| laSoledad a întrebat:

1. De ce armata rusa distruge orice din Ucraina, dar de presedinte nu se leaga nimeni? Daca Putin vrea sa se razbune pe cei de la putere, de ce nu merge exact dupa ei? De ce presedintele e liber si face nspe video-uri in fiecare zi si isi indeamna lumea sa mearga la lupta, adica la moarte sigura? E clar ca daca continua lupta, oricum Rusia va castiga la un moment dat. De ce presedintele Zelensky ii trimite direct la moarte, sa lupte impotriva Rusiei, cand e clar ca isi vor pierde viata? De ce nu se preda el si sa zica "uite, ne predam noi, conducatorii, doar nu mai bombardati tara si nu mai omorati civilii!" De ce el sta bine mersi acolo si are net si confort, iar restul ucrainienilor sunt bombardati?

2. De ce serviciile secrete interne si externe nu i-au anuntat pe ucrainieni sa plece din tara si sa se adaposteasca inainte de razboi? De ce nu au facut ceva inainte de razboi?! Suspect.

3. Daca Putin vrea sa se razbune pe conducatori, de ce bombardeaza toata tara si pur si simplu nu-i prinde pe conducatori? Singura justificare la bombardarea asta in nestire a Ucrainei e sa transforme asezarea aia intr-un taram pustiu care sa fie o fasie destul de mare intre Rusia si Nato si unde sa-si aseze Putin armata pentru apararea Rusiei la granita cu Nato. Voi cum raspundeti la intrebarile astea?

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Zelensky este in Kiev, deci va cadea cu Kievul, deci este expus. Dupa cum spune Churchill, in Memorii, loialitatile care se strang in jurul liderului sunt enorme. Daca adoarme, nu e deranjat, daca greseste, e acoperit, daca e in pericol, e aparat. Daca nu e la inaltimea sarcinii, este retezat; dar asta nu poti sa o faci in fiecare zi. Bombardamentele nu sunt haotice; in razboiul modern se bombardeaza mult, dar in faza asta sunt victime putine. Victimele multe sunt la rusi.

64 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Din perspectiva mea, rusul P a vrut un spectacol militar, sa vada cum merge treaba in practica. Are dita mai tara, dupa cativa ani de pandemie a inceput cu ideiile astea ca Lenin a facut cea mai mare greseala oferind teren ucrainei sa aiba partea ei, inainte fiind zona URSS si Putin vrea sa o recupereze. Era mai usor sa trimita armata in afganistan sa mai vaneze niste teroristi ISIS

| laSoledad explică (pentru mgtow):

Si Zelensky de ce ii trimite pe cetateni la lupta, stiind ca armata rusiei e mai puternica si in final tot ea va castiga? De ce ii trimite clar la moarte? Doar ca sa para ucrainienii tari in fata dusmanului? De ce nu se predau ei, conducatorii, odata, ca sa nu se mai bombardeze tara si sa nu mai moara atata lume?

| mgtow a răspuns (pentru laSoledad):

Vrea sa traga de timp, e speriat - la cum e ambientul in ucr... nu ar trebui sa atace aleatoriu rusii, o fac pentru intimidare si nepasare ca mor civili. Dupa trebuie sa repare ce au stricat cand termina daca e sa devina rusia desigur.

| doctorandus a răspuns:

Nu prea intelegi cum merg lucrurile. La fel cum a pierdut Uniunea Sovietica in Afganistan poate pierde Rusia in Ucraina.

Este practic imposibil sa castigi un razboi contra gherilei urbane.

Iar daca Putin foloseste arma nucleara va fi linsat de rusi.

| laSoledad explică (pentru doctorandus):

Sper sa fie cum zici tu si Rusia sa piarda in Ucraina. Dar cat timp lupta va mai continua, tot mai multi civili vor muri si tot mai multe parti din Ucraina vor ramane devastate si pustii.

| RAY a răspuns:

1,Ca sa iți dovedească bărbăția si iubirea fata de tara lui =voturi pe viitor, acum ca mor civili nu ii pasa lui, nici lui Hitler nu i-a pasat nici lui Stalin, ăștia sunt psihopați ei nu au mila, remușcări, numai vorbesc ca președintele fotomodel primește mii de cereri de sex peste tot, femeilor îl place, e un mascul alfa doar ca e închis acolo si nu lupta el, daca care fac războaie sunt din generația comunista, trebuie schimbate generațiile

2, au anunțat, dar asta vrea voturi populare, normal ca știau totul planul, doar america a si publicat asta

3, de acord, si eu am crezut asta la început, ca vrea orașele alea pro Rusia si atât, dar a tâmpit

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. El nu face exact ce vrea el. Face parte dintr-un sistem.
2. Războiul a fost anunțat în direct de cele mai mari autorități americane.
3. Că nu ai habar despre ce vorbești.

| laSoledad explică (pentru sadrian46):

Razboiul a fost anuntat si de americani si de Putin, dar autoritatile n-au prea facut nimic inainte de razboi sa ajute cetatenii sa se adaposteasca sau sa plece.

Zelensky sta prea liber si prea bine acolo in scaunul lui, iar ceilalti cetateni sunt bombardati. De ce nu se preda odata, ca sa nu mai moara atata lume? De ce ii trimite pe toti la lupta, stiind ca armata rusiei e mai puternica si in final ea va castiga? Urat!

| doctorandus a răspuns (pentru laSoledad):

Putin se astepta ca ucrainienii din Kiev sa intampine cu flori trupele rusesti care-i elibereaza de "nazisti" (Zelenski e de origine evreiasca si ruseasca).

| laSoledad explică (pentru doctorandus):

Dar Zelensky de ce ii trimite pe cetateni la lupta, stiind ca armata rusiei e mai puternica si in final tot ea va castiga? De ce ii trimite clar la moarte? Doar ca sa para ucrainienii tari in fata dusmanului? De ce nu se predau ei, conducatorii, odata, ca sa nu se mai bombardeze tara si sa nu mai moara atata lume?

| doctorandus a răspuns (pentru laSoledad):

Zelenski poate fi omorat. Dar Rusia nu poate ocupa Ucraina pe termen lung. Ucrainienii vor duce lupte de partizani, carora soldatii rusi nu le pot face fata.

Cati soldati poate trimite Putin? Jumatate de milion? Ucrainienii dispun de 5-10 milioane de combatanti.

Soldatii rusi obisnuiti sunt cu moralul la pamant si nu vor sa lupte. Ucrainienii sunt foarte motivati sa lupte.

Daca ai avea doua fetite si vine un mafiot si zice ca vrea sa le scoata la produs, il lasi sa le ia?

| laSoledad explică (pentru doctorandus):

Adevarat si asta. Sper doar sa nu fie niste intelegeri la mijoc ca Ucraina sa cada in mana lui Putin si sa faca din ea taram tampon intre Rusia si Nato. Pacat de cetatenii aia care mor in lupta.

| minrest a răspuns (pentru laSoledad):

Nu este una dintre cererile Rusiei, ca sa se predea Zelensky. Rusia cere deoacamdata ca arnata ucrainiana sa capituleze, nu ca sa se predea Zelensky. Ucrainienii ar putea sa treaca la rusi, in grupuri mici si individual; se pare ca nu o fac. Ar putea macar sa nu se mai ofere voluntari. Banuiesc ca rusii nu o sa omoare toti kievenii, dar pe Zelensky sigur il omoara. Si putea pleca usor din Kiev. Nu stiu de ce crezi ca e favorizat. Eu vad ca e cel mai expus.

| laSoledad explică (pentru minrest):

Eu doar ma gandeam ca cu cat lupta continua si Zelensky e liber si isi incurajeaza oamenii sa lupte, vor fi bombardate tot mai multe locuri din Ucraina si vor muri tot mai multi oameni. Ceea ce va transforma Ucraina intr-un loc devastat tot mai mult si pe care l-ar putea folosi Putin pe post de tampon intre Rusia si Nato, unde sa-si puna trupe si sa faca exercitii. Nu se stie ce va fi. Normal ca sper sa reziste cat mai mult in fata rusilor

| minrest a răspuns (pentru laSoledad):

Daca Zelensky se preda, rezistenta slabeste, cei ce vor sa apere libertatea Ucrainei, lasati singuri, mor, iar Ukraina o ia Putin, care a anuntat ca va pune un guvern marioneta. Nici nu trebuie sa se predea, ajunge sa plece din tara. Este evitare razboiului prin acceptarea infrangerii, de care vorbeste Orwell, la care faceam referire in primul raspuns.

| laSoledad explică (pentru minrest):

A, si de exemplu, daca Putin ii prindea direct pe conducatori si ii inlocuia cu un guvern marioneta, atunci ucrainienii erau cei care s-ar fi revoltat impotriva rusilor. Asa, Putin a preferat sa creeze un pretext sa se revolte el impotriva Ucrainei (si apoi la final sa puna un guvern marioneta) A luat-o de la coada la cap laughing

| laSoledad explică (pentru minrest):

Oricum e foarte suspect ca n-au dat o racheta pana acum asupra conducerii asa cum au dat rachete pe civili. Poate fi si o negociere in spate.

| minrest a răspuns (pentru laSoledad):

A pornit de la cap la coada. 1. Cucereste Ucraina. 2. Pune un guvern marioneta (obiectivul anuntat). 3. Curata ultimele urme de rezistenta. 4. Aresteaza pe cine vrea, introduce un regim de teroare si nu se mai poate revolta nimeni. Pe cand daca, sa zicem, il asasina pe Zelensky in Ucraina intacta, venea urmatorul in ordine imediat, si nu rezolva nimic. Ii intarata pe ucrainieni si intreaga lume.

| laSoledad explică (pentru minrest):

Da. Am zis ca a luat-o de la coada la cap, ultimul lucru fiind Zelensky, pentru ca era de asteptat doar sa schimbe guvernul.

| minrest a răspuns (pentru laSoledad):

Ca sa schimbi guvernul, nu trebuie sa il detii pe Zelensky. Exista o ordine in care e inlocuit presedintele; o succesiune de vreo 40 de insi, care vin unul dupa altul. Trebuie sa detii Ucraina, si atunci pui pe cine vrei tu, fara sa iti pese unde e Zelensky.

| minrest a răspuns (pentru laSoledad):

Daca Putin il omoara pe Zelensky si sa zicem intregul guvern, si numeste el un guvern, guvernul acela nu controleaza nimic, iar institutiile si populatia asculta de guvernul legitim, de cei care vin in ordine imediat dupa guvernul actual, daca acesta pateste ceva, e capturat sau asasinat.

| laSoledad explică (pentru minrest):

Hmm... da, adevarat.

| minrest a răspuns (pentru laSoledad):

Si de unde stie exact unde e Zelensky? Sigur, are spionaj; dar si Ukraina are spionaj, contraspionaj, garda, acum conducerea lucreaza din bunkere.

| minrest a răspuns:

Buna seara, laSoledad. 1. Ce are de a face razbunarea cu politica? Nu a zis nimeni ca Putin vrea sa se razbune; el declara ca vrea sa schimbe conducerea Ucrainei, adica vrea sa puna un guvern marioneta. Zelensky este in Kiev, conduce rezistenta din capitala sub asediu. Dupa cum spune si Orwell, singurul mod de a scapa de razboi este sa fi infrant fara razboi. Lumea vrea sa se apere, vezi bine; sa te predai inseamna sa ii tradezi. Zelensky este prima tinta a rusilor, dar tocmai pentru ca e conditia rezistentei, este si aparat, acolo, in centrul Kievului. Daca cumva crezi ca e plecat de mult, face din cand in cand filmari de pe strada. Americanii i-au propus oficial sa il scoata din Kievul incercuit; asta arata ca americanii au avut curajul sa riste un casus belli; dar Zelensky a raspuns ca ii trebuie munitie, nu plimbari. 2. Ce sa faca inainte de atac, sa plece 40 000 000 de oameni din tara? Aa, sa cedeze in fata lui Putin pe linie, si sa traiasca iar sub o dictatura fara perspective de dezvoltare? Nu le mai convine acum; se dezvolta bine de 8 ani, de cand pot exporta fara taxe vamale in EU. Coruptia in scadere, mecanismul politic functional, nu mai iti vine sa te intorci in trecut. 3. De ce sa il credem pe Putin ca vrea sa se apere de Nato? Doar Nato e o alianta defensiva, iar Ucraina nu putea intra in Nato, caci nu poti intra in Nato cand esti deja in mijlocul unor conflicte. Putin vrea sa exercite putere in exterior, ca sa se fereasca de o revolutie in Rusia, candva, in viitor. A cerut ca NATO sa isi retraga fortele unde erau in 1990. Adica a cerut USA, UK, Frantei si Germaniei, mari puteri, ceva ce priveste Romania, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Polonia, Ungaria, Letonia, Estonia, Lituania, state mici; deci cere ca marile puteri sa decida pentru statele mici. Nu vad ca Putin sa pustiasca Ucraina, siare toate motivele sa nu o faca, iata de ce cred asta: Razboiul din Ucraina functioneaza mai putin pe logica razboiului (datorita disproportiei de forte dintre adversari), si mai mult pe logica revolutiei. Intr-o revolutie, te opui unor forte mult superioare, dar despre care stii ca sovaie in mare parte, in fundul sufletului lor. Daca rezisti, daca arati ca rezistenta este posibila, pot trece de partea ta suficiente forte incat sa invingi. Sigur, acum nu e de asteptat ca trupe ruse sa treaca de partea cealalta, iar protestele din Rusia nu pot schimba nimic; dar rezista poate atrage sprijin extern; e posibil ca Rusia sa fie scoasa in final din economia mondiala, cum a cerut Boris Johnson. Acuma, daca Zelensky, sau chiar Ukraina, nu apuca victoria, eu ce sa le fac. Intr-o revolutie, nu apuci intodeauna victoria revolutiei.

| laSoledad explică (pentru minrest):

Da, bine zis. Sper doar sa nu fie niste intelegeri la mijloc in privinta Ucrainei sa cada in mainile Rusiei. Nu stiu, asa mi s-a parut doar. Ca si cum cetatenii aceia merg la moarte in fata unui gigant de neinvins. Ma tot mira de ce nu au ajuns rusii pana acum la conducator si l-au lasat inca liber. Si ma tot bate gandul asta de ce se bombardeaza haotic aproape toate locurile din Ucraina? Daca putin vrea sa faca din ea doar un teren tampon intre Rusia si Nato?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Nu-s vreun specialist in politica externa, o sa raspund pe baza parerilor pe care le-am vazut deja peste tot pe internet, si care mi se par destul de aproape de adevar.

1. Desi atacul e planificat de destul timp, imagineaza-ti cum ne-am trimite noi toti generalii corupti sa pregateasca un razboi cu o tara vecina. Daca aia au ajuns generali pe pile, reusesc ei sa scoata un plan bun, putand sa ia in calcul toate ipotezele, chiar daca tara respectiva ar fi mult mai slab echipata?

"Daca Putin vrea sa se razbune pe cei de la putere, de ce nu merge exact dupa ei?"
Asta pare ca incearca, dar inca nu ii reuseste, necalculand in planul lor prost facut ca ucrainienii nu au de gand sa cedeze asa de usor.

"De ce presedintele e liber si face nspe video-uri in fiecare zi si isi indeamna lumea sa mearga la lupta, adica la moarte sigura?"
Ar putea muri oricum, deci considera ca e mai bine sa moara pentru propria libertate, decat sa moara degeaba. Nu inteleg de ce ai crede ca daca l-ar da jos pe presedinte s-ar opri brusc razboiul. Putin e un porc mincinos in care n-ai de ce sa-ti pui increderea.

"E clar ca daca continua lupta, oricum Rusia va castiga la un moment dat."
Va castiga teritoriu, care nu e prea util, tinand cont ca trebuie reconstruit. In rest a pierdut deja totul - populatia rusa e mai desteapta decat se astepta si iese in strada, economia o ia la vale, industria se inchide si ea imediat, din cauza lipsei importurilor, iar costul razboiului e imens.
Ar mai fi de luat in calcul si moralul trupelor ruse, care pare a fi foarte jos, conferind un sentiment de incredere ucrainienilor.

"De ce nu se preda el si sa zica " "De ce el sta bine mersi acolo si are net si confort, iar restul ucrainienilor sunt bombardati?"
Oamenii lupta in primul rand pentru libertatea propriei tari, pentru a putea sa aleaga un viitor mai bun, alaturi de UE si NATO si sa se indeparteze de "bunastarea" pricinuita de Rusia. Daca presedintele s-ar retrage de acolo si ar da ordine din nu stiu ce tara exotica indepartata, le-ar scadea mult si moralul cetatenilor. Sunt o multime de civili care vor sa isi apere tara, iar el pe bune ca e conducatorul de care au nevoie in momentele astea. Sta cu ei in mijlocul unui oras asediat si negociaza cu tarile vestice, obtinand sprijin: armament, sanctiuni mai dure impotriva Rusiei, etc.

"De ce el sta bine mersi acolo si are net si confort, iar restul ucrainienilor sunt bombardati?"
Pentru ca el este printre putinele persoane din tara care pot comunica cu alti lideri de stat.

2. Serviciile secrete si-au tot anuntat cetatenii ca e probabila o invazie, de vreo cateva luni incoace. Fiecare putea sa decida de atunci ce cale sa urmeze. De altfel, au oferit mici antrenamente militare civililor voitori.

3. Putin nu pare sa stie ce vrea in Ucraina. Stie doar ca are nevoie de un razboi, ca sa creasca in sondaje. Fiind la 58%, poate fi invins la alegerile viitoare. Inventeaza scuza ca nu vrea sa aiba NATO la granitele tale, se prezinta ca o victima - ceea ce e de ajuns pentru toti bosorogii spalati pe creier - si ataca Ucraina, dand vina pe "sErViCiILe SeCrEtE sTrAiNe" care au deturnat tara vecina, vrand, de altfel, sa distruga si bunastarea Rusiei, iar orice opozant al razboiului - implicit si contracandidat la alegeri - poate fi usor bagat la inchisoare, ca doar e un "sPiOn vEsTiC".

Slava Ukraini!

| doctorandus a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

De fapt, nu: in presa ruseasca a fost interzis termenul de "razboi contra Ucrainei". Majoritatea rusilor au familie sau prieteni in Ucraina, nu le place ca Putin face razboi cu Ucraina.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru doctorandus):

El numeste razboiul "salvarea Ucrainei de catre neonazisti." Tot razboi e.

| laSoledad explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Da, e adevarat ca tot ce zice Putin catre poporul lui e total pe invers de cum se intampla de fapt. Dar eu ma mir de ce a bombadat aproape toate locurile importante din Ucraina, dar de conducerea ei nu s-a luat pana acum. Asta ma mira. Stiu ca Putin e imprevizibil, dar poate daca conducerea se preda, poate se opreau bombardamentele. Nu stiu. Dar din ce-a zis Putin, el vrea sa se razbune mai mult pe conducatori. Tot asta zicea in comunicatele lui. Si fix aia au ramas liberi, iar restul cetatenilor mor.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru laSoledad):

In ce sens sa se ia?

Cu rachete tot arunca, dar nu par sa stie sa le foloseasca. Spatiul aerian nu e al lor, iar cu armata inca n-au ajuns la cladirea prezidentiala.

| laSoledad explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Ma gandeam la rachete sau la rusi infiltrati in interiorul cladirii prezidentiale, nu stiu. Inseamna ca e bine aparat. Altfel nu-mi dau seama cum de a ramas liber pana acum.

| doctorandus a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Da, asta e ca e razboi, dar in presa ruseasca termenii "razboi" si "invazie" au fost interzisi. Twitter a fost blocat, Facebook e cenzurat.

| Brizbriz a răspuns:

1. Kievul inca nu e ocupat, ca sa il gaseasca si atinga
2. presedintele Ucrainei A REFUZAT evacuarea oferita de americani si a preferat sa stea si sa isi indemne poporul sa lupte, si el si familia lui
3. nici o razbunare, vrea control

| laSoledad explică (pentru Brizbriz):

Dar oare daca Putin isi punea in gand sa-i prinda direct pe conducatori, nu putea sa faca asta? Mi se pare ca bombardeaza multe alte locuri, dar pe el l-a lasat liber pana acum. Ma gandesc ca toate bombardamentele astea sunt si ca o lauda a lui Putin in fata poporului sau.

Cred ca daca erau informati cetatenii mai bine, ar fi plecat mult mai multi inainte de razboi...

| Brizbriz a răspuns (pentru laSoledad):

In toate confruntarile militare invadatorul "isi pune in gand sa ii prinda pe conducatori", pentru ca atunci castiga, intrebarea e si daca poate sa duca la inteplinire asta

| minrest a răspuns (pentru laSoledad):

Nu sunt motiv de lauda, rusii ii iubesc pe ucrainieni si iubirea e reciproca, peste tot rusii si ucrainienii sunt amestecati, multi aparatori voluntari ai ucrainei sunt etnici rusi. Motiv de lauda fata de populatia lui ar fi avut daca captura Ucraina fara pierderi umane, mai ales civile. Cum sa-i prinda pe conducatori? Siguranta conducerii e prioritatea oricarui stat.

| laSoledad explică (pentru minrest):

Ma gandeam la rachete sau la infiltrati rusi in jurul lui.

Prin lauda lui Putin, ma refeream ca Putin clar ii minte pe oamenii lui, mereu zice invers de cum se intampla in realitate. Ca Ucraina e amenintarea, ca acolo sunt teroristi etc si in discursul lui pare ca si cum se lauda cand ii ameninta pe conducatorii ucrainieni ca ii va termina. O ia ca pe un mare castig in avans in fata unei amenintari a Ucrainei. Deci, mai mult o lauda de fatada pe care sa o creada aia spalati pe creier care inca se mai uita in gura lui.

| minrest a răspuns (pentru laSoledad):

Da, zice ca ii va invinge pe conducatorii drogati si nazisti ai Ucrainei, dar nu s-a laudat ca ii va asasina.

| laSoledad explică (pentru minrest):

N-a zis cu subiect si predicat, dar parea ca se se lauda in declaratiile lui dure ca Rusia va opri/invinge amenintarea lor. Mereu Putin pare ca se lauda cam cu orice, ca sa mentina aprecierea alora care cred in el.

| NLS a răspuns (pentru laSoledad):

Aia spalati pe creier care se uita in gura sadicului schizofrenic...sunt din pacate 75-80% dintre rusi.

Procent in fata caruia restul nu pot misca un deget, fara a fi prinsi si chinuiti, posibil omorati in final.

Rusii nu stiu de gluma. Dovada:

https://www.theguardian.com/......ual-spy-hq

Si da, totul e exact cum ai descris:
se practica spalarea pe creier, amenintarile, terorizarea, garnisite cu multa minciuna.
Nivelul de trai al rusilor nu e cu mult mai ridicat fata de al romanilor, desi tara are resurse serioase de gaz.
Aproape tot se duce pe armament, tehnica militara,...

Si eu sunt uimit cat de bine a rezistat Ukraina pana acum.
Presedintele deja a devenit erou, in opinia multora.
Eu il consider totusi doar un nationalist, un conducator adevarat.

Cum a zis si minrest:
nu rezolvi nimic daca pui o noua conducere, pana nu imprastii teroare in populatie.
O noua conducere nu are nimic sub control, decat un popor razvratit, care va "musca" treptat noul sistem.
In schimb sub teroare, si eliminand cat mai multa forta de rezistenta (barbati), poti face orice doresti.

| laSoledad explică (pentru NLS):

Da... pe urma mi-am dat si eu seama de ce a ales intai terorizarea poporului si abia apoi sa-l prinda pe conducator.

Dar cred si ca, dupa atatea bombardamente, pe Putin nu-l intereseaza asa mult de Ucraina ca tara ci ca un taram tampon intre el si Nato, unde sa-si puna el armata. Cred ca asta si voia pana la urma...

| laSoledad explică (pentru NLS):

Apropo de gaze. Daca Rusia va fi scoasa din Swift, cum vor cumpara/plati, de exemplu, tarile europene gazul rusesc? Va fi o ironie mare. Sa vanda gaz tarilor care au scos-o din Swift.

Daca Rusia va trebui sa vanda gazul si va fi scoasa din Swift, va incerca sa scada pretul lui ca sa creasca cererea?

Si daca tarile europene se decid sa cumpere un procent din gaze de la altcineva, exista infrastructura pentru transportul lor pana in UE?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Asta este declaratia lui. Nu inseamna ca asta vrea cu adevarat.
Rusia nu mai castiga raboiul asta. Ukrainienii nu merg la moarte sigura. Ei nu merg nicaieri, stau sa-si apere casa. Rusii merg...

| laSoledad explică (pentru anonim_4396):

Asa sper sa fie, sa reuseasca sa le tina piept rusilor. Si sa nu fie negocieri murdare pe sub masa, sa se traga de timp si sa moara mai multi civili.

| Anonim a răspuns (pentru laSoledad):

Nu se mai face nimic pe sub masa. Sa-ti explic: pe sub masa s-a facut pana acum. Doar nu crezi ca Ukraina nu are sustinere (din 2014 se lucreaza la asta). Rusii mai au de ingropat un mort. Trebuiau sa-si vada de treaba lor.

| laSoledad explică (pentru anonim_4396):

Dar de ce n-ar mai fi loc de negocieri pe sub masa intre Rusia si Ucraina in trecutul recent si pana in prezent?

| Anonim a răspuns (pentru laSoledad):

Ce sa ofere Rusia Ukrainei?

| laSoledad explică (pentru anonim_4396):

O intrebare retorica, da. Dar poate sa ofere ceva doar unor conducatori de-ai ei, probabil, bani. Sau amenintari. Sa faca cum vrea Rusia ca daca nu, ii ameninta.

Dar oricum, acum se vede ca ei nu mai vor sa faca cum vrea Rusia si de asta s-a enervat Putin.

| Anonim a răspuns (pentru laSoledad):

Putin are aceleasi amenintari si pentru Finlanda, Suedia, chiar si Japonia. E de toata jena. Nu stiu ce a fost in capul lui.
Nu cred ca Rusia mai poate reveni la relatii internationale decente (politice si economice) cu Putin la putere. Cred cu tarie ca asta este sfarsitul lui.

| laSoledad explică (pentru anonim_4396):

Apropo, si daca Putin cade, vezi o Rusie altfel in viitor? Nu stiu, eu parca as vedea o Rusie tot condusa de un oligarh.

| Anonim a răspuns (pentru laSoledad):

Sincer, nici nu ma intereseaza. Ar fi totusi frumos sa-si ingroape mortul istoric (pe Lenin) si sa nu-l mai tina la expozitie. E prea creepy.
Va fi condusa de cineva capabil sa-l dea jos pe Putin (din interior). In ce limite etice crezi ca s-ar incadra persoana respectiva? Zic sa-ti gasesti singur raspunsul la intrebare.

| laSoledad explică (pentru anonim_4396):

Nicio etica. Va fi mai capcaun ca Putin si poate, poate, mult mai subtil.

| NLS a răspuns (pentru laSoledad):

"Apropo de gaze. Daca Rusia va fi scoasa din Swift, cum vor cumpara/plati, de exemplu, tarile europene gazul rusesc? Va fi o ironie mare. Sa vanda gaz tarilor care au scos-o din Swift."
Nu vor putea plati oricum. De aceea nemtii si ungurii s-au opus scoaterii Rusiei din SWIFT.
Ungaria este ~95% dependenta de gaz rusesc, iar nemtii, cam 65-70%.

"Daca Rusia va trebui sa vanda gazul si va fi scoasa din Swift, va incerca sa scada pretul lui ca sa creasca cererea?"
Nu cred ca va scadea pretul. Il va trimite probabil spre China, pe vapor. Au existat de mai demult discutii cu chinezii in acest sens, semn ca toata chestia e premeditata oarecum (am spus oarecum, pentru ca mi se pare ca Putin actioneaza si ia decizii haotic, cel putin asa lasa impresia uneori. Sau disimuleaza foarte bine, sa il credem si psihopat, in afara de sadic).


Si daca tarile europene se decid sa cumpere un procent din gaze de la altcineva, exista infrastructura pentru transportul lor pana in UE?
Japonia, Iran, Arabia Saudita, au confirmat deja livrarea spre europa.
La nevoie, si Spania are ceva rezerve, Norvegia.

Asta e cea mai mica grija. E un adevar ca nu o sa ne mai permitem 23 grade iarna, dar deranjul va fi infim pentru noi, fata de ce patesc cei care ies din cuvantul rusilor.
Mi-e groaza sa ma gandesc ce se va intampla cu tara aceea.
Nebunul tocmai a anuntat ca trimite noi trupe spre Ukraina. De data aceasta, mult mai multe.

| valiflorin1234 a răspuns:

1. Pentru că este un război. La fel de ușor, Puțin ar fi putut trimite niște oameni pentru a-l asasina pe președinte, precum și pe toți ceilalți de la putere, dar poate a vrut să le dea un motiv să iasă la luptă.
2. Totul a fost complet imprevizibil. Este un pic suspect ce-i drept, dar nimeni nu s-ar fi așteptat ca după atâția ani de tentative de război să se întâmple chiar în prezent.
3. La fel ca în primul rând, este un război. Nu se ține cont de cetățeni, de casele lor, de instituții, de nimic. Scopul lor este să lase un mare vid în urmă.
Am dat aceste justificări ca urmare a gândirii mele, doresc să fiu contrazis dacă greșesc.

| laSoledad explică (pentru valiflorin1234):

Da... in toata lupta asta imi pare rau cel mai mult de cetatenii aia care merg la lupta ca n-au incotro, dar vor muri tot mai multi, daca lupta va continua si Zelensky nu se preda.

| Jonathan81 a răspuns:

Zelensky Caută să facă jocul americanilor de aia!

| IoanVL a răspuns:

Ceea ce se întâmplă nu are nici o logică. Mi se pare că vrea cineva cu tot dinadinsul să declanșeze un război mondial, sau cel puțin un dezastru economic la scară planetară. În plus, prea vine chestia asta după covid.

Aș scrie mai multe, dar nu vreau nici să fac pe profetul, nici să sperii pe cineva.

| restinvogue a răspuns:

Ca sa revină unii useri pe TPU sa ne amintim cât sunteți de cretini.

| laSoledad explică (pentru restinvogue):

Eu am revenit pe TPU cu acelasi cont de atatia ani. Tu esti la al nspelea cont nou pe TPU. Ia, cine e cretinul? laughing

| restinvogue a răspuns (pentru laSoledad):

Cretinul e cel care se atașează emoțional de un cont de i se pare așa mare lucru să-l șteargă.

| laSoledad explică (pentru restinvogue):

Pai eu n-am de ce sa-l sterg. Pentru ca nu l-am sters, nu inseamba ca m-am atasat emotional de el. laughing Ti le-au inchis tie pe ale tale si asa te-ai atasat tu emotional de TPU, incat ti-ai facut si altele. Apropo, asa te-ai atasat tu emotional de vreo confruntare cu mine in trecut, incat ai revenit si acum sa imi raspunzi negativ. Hehe laughing

| restinvogue a răspuns (pentru laSoledad):

Șters nu înseamnă închis de admina. Sigur că te-ai atașat, altfel nu ai aduce in discuție așa detaliu stupid. Nu ai stea in frunte pentru că ai 7236622 răspunsuri în plus dintre care mai mult de jumătate pe subiecte care te depășesc. Exact ca asta

| laSoledad explică (pentru restinvogue):

Ce ai, bai frate, de comentezi de contul meu? Se vede ca tu esti atasat emotional de ceva contradictie cu mine in trecut, de ai venit acum sa comentezi la intrebarea asta, vorbind pe langa subiect. Hai, pa, pa.