| LauraGabriella a întrebat:

Am o problema legata de baia catelului. Am un shih tzu de un an si cateva luni si stiu ca nu e indicat sa ii faci baie des, doar ca imi e imposibil sa o las murdara, mai ales ca o tin in casa, iar cand o dau afara e ca un magnet pentru murdarie, din alba se face gri... Momentan vad ca nu are nimic, e sanatoasa tun si are si blana frumoasa, i-am mai dat vitamine, insa i-am luat un sampon de bebelusi, m-am gandit ca asta e mai bland cu ea, decat cel pentru caini care pare daunator la baile dese pe care i le fac eu. As vrea sa stiu daca e vreo persoana patita sau e doar specula povestea cu imbolnavirea, nu vreau sa ma joc cu viata ei. Multumesc muult!

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

Normal se face baie de maxim 2 ori/luna. Orice sampon care nu este destinat cainilor ii afecteaza pielea si ii poate provoca probleme dermatologice daca e folosit o perioada de timp. Un sampon de calitate e foarte bun, nu-l afecteaza cu nimic.
Cand vi cu el de afara si e murdar spala-l doar cu apa, in caz ca miroase urat abia atunci il speli cu sampon.
Pentru a indeparta mirosul de caine sau s-a bagat pe undeva si are un miros neplacut faci in felul urmator:
-il dai bine cu sampon
-clatesti
-pui intr-un lighean ceva, jumatate de cana de otet la 1, 5-2 l apa(eu una pun dupa ochi) si dai pe caine peste tot (evita zona intima si ochii)
-clatesti
-dai din nou cu sampon
-clatesti
Cat e ud o sa miroasa a otet,dar nu foarte rau, dupa ce se va usca orice fel de miros va disparea.

In concluzie, incearca sa ai mai multa grija de catel cand e afara ud pe jos si sa-l speli mai rar, doar cu putina apa pe labute, burtica si e gata.

2 răspunsuri:
| LauraGabriella explică (pentru RedNose):

Incerc in perioada mai rece sa o tin mai mult in casa, dar imi e mila de ea pentru ca se plictiseste si doarme intr-una..sau imi roade peretii. O scot afara cate putin si imediat vine plina de praf. Cred ca e o idee mai buna sa o spal doar cu apa, mai ales ca ii place apa cat de cat. Multumesc mult pentru sfat. Nu as vrea sa faca iar vreo boala de piele, a avut ceva destul de urat cand am cumparat-o, ii cadea blana si avea multe bubite, se scarpina rau, dar dupa ce ne-am mutat la veterinar cateva saptamani happy si-a revenit.

| RedNose a răspuns (pentru LauraGabriella):

Poti sa-l scoti linistita, doar ca nu-l lasi fara lesa, iar daca il lasi, il duci pe iarba sau undeva unde e uscat. Pentru ca se murdareste nu ar trebui sa nu-l mai scoti afara...asta e,e un catel mai zvapaiat si nu-i place sa fie curat.
Eu avea inainte o pechineza,dar statea pe perioada cand era cald dora afara (iarna statea in casa) si cand o spalam ii dadeam drumul pe strada sa alerge putin,sa se scuture bine si cum vedeam o gramada de nisip,praf sau iarba acolo era, dupa ce ma chinuisem sa o spal venea acasa plina de nisip, dar asta e...laughing cand se usca nisipul cadea singur, dar ramanea praf in ea, iti dai seama.