| AvalohAlyn a întrebat:

De ce aproape toate medicamentele au reactii adverse? Care e cauza?

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

DEoarece organismul nostru este foarte complex si nu am gasit inca medicamente care sa selecteze exact tinta dorita, qasa incat ele se fixeaza si pe alti receptori foarte asemanatori cu cei doriti de noi

Bula
| Bula a răspuns:

Nimic nu e perfect, cum nici medicamentele nu sunt.
Majoritatea medicamentelor sunt pe baza de substante provenite din plante.
Mama-natura a creat aceste substante IMPREUNA cu alte substante care le echilibreaza efectele adverse.
Insa industria farmaceuetica produce doar substantele active (extrase sau sintetizate), FARA cele care le compenseaza in forma lor naturala.

Cand se administreaza bolnavilor, organismul lor slabit nu poate totdeauna sa recunoasca corect aceste substate (necompensate chimic) si reactioneaza diferit decat ceea "asteptata" de medici.

| Freya1 a răspuns:

Pai orce medicament poate sa iti afecteze sanatatea daca nu iei cu prescriptia medicului sau le iei fara sa ai acea afectiune

| 94Lucifer94 a răspuns:

Păi cu siguranță există niște consecințe, pentru că aceste medicamente sunt făcute în laboratoare pe bază de compoziție chimică care să provoace anumite efecte în organism. Dar nu toți oamenii vor avea parte de reacții adverse. De multe ori aceste medicamente luate pentru o perioadă prea lungă de timp sau într-o doză prea mare, duc la anumite schimbări sau dereglări ale funcțiilor.

| T2LS a răspuns:

De fapt, nu toate medicamentele au efecte adverse. De cele mai multe ori, efectele adverse nu sunt prezente decât la persoanele cu o anumită predispunere spre o boală anume sau, anumite părți ale organismului sunt slăbite. Chiar din definiție putem observa și deduce, de ce oare, apar efectele adverse: "Medicamentul este o substanță simplă, o asociere de substanțe sau un produs complex capabil să producă un efect terapeutic, fiind prezentat intr-o formă care să poată fi folosită de bolnav urmând un anumit mod de utilizare.

Medicamentul poate fi definit și in alte moduri:

Medicamentul este o substanță sau un produs destinat sau utilizat pentru studierea sau modificarea unui sistem fiziologic sau unei stări patologice, în interesul subiectului căruia i se administrează.

Medicamentul este o substanță sau preparat destinat sau utilizat pentru diagnosticarea, prevenirea, ameliorarea sau vindecare unei suferințe. "

ADICĂ, acestea acționează asupra unei părți ale corpului eliberând compoziția chimică și astfel producând efectul terapeutic, sau în cazul unei răceli, spre exemplu, aceste medicamente pentru răceală sunt de fapt un fel specific de pastile folosite pentru acționarea împotriva unor viruși anume (pe baza studiilor efectuate se știe cu exactitate fiecare virus din categoria asta cum poate fi distrus, prin ce substanțe etc care deseori sunt în compoziția chimică a medicamentului) și odată ajuns în organism acele substanțe sunt eliberate și preluate mai departe de către organism iar astfel ajung să își facă efectul. Dacă nu își fac efectul, probabil vorbim de o bacterie cu o capabilitate de a respinge un anumit tip de substanță / substanțe (care se află în respectiva pastilă ) și astfel efectul nu va mai avea loc.

| SpKH a răspuns:

Pentru ca orice medicament e menit ca echilibreze ceva, insa poate, pe de alta parte, crea si dezechilibre. E ca la droguri.

| dragosandrey22 a răspuns:

Fiindca sunt pentru simptome diferite si au efect diferit asupra altor boli