|

Buna, nu stiu pe ce site sa intru ca sa aflu răspunsuri la întrebarea asta, asa ca sper ca voi primi un răspuns aici. Cand aveam 2 ani, părinții mei au fost nevoiți să mă lase cu bunica peste zi, la ea acasă. Mentionez ca bunica a cerut si bani si tichete de masă ca sa aiba grija de mine, asa ca ai mei i-au dat toate condițiile impuse de ea. În timpul primei luni in care am stat la ea, a plecat în curte pentru cam o ora din ce am înțeles, ca să se ocupe de animale si a lăsat pe soba o oala cu apa clocotita si pe mine lângă soba. În timpul in care era plecată nu stiu ce s-a întâmplat pentru ca eram prea mică sa imi amintesc dar cumva oala cu apa a ajuns peste mine si am avut arsuri de gradul 3 sau 4. După câteva luni bune de spitalizare, m-am ales cu o cicatrice pe mâna stângă aproape cat toată mâna. Părinții au ales să nu o dea in judecata atunci pentru ca era mama tatălui meu, dar nu am mai tinut legătură cu ea. Acum am ajuns sa conștientizez mai bine ce a facut si as vrea sa se pornească ceva impotriva ei dar au trecut 15 ani si 2 luni de atunci. Se mai poate începe urmărirea? Si daca da, sub ce încadrare?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu se mai poate face nimic din punct de vedere legal, fapta a fost prescrisa de mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

15+2=17... ai 17 ani
TU inca nu poti sa faci nimic, pentru ca nu esti majora
numai parintii pot sa faca
trebuie sa astepti pana ai 18 ani impliniti
iar pentru faptul ca ai numai cicatrice si nu mutilare, e foarte posibil sa fie prea tarziu, NU stiu legea

insa daca nu mai e cazul sa se poata pune sub acuzare sub forma penala, vei putea numai in forma civila, care inseamna timp (astepti si ani de zile pana se misca procesul) insa mai ales inseamna bani (avocati samd)

cam descurajant, dar... totusi, in locul tau as gasi un avocat cat de cat bun si as da 50lei pentru 30minute de consiliere

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează