna, stătea doar pe pervazul ferestrei, când era deschisă și scotea exact sunetele pe care le scoteau și vrăbiile dintr-un prun pe care îl plantase taică-meu în fața ferestrei. Iar cea care le vâna în nuc făcea și ea ca vrăbiile, probabil așa le atrăgea.

În orice caz, pe câmp există mult mai mulți șoareci decât în casele oamenilor. Am prins odată o ploaie torențială pe la Borsec și cred că le inundase galeriile, fiindcă erau literalmente zeci de mii șoareci, fugind în toate direcțiile, pe vreo 3-4 kilometri de șosea. Nu erau cenușii, cum sunt cei de casă, erau maro, unii mai spre roșcat, iar alții mai spre negru.

| Gusticelul a răspuns:

Daca lasi o pisica intr-un sat, o sa se plimbe din curte in curte pana da de cineva care o sa ii dea de mancare si o sa o adopte. La tara oricum oamenii cand vad o pisica, ii dau "din reflex" ceva de mancare, o mangaie, se joaca cu ea.
Deci ar putea chiar sa aiba o viata foarte buna.

| OldSoul1997onur a răspuns:

Mai bine îl lași liber

Doar oameni bolnavi fac așa ceva cum sa omori o pisica?

| tonyc7 explică (pentru OldSoul1997onur):

Din pacate, sunt multi dementi care fac asta. Chiar si multi pensionari de la tara, oameni aparent normali.

| OldSoul1997onur a răspuns (pentru tonyc7):

Nenorociți altfel nu ai cum sale Zici

Mai ales chinezi mănâncă câini am văzut un Vioclip pe YouTube acum ceva timp cum Îi gătesc și ei plângă și tipa săi lase încă este pe YouTube acel Vidio nu-l vreau sa-l pun mie foarte greu sa pun link aicia recunsoc mi-a dat puțin lacrimile atâta cruzime fața de animale parca nu ai ce mânca și mănâncă câini Dumnezeu nu doarme Niciodată stau și ma întreb cum sa ai atâta cruzime in tine sa faci așa ceva

| HappyUser a răspuns (pentru OldSoul1997onur):

Am avut și eu o astfel de vecina care a inecat puii de pisica în punga.

| c0pil1n a răspuns:

Eu am aici o babă care locuiește mai jos de mine. Și când vedea pui de câine sau pisică pur și simplu îi băga într-un sac și îi arunca în râu. Acum ea a paralizat și bărbatus-o a murit de alcolist ce era( el mi-a otrăvit 2 câini). Sper să ardă în iad, și să meargă și zdreanța asta după el cât de repede