| katalynf1 a întrebat:

Buna seara TPU!
am si eu o mare problema legata de partajul succesoral :
bunicul meu are din prima lui casatorie doi baieti, si mai traieste doar unul!
din a doua casatorie a bunicului mai are un baiat acesta fiind tatal meu care a murit si el!
a doua sotie a bunicului fiind mama tatalui meu a mai avut din prima ei casatorie o fata care este in viata!
toti copii bunicilor si din prima casatorie si din a doua au cate doi copii!
acum baiatul bunicului din prima casatorie care traieste spune ca are dreptul doar el...la tot!
am incercat sa impartim totul amiabil dar cu el nu se poate discuta nici macar doua fraze, mentinand ca noi nu avem nici un drept!
bunicul nu a facut nici o succesiune nici un act de mostenire absolut nimic. nici macar titlul de proprietate nu este scos!

este cineva care imi poate spune ce drepturi avem fiecare si ce trebuie sa fac?

sper sa primesc un raspuns!

o seara minunata va doresc!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La mostenirea dupa bunicul tau au dreptul toti copiii lui, indiferent daca erau din prima casatorie, din a doua sau din oricate casatorii, cu singura conditie sa fi fost in viata la data decesului bunicului. De asemenea au dreptul la mostenire si nepotii bunicului, daca parintele lor avea dreptul, asa cum am spus mai sus.
Copii bunicului, decedati inaintea lui, nu au dreptul la mostenire si, din aceasta cauza, nu au dreptul nici copiii acestora.
Daca situatia este cum am aratat-o in prima ipoteza (toti copiii bunicului traiau la momentul mortii lui) atunci toti au dreptul la mostenire dupa bunic, in parti egale, dupa ce bunica supravietuitoare ia 1/4 din averea bunicului tau.
Copiii din alta casatorie a sotiei bunicului nu au drept la mostenirea lui decat daca au fost adoptati de el.
Daca nu va intelegeti asupra mostenirii atunci va trebui sa va judecati, la judecatoria de la ultimul domiciliu al bunicului.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
La moștenire vin toți copii, indiferent că sunt în timpul căsătoriri sau nu.
Împărțeala se face în cote părți la toți copii, masa succesorală devine mai bogată pentru fiecare dacă sunt mai puțini moștenitori.
Dacă nu vă înțelegi pe cale amiabilă, va fi nevoie de moștenire pe cale judecătorească, trebuie să-i acționezi pe toți în instanță la ultimul loc de domiciliu al defunctului.
Pa, pa.

| untu a răspuns:

Sa va spun ceva? In timpul vietii bunicul tau sau unul dintre copii a platit taxe si impozite pentru casa si pamant la primarie, daca a facut declaratie ce casa sau ce pamant detin? Daca a facut asta, trebuia sa scoata neaparat certificat de proprietate de la primarie care corespunde ce detineti bunicul tau pentru a putea folosi la notariat pentru a putea face partaj succesoral.dar fara toate aceste acte, nici unul nu are dreptul sa va mai detineti nici un bun imobiliar, si primaria confisca tot! Deci totul depinde de titlul de proprietate al bunicului tau!

| Krosa a răspuns:

Ar trebuii ca bunicul tau sa isi faca un testament! Dar baiatul nu are voie sa faca asta ar trebui ca tu sa iei si partea ta dar si partea tatalui tau care este mort (imi pare rau pentru asta sad sad ) Dar si bunicul tau trebuie sa ii spuna ceva, ca sa inteleaga!

In orice caz, trebuie sa impartiti totul! Daca el nu intelege ar trebui sa lu-ati masuri!

Funda?

| katalynf1 explică (pentru Krosa):

Am uitat sa precizez ca nu mai traieste nici un bunic...
mii de scuze!