| alysshia a întrebat:

Cine imi poate da si mie o reteta pentru mere glazurate? Sa nu fie tari! laughing
Se poate pune si unt pentru zaharul topit?

Răspuns Câştigător
| faramatania a răspuns:

O rețetă tradițională de mere glazurate, și cred că se poate înțelege foarte bine:
http://www.petitchef.ro/retete/merele-glazurate-mere-pe-bat-fid-1004435
dar și altele:
http://www.retete-de-mancare.ro/......e-bat.html
http://www.culinar.ro/......8/2/21991/
iar aici o rețetă cu unt:
http://delly.garbo.ro/......pufos.html

3 răspunsuri:
| alysshia explică:

Voi incerca toate retetele si cea mai buna primeste funda.

| monalisa87 a răspuns:



Ingrediente
250 g zahar, 50 ml apa, 1 fiola esenta de vanilie, 1 lingurita otet, colorant rosu, 4-5 mere.




Mod de preparare

Merele glazurate sunt dulciuri delicioase. Pentru a le prepara merele se spala, se sterg si se pastreaza la frigider (pentru a fi reci) pana in momentul folosirii. Intr-un vas se amesteca zaharul cu apa, otetul, esenta si colorantul. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana cand se obtine un caramel legat, uniform. Drept colorant se poate folosi suc de sfecla rosie sau sirop de la dulceata din fructe de soc.
In fiecare mar se infige cate un bat de frigaruie. Merele se trec apoi prin caramel, se scurg bine si se pun pe o farfurie din ceramica, umezita inainte cu apa sau pe hartie de copt, pentru a se dezlipi usor dupa ce se racesc.

Merele glazurate se pot trece imediat si prin nuci macinate, alune, migdale, bombonele colorate sau nuca de cocos.

pofta buna!



| BekaaaRebekaaaaa a răspuns:

Ingrediente
250 g zahar, 50 ml apa, 1 fiola esenta de vanilie, 1 lingurita otet, colorant rosu, 4-5 mere.

Mod de preparare
Merele glazurate sunt dulciuri delicioase. Pentru a le prepara merele se spala, se sterg si se pastreaza la frigider (pentru a fi reci) pana in momentul folosirii. Intr-un vas se amesteca zaharul cu apa, otetul, esenta si colorantul. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana cand se obtine un caramel legat, uniform. Drept colorant se poate folosi suc de sfecla rosie sau sirop de la dulceata din fructe de soc.
In fiecare mar se infige cate un bat de frigaruie. Merele se trec apoi prin caramel, se scurg bine si se pun pe o farfurie din ceramica, umezita inainte cu apa sau pe hartie de copt, pentru a se dezlipi usor dupa ce se racesc.

Mod de servire
Merele glazurate se pot trece imediat si prin nuci macinate, alune, migdale, bombonele colorate sau nuca de cocos.

Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.


Da, se poate pune happy

Funda? big grin