| jon987654321 a întrebat:

Am pus Windows7 si nu imi merge sunetul, am instalat driverul de pe gigabyte technology co.ltd model 945gzm-s2 - asta este placa de baza cand intru la sound la playback imi apare digital audio(S/PDIF) care este bifat si speakers nu este bifat, scrie "not plugged in".Eu cred ca aici este problema, nu inteleg de ce nu apare speakers bifat, nu stiu ce sa ii mai fac, de 2 zile tot instalez si dezinstalez drivere, dar degeaba. Daca stiti ce sa ii fac, ajutati-ma va rog. Funda. happy

Răspuns Câştigător
neluL
| neluL a răspuns:

Ai deja ultimul driver. Instaleaza codecul de mai sus.
http://tiny.cc/63msxw Bifeaza casuta ->da click pe Next si in fereastra care se deschide ->Vezi foto:
http://i.imgur.com/fAWJsbi.jpg
Trebuie sa mai umbli pe la setari, in rest nu ai probleme.

11 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Intra in Update la windows si fa toate update-urile in afara de KB971033 si KB2505438 Ca sa faci update la SP1 intra in Start->Control Panel->System and Security->Windows Update->aici debifezi KB971033 si KB2505438, restul le faci pe toate. Printre ele ai si driverul de sunet.

| jon987654321 explică (pentru neluL):

Am dat sa faca update am debifat kb971033 dar kb2505438 nu este...acum astept sa isi faca updateul.

| jon987654321 explică (pentru neluL):

A facut windowsu updateul dar tot nu merge tot pe digital este bifat...stii alta varianta?straight face

| neluL a răspuns (pentru jon987654321):

Intra in Start -> Run -> services.msc -> Enter (ca alternativa - Control Panel -> Performance and Maintenance -> Administrative Tools -> Services) si acolo din lista alege "Windows Audio". Porneste acest serviciu si sunetul o sa porneasca si el. Daca e pornit acest serviciu intra in Start ->in Run scrie -> devmgmt.msc. Acum da dublu click pe "Sound, video and game controllers" si apoi dublu click pe primul driver (e cel de sunet), aici ai informatii despre driver.
Posteaza aici detaliile...

| jon987654321 explică (pentru neluL):

Sunetul este pornit dar nu se aude in boxe... detaliile de la driver in sound, video and game acolo arata ca este instalat 'FlyTV P30+,Realtek high definition audio... Flytv p30+big grinriver provider:lifeview Driver version:23.35.2.1 Digital signer Microsoft windows hardware compatibility publisher daca vrei da add la johnnyy401happymersi

| neluL a răspuns (pentru jon987654321):

1.Cand porneste windows-ul dupa restart ai sunetul acela de pornire a sistemului de operare?
2.Intra in Start ->Control panel -> Sounds and audio devices -> click pe tabul sounds -> aici in dreptul la speakers ai o bifa verde? vezi foto: http://i.imgur.com/pH46vTY.jpg
3. Tot in fereastra asta da click pe tabul SOUND de sus si apoi vezi pasii in foto: http://i.imgur.com/KTo2WDz.jpg
4.Boxele le-ai verificat separat? Sunt OK?
5.Ia o pereche de căşti şi pune-le în mufa verde, vezi daca ai sunet.
6.Intra in Start si in bara de cautare scrie -> Realtek HD Audio Manager -> click pe el si vezi foto: http://i.imgur.com/q5d5D1Y.jpg click pe Test.
7.Intra in Start > Run > scrie dxdiag apoi Enter, click pe tabul Sound 1 vezi foto: http://i.imgur.com/jZ7eOCK.jpg
8.Mişcă şi de mufa de la sistemul audio (mai învârte de ea, e posibil să nu facă bine contact).

Daca din toate testele acestea nu ai nici un fel de sunet, te duci la magazin si iti cumperi placa de sunet.

| jon987654321 explică (pentru neluL):

Nu se aude...si aici este toata treaba ca SPEAKERS este cu sageata rosie si zice not plugged in doar realtek digital este bifat.Si cred ca de asta nu merge si nu inteleg cum fac sa fie si speakers bifat cu verde.

| jon987654321 explică (pentru neluL):

Gata am rezolvat....acum merge pe speakers doar ca nu se mai aude sistemu doar boxele dar sistemu nu mai merge cand dau bassu tare bazaie...din ce cauza? Si inainte sa schimb wind am avut niste virusi si de asta am schimbat posibil sa fi afectat cu ceva?happy

| neluL a răspuns (pentru jon987654321):

Ai windows 7 pe 32 BIT?
Intra in Start > Run > scrie dxdiag apoi Enter, click pe tabul Sound 1 -> Fa un print screen de aici http://i.imgur.com/jZ7eOCK.jpg si posteaza. (poate nu e compatibil driverul de sunet) O sa-ti dau eu driver nou.
Incearca codecul asta: http://tiny.cc/63msxw in functie de sistemul tau de operare 32 sau 64 bit.

CUM FACI UN PRINT SCREEN? Te duci la pagina respectiva si apesi tasta PrtScr sau Print sau End (dreapta sus)apoi deschizi Paint si dai ''Lipire''(sau Ctrl + V ) ->o sa-ti apara pagina acolo->dupa care o salvezi in format jpg sau png. Daca ai windows 7 mai ai si varianta unui mic program care il ai deja preinstalat ->SNIPPINGTOOL (il cauti in START). Acum pentru a obtine si un link pentru pagina respectiva incarci acea poza aici http://imgur.com/ si dupa incarcare iti va rezulta cateva linkuri (tu il copiezi pe al doilea din stanga sus -> Direct Link (email & IM)) si il postezi unde vrei tu (daca vrei sa arati poza cuiva ii trimiti acel link)

| jon987654321 explică (pentru neluL):

Da este pe 32... poza http://i.imgur.com/8429LCI.jpg