|

Buna! Am un garaj pe domeniu public care inca nu este intabulat de primarie, acum am primit de la primarie somatie sa il stric deoarece e langa o proprietate privata si acel om vrea sa faca poarta acolo. Garajul il am de 10 de ani acolo, eu stau la bloc iar in spatele blocului sunt mai multe garaje, eu am pus cerere de concesionare al acestui garaj dar nu am primit raspuns deoarece nu au terenul din spatele blocului intabulat inca. Acum ar trebui sa imi stric garajul sau ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca vecinul tau are autorizatie pentrru construirea portii, poate sa construiasca, insa daca si tu ai fi avut autorizatia pentru garaj el nu putea sa isi construiasca poarta, insa oricum ar trebui sa vorbesti cu un avocat sau cineva care poate sa iti spuna daca ai mai putea face ceva, deoarece tu timp de 10 ani beneficiat de faptul ca ai avut garajul.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă garajul este construit ilegal (și cam asta se înțelege din ceea ce spui), atunci evident că trebuie să-l dărâmi din moment ce ai primit o somație de la primărie. Nu poți construi de capul tău nici măcar pe proprietatea ta, cu atat mai puțin pe domeniul public. Iar faptul că îl ai acolo de 10 ani este complet irelevant, tot ilegal este.

| explică (pentru johnnny123):

Si daca ei nu au intabulat terenul pot sa imi strice mie garajul(ilegal), adica pentru ei e legal fara intabulare sa il strice? Cererea de concesiune este pusa dar au zis ca nu pot sa imi dea raspuns pana nu intabuleaza primaria terenurile publice.

| a răspuns (pentru Klausss12345678910):

Oricum ai privi lucrurile, garajul tău este construit acolo ilegal. Nu are nici o importanță ce au intabulat sau nu, terenul aparține domeniului public, iar primăria administrează acel domeniu public. Deci dacă refuzi să-l dărâmi, evident că pot să ți-l demoleze și eventual să-ți trimită și nota de plată pentru lucrările de demolare.

Ce este atât de greu de înțeles că nu ai voie să-ți însușești cu de la sine putere un teren asupra căruia nu ai niciun drept?