Am avut si eu pesti si s-au dus unul cate unul.Nici eu nu intelegeam de ce mor, dar pana la urma m-am prins ca sa cresti pesti e o pierdere de timp.... Adica eu cel putin sunt o iubitoare de animale, dar pestii m-au lasat cu gura cascata la cat de repede au murit.Sunt foarte pretentiosi. Daca nu ai ce face acasa poti sa-ti cresti pestii asa cum trebuie.Nu te invinuiesc, si eu am patit-o!
Vezi ca poate nu e buna apa. Sa nu aiba prea mult clor, ar trebui sa ii pui putin albastru de metil in ea, nu trebuie sa fie nici prea oxigenata ca nici asa nu e bine, stii ca apa inainte sa fie pusa la pesti trebuie lasata un timp ca nu trebuie sa aiba nici prea mult oxigen ca mor, poate nu le convin ceilalti pesti. Nu stiu sunt mai multe motive. Prea calda, prea rece, nu au lumina intreaba la magazunul de unde i-ai cumparat.
Am o solutie speciala pentru clor, cumparata de la farmacia veterinara.
Poate fi din cauza apei cand ii cumperi sti ca ii pune in punguta e lasa punga sa pluteasca pe apa vreo 10 minute si pe urma da le drumul in apa ca sa se obisnuiasca cu schimbarea de temp daca ai nisip in apa trebuie fiert ca sa fi sigura ca nu-ti mai mor cand le dai drumul in acvariu punele in apa 2-3 picaturi de verde de malachid
Pai trebuie sa le mai schimbi si apa din cand in cand si trebuie sa fie nici prea rece nici prea calda funda
La inceput am avut aceeasi problema dar dupa un timp mai indelungat nu sa mai intamplat asta...dar am pus solutii speciale!
Ai termometru, masoara temperatura apei, poate e prea cald si din cauza asta sau au vreo boala pestii, este posibil orice... incearca sa schimbi apa
Roxin_Alex_1989 întreabă: