| danieltare2 a întrebat:

Cum se pregateste sushi?

Răspuns Câştigător
| alexuts28 a răspuns:

Iti voi da reteta completa, desi sunt mai multe tipuri de sushi, eu o voi scrie pe cea originala.
Pentru orez :
-400 g orez
-3 linguri otet alb
-1 lingura zahar
-1 lingura sake(distilat de orez tipic japonez, cu un continut alcoolic de 15-18 grade, frecvent folosit in bucataria orientala)
-1 lingurita sare.

Pentru peste:
-120 g file de ton proaspat.
-120 g file de somon proaspat.
-120 g file de peste-spada proaspat.
-60 g radacina de ghimbir.
-10 g hrean
-3 foi de alga nori
-1 castravate
-sos de soia.

Pregatire: 20 minute
Preparare:15 minute
Dificultate: mica
Vin: Spumant traditional Cricova demisec ( optional, la masa)

Preparare:
Fierba orezul si scurge-l.
1.Amesteca zaharul cu sare, otet si sake.Condimenteaza orezul cald cu sosul obtinut. Taie fileurilede peste fasii subtiri.
2. Pune pe o hartie umeda o foaie de alga, acopera-i suprafata cu 1/3 din cantitatea de orez, lasand libera o margine lata de 2 cm pe latura cea mai lunga.Asaza pe mijloc, intr-un singur strat, fasiile de peste-spada, apoi ruleaza strans alga, formand un rulou compact.Repeta operatiunea cu celelalte doua foi, punand pe fiecare, peste orez, cate o jumatate din fasiile de castravete.Asaza apoi pe o foaie fasiile de ton si pe cealalta fasiile de somon, apoi ruleaza-le strans.Lasa rulourile sa se odihneasca cel putin o ora, apoi taie-le rondele cu grosimea de 3-4 cm.
3.Amesteca ghimbirul tocat cu hreanul ras, formeaza 8 bilute si trece-le pe jumatate prin sosul de soia.Serveste dupa gust, cu bucatele de castravete in otet.

Asta scrie in cartile de bucate de la Adevarul, "DELICII IN BUCATARIE" big grin

1 răspuns:
| TorenT a răspuns:

Iei pestele, il tai, ii scoti oasele, ii scoti otrava(daca are), pregatesti un sos de care vrei, mananci.

Întrebări similare