anonim_4396
| Anonim întreabă:

E normal să te contacteze angajatorul pentru interviu după 6 luni de la depunerea CV-ului? Mi s-a întâmplat recent și chiar mi se pare absurd să mă sune așa târziu. Nu știu de ce nu m-a sunat după 20 ani. M-a chemat la interviu, i-am zis că merg dar m-am răzgândit. Mai nou trimiți CV-uri și te bagă în arhiva de rezervă. În caz că pleacă vreun om din firmă contactează alți candidați care și-au depus CV-uri în trecut și din oricare motive au ales să ignore. Eu nu sunt în rezervă pentru nimeni deoarece nu sunt la mapn. Mi s-a mai întâmplat să fiu căutat pentru interviu după 3 săptămâni, dar 6 luni frate... Asta a întrecut măsura.

20 răspunsuri:
| Lucian4 a răspuns:

Exact, e tare asta ''nu sunt in rezerva ca nu lucrez la mapn'' laughing))), trebuia sa-i raspunzi cu chestia asta, angajatorului

| mihai69 a răspuns:

Normal sau nu, corect și normal era ca TU să nu accepți și apoi să nu te duci, că deh! nu ești „rezervă".
Dar te-ai gândit că în astea 6 luni au fost „N" restricții și opreliști puse în calea funcționării normale, firești a firmelor?!? Poate au fost nevoiți să aștepte așa cum și tu ai așteptat.
Sau poate au deschis un nou punct de lucru, sau... sau... etc.
Dar de ce să nu fii neserios, dacă poți, nu? Mai bine șomer, dar mândru! Așa cum bine mai spunea cineva, cu așa o atitudine nu te-aș angaja nici ca săpător de șanțuri.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Asa breh, fii mindru. E misto cand mindria iti tine de foame. Nu te-a chemat sa ii s*gi ****, ci la interviu. Uite de aia nu vreau eu sa angajez romani, ca toti va credeti buricul pamintului. Fa-ti firma atunci daca esti tu asa boss, si cand o sa ai 1000 de CV-uri pe masa dintre care 200 zboara din prima, inca 300 sunt praf, dar 500 ar merge de un interviu... stai dupa aia vreo doua luni sa tot faci interviuri.

| Holiday a răspuns:

Da mah, nu te duce, stai si freaca in continuare menta. Tu de fapt n-ai chef de munca. Le-ai facut un bine ca nu te-ai dus.

| Anonim explică (pentru Holiday):

Dacă tot faci atât pe deșteptul, de ce nu mergi tu să lucrezi să vezi cum este. Apoi, dacă nu sunt lichele din alea de șefi care să stea numai să îți sufle în ceafă și să te facă cu nervii, merg și eu. Acum tot tineretul este cel căruia nu ii place să muncească, dar nici să accepți locuri de muncă unde să fii bătaia de joc la x și y prin firmă. Ca la drept vorbind, o firma serioasă nu își schimba angajații la fiecare 6 luni. Omul are un motiv pentru care pleacă sau îl scot angajatorii ca nu se mai încadrează cerințelor postului. Apoi se plâng patronii de firme că nu au angajați, când de fapt din vina lor nu lucrează oamenii. Pe lângă salarii de mizerie, mai au și comentarii în cap, își bat joc, umilesc, jignesc, critică fără să cunoască. Te-ai găsit și tu vorbind.

| Anonim explică (pentru Holiday):

Apropo, d-le vacanță. Eu merg, nu mă duc. Numai mortul se duce. Halal mod de exprimare.

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

"Ca la drept vorbind, o firma serioasă nu își schimba angajații la fiecare 6 luni."

De fapt habar n-ai de ce e nevoie de un nou angajat. Poate angajatul respectiv a primit o oferta mai buna si a plecat la alta firma, poate a fost promovat, poate compania s-a dezvoltat si are nevoie de mai multi angajati in meseria/postul respectiv, poate angajatul respectiv e tot unul ca tine fara chef de treaba si a fost dat afara pe buna dreptate, etc, etc.

Eu nu te-as angaja nici paznic de noapte sau femeie de serviciu cu asa atitudine.

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

"Eu merg, nu mă duc."

"DÚCE, duc, vb. III. I. Tranz... II. Refl. 1. A merge, a se deplasa, a se mișca, a pleca undeva sau către cineva..."

Asa ca mai du-te ma de aici de semianalfabet...

| Glacyer a răspuns:

Măcar bine ca ai fost chemat acum.

| Ventrue a răspuns:

Da, pentru ca atunci au avut nevoie de oameni. Daca nu ai mai vrut sa mergi puteai sa ii zici frumos la tipa ca nu esti interesat, ca nu e vina aia de la HR ca oamenii din firma vin si pleacalaughing Dar asa e romanul, face pe nesimtitul si se gandeste ca mama, ce ''dreptate' si-a facut.

| Anonim explică (pentru Ventrue):

O firmă serioasă știe sa își țină angajații la locul de muncă. De fapt oamenii "vin și pleacă" pentru că firma este una care nu este serioasă și are numai șefi, șefuți, futu**î. Iar tu, ca nou angajat, pulimea firmei care să fii troaca de porci la x și y prin firmă. La ultima firmă la care am lucrat, pe lângă pupincuriști, șefi, șefuți, mai era și multa cwrvâraie între angajați. X și-o trăgea cu y, apoi povesteau ce fain a fost. Iar ca angajat nou trebuia să povestești ce experiențe sexuale ai mai avut și cu cine. Și dacă nu acceptai avansurile nu știu care-i angajate, erai luat drept gay. Apoi, dacă nu te dai de partea lor, te scot șefii că nu te incadresi cerințelor postului și îți desface CIM în perioada de probă. Asta numești tu firmă serioasă? Mai bine tăceai.

| supadeceapa a răspuns:

Dacă erai un candidat valoros, crezi că te puneau pe lista de așteptare? laughing

| Dalmore1996 a răspuns:

Extraordinar rolling on the floor. De aia nu mai pot ei. Ai nevoie de job? Zici sărumâna și mergi la interviu. Nu ai nevoie? Treci frumos peste. Dacă ai nevoie de job (că văd că inițial ai acceptat) și faci aroganțe din astea, ești fraier rău. Mai ales când nu ai multe opțiuni pentru angajare laughing. Spune-le replica asta cu rezerva și o să-ți râdă în față. În ziua de azi ești ușor de înlocuit oricând, mai ales dacă nu ai un job care necesită ani de pregătire sau vreun set de abilități rare. Că dacă aveai te căutau angajatorii pe tine big grin

anonim_4396
| Anonim explică:

Pari și tu un amărât de angajator care te simți cu musca pe căciulă. Nu degeaba ți-ai scris durerile într-un roman de postare. Mai bine orgolios decât prostul cuiva. Adică eu să stau în rezerva firmei și când are nevoie de mine, mă cheamă. Normal este să dai omului răspuns pe email dacă nu ai fost acceptat nu să îi ți cv la sertar și să suni când nu mai ai oameni care sa lucreze. Mai lasă-mă cu balivernele tale de doi bănuți. Aberații comuniste.

| Ppaulmmle a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa ii spui chiar lui asta, adica angajatorului. Fii demn spune-i in doua vorbe ca el nu este singurul angajator, poate este singurul arogant si ignorant care crede ca toti cei ce au depus CV la el sunt deja proprietatea lui. Ar crea un precedent si ar atentiona ca mai exista demnitate si printre cei care cauta de munca. Altfel daca nimeni nu le atrage atentia vor continua sa creada ca ei ( angajatorii) au toate drepturile si nici o obligatie, nici macar aceia de a fi decenti si respectuosi cu oamenii ce le aduc profit.

| troleibuz a răspuns:

Voiai sa fii chemat in martie ca sa stai degeaba si sa iei bani nu?

| Pantagruel a răspuns:

Si nu l-ai trimis de unde a venit? Pai ce plmea au ajuns oamenii? Piese de schimb pe care le iei cand vrei tu din magazin?

| Anonim explică (pentru Pantagruel):

Era o femeie. Nu am vrut să mă pun în gură cu ea... Probabil o angajată de la resurse umane pusă de șefi să caute om. Eram programat azi pentru ora 13, dar nu am mers. Mă sună la 13:05 dar nu i-am răspuns. Sincer, cam irelevant cum se procedează în România cu angajările.

| XKronstadt a răspuns (pentru anonim_4396):

Ăsta e angajatorul de tip jigodie. Sună-i și cere-ți scuze fiindcă n-ai răspuns, apoi reprogramează interviul. Apoi, din nou, nu te prezenta. Trage-le-o și tu original, pentru că asta merită. Au trecut vremurile când ziceau patronii să fii sclav, că așteaptă încă 100 de muncitori la poartă și te poate înlocui imediat.

| Bulboacă10Teo a răspuns:

E cam aiurea dar destul de simplu in acelasi timp. Daca te mai intereseaza jobul mergi la interviu, daca nu, nu. Si mie mi s-a intamplat sa ma sune dupa vreo 2 luni, e putin deplasat dar asta e.