| SideBySide11111 a întrebat:

Am o nelamurire, sper sa fie cu putinta sa fiu ajutat.
Fiind început de an școlar, părinții vor primi spre semnare Contractul educațional care, în acest an, va conține noutăți pe care nu ni le dorim. Conform prevederilor Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, Contractul educațional va avea o anexă al cărei text este, aparent, inofensiv, dar care conține la final o prevedere ce permite ca fiul/fiica d-vstră să poată fi supus/ă unor tratamente sau "măsuri profilactice", cu scopul de a se împiedica răspândirea bolilor în colectivitate, fără un acord expres al părinților. Măsurile profilactice pot fi (printre altele) vaccinuri de orice fel. Acordul părintelui este menționat în ultimul paragraf al documentului.

Acea foicica primita de parinti va continte urmatorul text:

MONITORUL OFICIAL AL ROM NIEI, PARTEA I, Nr. 826 bis/30.VIII.2021
În situația în care prelucrarea de date cu caracter personal în scopurile amintite vă afectează drepturile și interesele, ori sunteți interesat de o informare mai amplă legată de aceasta, vă rugăm să vă adresați Responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul…………………………………., la adresa de e-mail ……………., conform articolului 38 alineat 4 din REGULAMENTUL nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date. Subsemnata/ul __________________________________________, părinte/reprezentant legal al elevei/elevului __________________________________________, născut la data____________, cu domiciliul stabil ________________________________________________________ ______________, număr de telefon_________________, înscris în clasa ________, am fost informat în legătură cu activitatea cabinetului medical școlar, sunt de acord cu folosirea datelor cu caracter personal în scopuri medicale și îmi exprim acordul cu privire la efectuarea acțiunilor cu caracter profilactic în cabinetul medical școlar (triaj epidemiologic, alte acțiuni de combatere a răspândirii bolilor infecțioase în colectivitate, examen periodic și de bilanț al stării de sănătate a copilului meu, acțiuni de educație pentru sănătate). NUME ȘI PRENUME PĂRINTE SEMNĂTURA

Acum intrebarea mea este, pot fi copilasii vaccinati anti-covid 19 fara instiintarea parintilor in baza acestei foi semnate?

6 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Cred ca, ar putea fi interpretat ca un acord al parintelui, ma refer la fraza asta:
"... alte acțiuni de combatere a răspândirii bolilor infecțioase în colectivitate'".

Nu stiu exact la ce se refera, asa ca propun sa asteptam juristii si 'legalistii', sa-si dea cu parerea aici.

| sierra1 a răspuns:

~ efectuarea acțiunilor cu caracter profilactic în cabinetul medical~

asta NU inseamnă că o să fie cineva minor vaccinat, fără acordul lu' mă-sa sau tac-su.

De ce inventezi sau creezi valuri de pomană?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Scrie destul de clar care sunt acțiunile. Nu te vaccineaza nimeni cu forta.

| BabaOarba a răspuns:

Imi place fantastic cand cineva ia o informatie pe care nu o intelege si o transforma in ceva apocaliptic.

Masurile astea profilactice inseamna izolare, ca sa nu fie transmis virusul tuturor, luarea temperaturii, d-astea. S-a zis de o mie de ori ca pentru vaccinarea minorului este nevoie de acordul parintilor.

Pe de alta parte, ar fi tare bine ca odrasla sa fie vaccinata. Ma mir cum va speriati de un vaccin ce are consecinte grave in 2-3 cazuri la un milion, in schimb nu va speriati de Covid, care are consecinte grave in 5 cazuri din 100. Asta inseamna ca virusul este de 20.000 ori mai potential periculos.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In baza prevederilor citate de tine minorii nu pot fi vaccinati fara acordul unui parinte.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru BabaOarba):

Si sa mai adaugam cum nu se sperie de tigari, alcool, fast food, chipsuri si energizante, care au consecinte grave in aproape toate cazurile de consum pe termen mediu-lung, mai ales la copii.