| Dailla01 a întrebat:

Cer seriozitate maxima la urmatoarea intrebare: am un prieten care incercat sa fure 200 de lei din casa vecina si a fost prins de politie. I s-a facut dosar penal. Vreau sa stiu daca dupa 18 ani o sa intre la inchisoare sau nu

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde daca va fi incadrat la furt ori furt calificat sau tentativa de furt si ce va hotari instanta de judecata.
Conform Codului penal, citez:
"ART.228. Furtul  
  (1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără  consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.
  (3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.
  ART.229. Furtul calificat  
(1) Furtul săvârşit în următoarele împrejurări:  
a) într-un mijloc de transport în comun;  
b) în timpul nopţii;  
c) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;  
d) prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase;  
e) prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."
Cred ca ar putea fi condamnat la amenda (daca il incadreaza la furt ori tentativa de furt) sau condamnat la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei (daca il incadreaza la furt calificat).

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, va intra pentru furt!