| Dorutzzu a întrebat:

Salut.Am un mic pisoi de vreo 3 sau 4 saptamani.E rau daca ii dau lapte de vaca sa bea? De 4 zile de cand il am l-am vazut de 4-5 ori facand treaba mica si niciodata treaba mare. El poate a facut si nu stiu eu. E de ingrijorat? Pisicul bea aproximativ 0, 25 litri de lapte pe zi si, dupa mine, e cam grasut.Dau funda raspunsului cel mai corect.

9 răspunsuri:
| gelu1970 a răspuns:

Pisoii asa mici se constipa mult, si da, e si din cauza laptelui. in tarile din vest se vinde lapte praf pentru pisici asa de mici ce nu cresc langa mama. in Romania nu cred ca o sa gasesti asa ceva.
mamele ii ling pe burtica si ii stimuleaza sa faca.
tu trebuie sa il iei si sa il masezi pe burtica folosind un tifon sau o batista imbibata in apa calduta. nu fierbinte. si insista asa si 10 minute. daca nu reusesti atunci ia o seringa micuta bineanteles fara ac, si ii introduci putina apa calduta in anus. trebuie sa il faci sa isi faca treburile deoarece daca a trecut 4 zile si nu a facut, o sa iti moara.
bafta.
laptele de vaca il poti dilua putin cu apa. veterinarii nu indica lapte de vaca insa avand in vedere ca nu ai altceva, macar poti sa il diluezi putin.

| Dorutzzu explică (pentru gelu1970):

Saracu' de el... Dar mai are sanse sa traiasca nu? Daca il duc inapoi la mama lui si il iau peste 2 saptamani e mai bine?:'(

| gelu1970 a răspuns (pentru Dorutzzu):

Tu incearca sa faci ceea ce am spus. sa nu imi spui ca esti asa delicat si nu poti sa il ajuti. daca vrei sa il duci la mama lui nu poti stii reactia ei fata de el. incearca, insa e foarte important sa il ajuti. pierzi timp si el are nevoie de ajutor. pune mana si maseaza burtica asa cum ti-am zis.

Sa zicem ca, doamne ajuta, face treaba mare...ar trebui sa ii fac asa zilnic? daca da... De cate ori pe zi?

| gelu1970 a răspuns (pentru Dorutzzu):

Ca trece o zi fara sa faca nu se intampla nimic. insa a doua zi da, trebuie sa faci. in scurt timp, daca o sa il alimentezi normal, o sa vezi ca incepe sa aiba un metabolism normal. eu cred ca pierzi timp cu intrebarile in loc sa il ajuti.

Este foarte activ si nu prea mai tipa. O sa ii fac asta maine dimineata pentru ca acum nu am posibilitatea. Multumesc mult de tit. Iti dau funda su vot.

| DenissaRoxana a răspuns:

Buna. Laptele de vaca nu este bun pentru pisici.
Uite ce trebuie sa faci: il duci la veterinar si o sa il faca el bine. Daca nu ai experienta nu este ok sa incerci tu, deoarece poti sa il lovesti etc.
Apoi mergi la petshop (in orice oras exista asa ceva - magazin de animale) sau chiar la farmacia veterinara si cumperi lapte pentru pisici Gimpet.

| beebyy a răspuns:

Cel mai bine du-l la mama lui sa mai bea lapte macar o saptamana-doua, e mult mai bine pentru el. Pisica mea a nascut doi pui si peste cateva zile am mai gasit 3 pui abandonati, i-am pus la pisica si nu a avut nimic impotriva desi nu erau puii ei, i-a lasat sa bea o luna si deja ii considera ai ei.Deci nu are cum sa-i refuze. Daca nu merge din cate stiu lapte normal cu galbenus de ou si putina miere, asa mi-a recomandat medicul pentru catel si e valabil si pentru pisici.

| Dorutzzu explică:

Am uitat sa spun ca miauna enorm de mult.