anonim_4396
| Anonim întreabă:

Este normal sa se dezumfle peste noapte camera de la bicicleta? Aseară când am ajuns acasă cu bicicleta totul era ok, azi dimineață când ma uit la bicicletă cauciucul din spate moale și prima dată am crezut că am din nou pană pentru ca vineri am fost în Decathlon și am reparat pana la bicicleta pentru ca s-a întâmplat sa fac și pană. Acum am umflat la loc, dar oare cum e posibil dacă capacul la valvă este închis? Nu prea le am cu bicicletele, sunt și la prima bicicleta.

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Camerele de bicicletă din păcate sunt cam slabe la capitolul etanșeitate.
E posibil și să ai pană - nu e musai să se dezumfle instant. (cum zicea și aici altcineva).
Iar când montezi roata trebuie să ai grijă să:
- pui banda de protecție a camerei cu grijă, încât să acopere bine capetele spițelor;
- pui camera cu valva FIX în gaura jantei, dacă nu e bine centrată se va fisura la baza ei, unde e lipită de cameră și o să pierzi aer (asta pare să fi fost problema ta inițială);
- când pui cauciucul peste cameră și îl „încalți" pe jantă, ai grijă să nu cumva să ciupești camera.

13 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim explică:

Nu, nu e normal.
Nici eu nu ma pricep prea bine la biciclete, dar o camera noua odata umplata ar trebui sa reziste luni intregi sau chiar mai bine de un an, nu peste noapte in cateva ore, sa dai la pompa de trei ori pe zi.
Posibil sa iti fi umblat cineva la bicicleta, sau pur si simplu nu a fost bine infiletat capacul, ori iar ai pana... se mai intampla.

| Wizard99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu zic ca nu este pană pentru că, dacă era pană, nu îmi umfla deloc camera când am băgat aer cu pompa. O zic din propria experienta pentru că am avut deja o pană, iar atunci când încercam să umflu îmi scotea instant aerul afară și în plus atunci când apăsam cauciucul scotea un sunet în jurul valvei. Cred că din cauza la valvă, prost infiletat capacul sau poate aseară mi-a umblat cineva la bicicleta pentru ca vrei 30 minute am avut-o legată până am servit și eu o shaorma.

| unvecin a răspuns:

E pană. Și eu am avut recent o pană similară, și am tot amânat să o repar. Când aveam nevoie de bicicletă umflam roata, mergeam unde aveam de mers și a doua zi era din nou dezumflată.

Am folosit-o așa săptămâni întregi. Până într-o zi când venind spre casă a început să se dezumfle mai accelerat. laughing Apoi am reparat-o și nu mai am treabă.

Bine, la câteva zile totuși mai am de umflat. Cam o dată la două săptămâni cred.

| Wizard99 a răspuns (pentru mihai69):

Era pană. Dimineață am găsit din nou cauciucul moale, am dat sa umflu dar nu mai ținea deloc aerul și am plecat pe lângă bicicleta pana în Decathlon unde am reparat din nou. Cauciucul nu are nimic, l-am întrebat pe băiatul de la atelier și mi-a spus ca posibile cauze pentru care se poate sparge camera sunt bordurile. În fine, de acum înainte cobor de pe bicicleta la borduri și încerc sa evit gropile. Mai sunt și canalele prost izolate. Iar prima data am făcut pana pentru ca am mers printr-un cartier de blocuri nou construit și acolo nu este încă asfalt pe str. Este mai rău ca drumul forestier și cred ca am făcut pana din cauza gropilor de acolo.

| mihai69 a răspuns (pentru Wizard99):

Mda, ca să urci borduri, trebuie puțină „tehnică" - tragi de ghidon și te rezemi în pedale ca să urci roata față, apoi te ridici din șa și te rezemi pe ghidon. Dacă poți, ridici partea din spate a bicicletei trăgând în sus de pedale (dacă ai „ratrape" care țin piciorul fix pe pedale).
Pentru repararea unui cauciuc dezumflat nu e musai să faci drumuri la Decathlon - e prea simplu de rezolvat de unul singur: http://youtu.be/58STtUM-Wow

| cfrtobias a răspuns (pentru mihai69):

Pai omul are petice? happy

| Wizard99 a răspuns (pentru cfrtobias):

Nu avea petice. Era camera noua, de 4 zile o aveam. Dar în fine, postare veche. Camera a fost schimbată.

| cfrtobias a răspuns (pentru Wizard99):

Am zis pentru mihai ca tu ai avut petice sa pui? sa repari acasa de unul singur

| mihai69 a răspuns (pentru cfrtobias):

Dacă ai bicicletă, e bine să ai și cu ce s-o repari la tine - câteva chei imbus, o cheie universală pentru biciclete și un set de petice și lipici pentru reparat camere. Și o pompă, desigur.
Nu știu dacă el le are, dar eu unul știu sigur că le am la mine când ies cu bicicleta.

| cfrtobias a răspuns (pentru mihai69):

Faza e ca tu faci km multi, nu doar prin zona cand ai nevoie cred

| mihai69 a răspuns (pentru cfrtobias):

Nu, faza e că fac mult mai puțin decât aș vrea, dar am adunat multă experiență în timp.

| cfrtobias a răspuns (pentru mihai69):

Tu de stai la tara te inteleg

| mihai69 a răspuns (pentru cfrtobias):

Ghinion - nu stau „la țară". Și se vede că nu rea mă înțelegi, dar nu din cauza asta și oricum nu contează din cale afară...winking