| βέiiiβiiişoor a întrebat:

Hello TPUlove struck

Am nevoie de niste informatii despre:meduze, corali si actinie
Nu le gasesc
Plss

Fuundalove struck

5 răspunsuri:
| Th3eo a răspuns:


Posesorul celei mai bune slujbe din lume, intepat de o meduza mortala - 30.12.2009
Vas de pescuit scufundat de meduze uriase - 03.11.2009
A fost descoperita o specie de meduze otravitoare in Marea Neagra - 17.10.2009
Meduze ucigase pe plajele britanice - 30.07.2009
Meduzele uriase, cosmarul pescarilor japonezi - 20.07.2009
Banc de meduze colorate rare, in apele Marii Britanii - 02.07.2009
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Meduzele luminoase descopera si elimina cancerul

O proteina responsabila pentru luminiscenta unor meduze ar putea conduce in viitorul apropiat la diagnosticarea precoce si chiar la eradicarea cancerului.

Cercetatorii britanici au descoperit o modalitate de a folosi lumina provenita de la meduzele luminiscente, pentru a identifica tumori greu de detectat in corpul uman, scrie publicatia online MaxiSciences.

Cercetatorul Norman Maitland crede ca aceasta noua metoda ar fi de zece ori mai buna decat folosirea unui scaner pentru a detecta tumorile canceroase.

Metoda se bazeaza pe inserarea in organism de proteine derivate din celulele meduzelor luminiscente. Este o cale de investigare si depistare din timp a cancerului, folosind o camera speciala care detecteaza astfel tumorile, ce devin "luminoase".

Metoda se bazeaza pe cercetarile realizate de catre americanul Roger Tsien, cel care a castigat Premiul Nobel pentru Chimie in 2008 pentru descoperirea si dezvoltarea proteinei fluorescente din corpul unor meduze.

Profesorul Maitland, de la Universitatea din York, a testat metoda folosind un virus responsabil pentru crearea unei tumorii si proteine luminiscente provenite din meduze.

Odata ce virusul se multiplica la nivelul organismului, celulele luminiscente prolifereaza si ajuta astfel la detectarea celulelor canceroase.

Noua tehnica de detectare a celulelor canceroase va oferi informatii suficiente pentru diagnosticarea cancerului, fiind o metoda alternativa a scanarii normale, de multe ori lipsite de... mai mult


Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 09:01
Alte articole despre: meduze luminoase cancer, tratament meduze, diagnostic cancer, meduze luminescente
Meduze au aparut in raul Moscova, din cauza caniculei

Meduze de apa dulce au aparut in raul Moscova, ce trece prin capitala rusa, din cauza caniculei fara precedent, a declarat un profesor universitar de biologie, Nikolai Marfenin, citat de RIA Novosti.

Iuri Cernousov, proprietarul unui vapor, a descoperit marti sapte meduze Craspedacusta la un kilometru de malul cartierului Stroghino, in nord-vestul Moscovei.

"Este un fenomen obisnuit, uneori aducem meduze la facultate. Acest tip de meduze poate exista sub forma pe fundul apei ani la rand. Deci nu vedem aceste meduze timp de decenii", a explicat profesorul Marfenin.

Cercetatorul apreciaza ca meduzele vor disparea in toamna, dupa racirea apei.

Meduzele de apa dulce Craspedacusta, ce au diametru de 20-25 de milimetri, nu reprezinta niciun pericol pentru om. Prezente in America, Europa si Asia, ele se hranesc cu zooplancton. mai mult


Vineri, 06 August 2010, ora 23:01
1 comentariu
Alte articole despre: meduze Rusia, canicula Rusia
Meduze veninoase violet invadeaza plajele din Marea Britanie

Milioane de meduze veninoase, roz si violet, au aparut brusc in largul coastelor Marii Britanii, in nord-estul oceanului Atlantic. Cercetatorii dau vina pe incalzirea globala pentru aparitia meduzelor si se tem ca acestea vor afecta turismul si pescuitul in zona.

Meduzele veninoase pot avea un impact major asupra pescuitului, daca sunt lasate sa se inmulteasca, deoarece veninul lor este letal pentru majoritatea pestilor mari, cum ar fi somonul, scrie Daily Mail.

In urma cu trei ani, un banc de meduze de peste 1,5 kilometri patrati a ucis 100.000 de somoni la o ferma de pesti din Irlanda de Nord, provocand pagube de peste un milion de euro.

Posesorul "celei mai bune slujbe din lume", intepat de o meduza ucigasa

Cercetatorii avertizeaza ca scenariul s-ar putea repeta oricand, daca meduzele continua sa se inmulteasca si sa se apropie de coastele Marii Britanii.

"Daca temperatura apei va continua sa creasca, asa cum a fost prognozat, numarul acestor meduze va continua sa creasca. Se stie ca meduzele din specia Pelagia noctiluca se reproduc mai rapid in ape mai calde", spune cercetatorul Richard Kirby, de la Universitatea din Plymouth, ce monitorizeaza raspandirea meduzelor veninoase.

Turismul de pe litoralul britanic ar putea avea si el de suferit, de pe urma inmultirii meduzelor violet, deoarece intepaturile lor veninoase sunt destul de dureroase si pentru oameni.

Vas de pescuit scufundat de meduze uriase mai mult


Joi, 08 Aprilie 2010, ora 15:50
3 comentarii
Alte articole despre: meduze veninoase violet, meduze veninoase Marea Britanie
Posesorul "celei mai bune slujbe din lume", intepat de o meduza mortala

Posesorul "celei mai bune slujbe din lume", aceea de ingrijitor a unei insule tropicale de pe langa Australia, a fost intepat de o meduza mortala.

Britanicul Ben Southall, care a invins 34.000 de rivali pentru a pune mana pe cea mai ravnita slujba din lume, a fost intepat in cursul ultimei saptamani in aceasta functie, detaliaza BBC.

Vinovata este meduza Irukandji, de marimea unei alune, care poseda un venin letal.

In blogul in care scrie zilnic (este una dintre indatoririle slujbei sale), Ben a descris incidentul drept "o mica intepatura pe insula". In scurt timp insa, britanicul a inceput sa aiba febra, dureri de cap, dureri de spate, de piept, si tensiune ridicata. Toate acestea i-au facut pe doctori sa conchida ca a fost inteptat de micuta meduza si l-au tratat imediat cu antibiotice.

"Credeam ca m-a descurcat foarte bine evitand contactul cu orice vietate periculoasa care isi are casa in acest colt de lume", s-a plans Ben Southall in blogul sau.

"Am evitat sa primesc un pumn de la un cangur, sa fiu mestecat de un rechin si muscat de un paianjen sau un sarpe - dar in ultimele mele zile pe Insula Hamilton am cazut prada acestei creaturi minuscule numita Irukandji", continua el, admitand totusi ca a fost imbracat neadecvat pentru sesiunea de inot. mai mult


Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 21:12
8 comentarii
Alte articole despre: meduza intepat castigator slujba buna
Vas de pescuit scufundat de meduze uriase

Un trauler japonez de 10 tone s-a rasturnat si a ajuns pe fundul marii, dupa ce echipajul a incercat sa ridice pe punte o plasa de pescuit plina cu meduze uriase Nomura.

Cele cateva zeci de meduze gigantice prinse in plasa s-au dovedit a fi suficient de grele pentru a destabiliza ambarcatiunea de 10 tone, care s-a rasturnat iar cei trei membri ai echipajului au ajuns in apa, scrie The Telegraph.

Una din cele mai mari specii de meduze din lume, Nomura poate creste pana la doi metri in diametru si 200 de kilograme. Cercetatorii sunt de parere ca meduzele au profitat de conditiile meteo excelente din zona si de lipsa pradatorilor pentru a se inmulti si a ajunge la aceste dimensiuni impresionante. mai mult


Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 11:41
5 comentarii
Alte articole despre: vas scufundat meduza uriasa, vas pescuit scufundat meduze Nomura
A fost descoperita o specie de meduze otravitoare in Marea Neagra

O specie de meduze otravitoare mediteraneene a fost descoperita in Marea Neagra, ca urmare a incalzirii globale, a anuntat vineri coordonatorul proiectului SESAME, Vangelis Papatanasiu.

In cadrul proiectului SESAME oamenii de stiinta europeni beneficiaza de finantare pentru a cerceta schimbarile in eco-sistemele din Mediterana si Marea Neagra in ultimii 50 de ani si pentru a veni cu solutii pentru conservarea lor. Un total de 68 de institute stiintifice din 23 de state sunt implicate.

Specia de meduze otravitoare in cauza s-a raspandit deja de-a lungul coastei turcesti a Marii Negre, scrie Novinite.

Oamenii de stiinta nu sunt in masura sa se prevada daca si cand s-ar putea popula si coasta bulgara a Marii Negre. Ei au descoperit, de asemenea, meduze specifice Marii Negre in Mediterana.

"Chiar daca cele doua marile erau foarte diferite, au inceput sa apara similitudini intre ele", a spus Snezhana Momcheva, care este coordonatorul proiectului din Bulgaria.

Din cauza incalzirii globale, Marea Neagra devine din ce mai asemanatoare cu Marea Mediterana, care, la randul sau, incepe sa aiba caracteristici de mare tropicala.

Oamenii de stiinta au spus ca exista deja o specie de peste tropical in Marea Mediterana, care devine toxic dupa ce ajunge la o lungime a corpului de 10 cm. mai mult


Sambata, 17 Octombrie 2009, ora 16:10
5 comentarii
Alte articole despre: meduze otravitoare, meduze toxice Marea Neagra, incalzire globala
Meduze ucigase pe plajele britanice

Plajele britanice au fost asaltate de niste meduze ucigase, aduse de curenti tocmai din Portugalia.

Creaturile viu colorate, cu tentacule care ajung si pana la 9 metri, putand ucide un om cu o simpla intepatura, au invadat plajele din Cornwall, conform The Sun.

Deocamdata au fost gasite 8 astfel de meduze, dar specialistii avertizeaza ca vor aparea din ce in ce mai multe, aduse de curentii calzi.

Salvamarii au acum o sarcina in plus, aceea de a avea grija ca turistii sa nu le atinga, ei putand intra in soc anafilactic si chiar muri. mai mult


Joi, 30 Iulie 2009, ora 11:33
Alte articole despre: meduze portugheze ucigase, meduze ucigase plaje britanice, meduze ucigase Cornwall
Meduzele uriase, cosmarul pescarilor japonezi

Meduze uriase care au ajuns la dimensiuni de aproape doi metri, au invadat Marea Japoniei si fac ravagii, distrugand plasele pescarilor din comunitatile de pe coasta.

Meduzele uriase traiesc in Marea Galbena si in apele chinezesti, insa in ultimii patru ani au fost aduse de curentii oceanici in Marea Japoniei. Unele eemplare au si 1,83 metri in diametru si cantaresc peste 204 kilograme, relateaza CNN.

Vietuitoarele gigantice sunt un cosmar pentru pescarii niponi, pentru le rup plasele. Pe coasta Marii Japoniei, pescarii folosesc plase costisitoare, ce se intind pe kilometri intregi, acestea fiind in multe cazuri proprietatea intregii comunitati. Prin ruperea unei singure plase, pagubele sunt semnificative, ducand pescarii la faliment.

(L.S.) mai mult


Luni, 20 Iulie 2009, ora 13:26
2 comentarii
Alte articole despre: invazie meduze uriase, meduze uriase Japonia
Banc de meduze colorate rare, in apele Marii Britanii

Fotograful Russel Sinkevicius, in varsta de 47 de ani, a reusit sa surprinda imagini cu o meduza rara in apropiere de Cornwall, in timp ce se plimba cu caiacul cautand rechini somnorosi.

"Am vazut duminica un rechin somnoros si, evident, se auzea ca ar fi si o femela gestanta in zona. Mi-am luat barca si cam la o un kilometru jumatate in larg am inceput sa observ mici bancuri de cinci sau sase meduze", a spus fotograful, citat de The Telegraph.

"De obicei meduzele stau de-a lungul liniei tarmului unde e apa mai mica si mai calda si sunt mai multi pesti. Acestea aveu niste culori incantatoare asa ca am bagat mana in apa si am facut pozele. Daca nu eram singur si asa departe de tarm as fi sarit cu siguranta in apa", a mai spus Sinkevicius.

Una dintre meduze avea chiar si prada capturata, un peste imobilizat de tentaculele ciudatei creaturi




CORALII


Nume comun pentru membrii unei clase mare de nevertebrate marine caracterizate prin un schelet alcatuit dintr-un strat protector din carbonat de calciu. Acest schelet se mai numeste si coral. Coralii sunt clasificati in doua subclase, bazate pe diferantele din simetria axiala. O clasa contine animale coloniale, cu opt tentacule, fiecare avand un schelet intern. Printre ele se gasesc si coralii bici, meduze si coralii rosii obisnuiesc sa il faca sa sclipeasca. Membrii celorlalte subclase de obicei au sase tentacule, sau multiplu de sase, dar si culorile difera. Ele includ coralii de stanca sau coralii adevarati. O alta clasa din acee-asi categorie contine deaseme-nea forme de corali care nu sunt clasificati in ea.



STRUCTURA: 52221uym14mkl2z

Coralii adevarati secreta carbonat de calciu de la baza formand cupe scheletice de care polipii sunt ancorati si in care se retrag pentu protectie. In discul oral la varf este o deschizatura, marginita de tentacule, in forma de pana, si cili, care este si gura si anus. Nematocistele de pe tentacule pot deasemenea sa paralizeze prada.


ACTÍNIE, actinii, s.f. Animal de mare din încrengătura celenteratelor, fixat pe stânci, variat colorat, cu aspect de floare şi cu orificiul bucal înconjurat de tentacule; anemonă-de-mare, dediţel-de-mare (Actinia) – Din fr. actinie.

ACTÍNIE s. (ZOOL.; Actinia) anemonă-de-mare, dediţel-de-mare, (reg.) trandafir-de-mare.

actínie s. f. (sil. -ni-e), art. actínia (sil. -ni-a), g.-d. art. actíniei; pl. actínii, art. actíniile (sil. -ni-i-)

ACTÍNI//E ~i f. Animal marin cu corpul de formă cilindrică, având gura înconjurată de tentacule frumos colorate, care trăieşte fixat pe stânci. [G.-D. actiniei] /

| Pinkyx a răspuns:

Meduzele, actiniile si hidrele apartin aceleasi grupe de animale numite celenterate. Sunt animale foarte simple. Toate traiesc in apa, marea majoritate - in apa de mare. Au un ciclu de viata bizar, care cuprinde doua forme diferite: polip si meduza.

Meduzele ca toate celenteratele, prezinta doua straturi de celule: unul exterior, de protectie, si unul interior, care delimiteaza stomacul. Intre cele doua straturi se gaseste mezogliea. Aceasta constituie cea mai mare parte a animalului. Diametrul meduzelor poate fi de cativa milimetri sau poate atinge un metru.

Meduzele sunt carnivore, adica se hranesc cu alte animale. In jurul gurii au tentacule. Cu acestea, ele prind prada si o duc la gura. Tentaculele prezinta niste celule specializate, numite nematocisti. Unele dintre acestea inteapa si paralizeaza prada; altele sunt lipicioase si o retin.

Actiniile sunt viu colorate si au aspectul unor flori crescute pe fundul marii. Diametrul lor variaza de la cativa militimetri pana la aproape un metru. Actiniile stau fixate pe pietre dar se pot deplasa lent.

Actinia este un polip. Ciclul ei de viata nu cuprinde si stadiul de meduza. Dintr-o actinie cresc alte mici actinii, numite muguri, care uneori se desprind de mama. Uneori, actiniile se divid in doua jumatati care se separa.

Ca si meduzele, actiniile au tentacule cu nematocisti. Cand prada ajunge in apropiere, este paralizata. Nematocistii lipiciosi o retin. Apoi prada este inghitita.

Corali
Nume comun pentru membrii unei clase mari de nevertebrate marine caracterizate prin un schelet alcatuit dintr-un strat protector din carbonat de calciu. Acest schelet se mai numeste si coral. Coralii sunt clasificati in doua subclase, bazate pe diferantele din simetria axiala. O clasa contine animale coloniale, cu opt tentacule, fiecare avand un schelet intern. Printre ele se gasesc si coralii bici, meduze si coralii rosii obisnuiesc sa il faca sa sclipeasca. Membrii celorlalte subclase de obicei au sase tentacule, sau multiplu de sase, dar si culorile difera. Ele includ coralii de stanca sau coralii adevarati. O alta clasa din acee-asi categorie contine deaseme-nea forme de corali care nu sunt clasificati in ea.
Coralii adevarati secreta carbonat de calciu de la bazã formand cupe scheletice de care polipii sunt ancorati si in care se retrag pentu protectie. In discul oral la varf este o deschizatura, marginita de tentacule, in forma de pana, si cili, care este si gura si anus. Nematocistele de pe tentacule pot de asemenea sa paralizeze prada.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie tot imi trebuie.la biologie.blyn

| djflo a răspuns:

Http://www.google.ro/#hl=ro&expIds=17259, 24279, 27744, 27868&xhr=t&cu=corali+meduze+actinie&cp=21&pf=p&sclient=psy&acum=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=c0ad64331ad555d4