Întrebare recomandată | blueangel99 a întrebat:

Ce parere aveti despre pedeapsa cu moartea? Credeti ca ar trebui reintrodusa?

99 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| MADLENAcandy a răspuns:

Se poate, dar numai in cazul in care nu exista iertare.Numai ca noi, oamenii contemporani am trecut de nivelul de a condamna la moarte, pentru greseli exista inchisoarea, si nu mai are rost sa reintroducem aceasta pedeapsa. happy

| Cuvântul1 a răspuns:

Eu as fi de acord, cel care ucide sa fie si el ucis big grin

| BuGz a răspuns:

Multe tari deja au / vor pune pedeapsa cu moartea :
2. SUA - Luni s-a obtinut un nou record in ceea ce priveste votul pentru o rezolutie ONU ce sustine abolirea pedepsei cu moartea. Romania este printre cele 110 state care sustin aceasta propunere. De fapt, toate statele din UE doresc renuntarea la pedeapsa capitala.

Rezolutia este votata o data la doi ani, in comitetul pentru drepturile omului din cadrul Adunarii Generale a ONU.

Votul dezbina aliante traditionale formate in cadrul ONU. De exemplu, Israelul a votat impotriva aliatului traditional SUA.

De altfel, Statele Unite, Japonia, China, Iranul, India, Coreea de Nord, Siria si Zimbabwe sunt printre cele 39 de state care se opun rezolutiei. 36 de state s-au abtinut, la votul de luni, relateaza The Australian care preia AFP.

Cu toate acestea, numarul statelor care au votat pentru rezolutia privind abolirea pedepsei cu moartea a crescut, de la 107 in urma cu doi ani, la 110, anul acesta.

Printre cele mai elocvente pledoarii sustinute pentru abolirea pedepsei cu moartea a fost cea a Frantei. Guvernul socialist de la Paris a lansat o campanie masiva pentru votarea rezolutiei ONU, iar diplomatii francezi au anuntat deja ca nu se vor opri aici, urmand sa creasca presiunea morala asupra statelor care inca sustin pedeapsa capitala
2. TURCIA - Premierul Turciei Recep Tayyp Erdogan a declarat ca va discuta reintroducerea pedepsei cu moartea pentru teroristi sau pentru cei care comit omoruri.

"Poate ca nu va fi cazul crimelor politice, dar este posibil sa discutam reintroducerea pedepsei cu moartea", a spus Erdogan. Turcia a abolit, in 2002, la presiunea UE, pedeapsa cu moartea, relateaza The Nation.

"Comunitatea internationala nu e alcatuita doar din Uniunea Europeana. Pedeapsa cu moartea exista in SUA, in China, in Rusia si Japonia, de exemplu", a mai spus Erdogan.

Afirmatia premierului Turciei survine intr-un moment in care 700 de detinuti au intrat in greva foamei, cerand conditii de detentie mai bune pentru Ocalan, liderul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care se afla in regim de detentie izolata de un an si jumatate.

Saptamana trecuta, la Bali, premierul turc a spus ca nu poate intelege cum un om care a omorat 77 de oameni poate primi doar 21 de ani de inchisoare, facand referire la Anders Breivik
3. CALIFRNIA - Pedeapsa cu moartea va fi mentinuta in California, in urma unui referendum organizat marti in statul din vestul Americii, in ciuda faptului ca alegatorii au fost de acord sa modifice o lege care confera sentinte mai lungi criminalilor recidivisti.

Rezultatele preliminare ale alegerilor de marti au aratat ca 46 la suta dintre alegatorii din California au sustinut abrogarea pedepsei capitale, in timp ce aproape 54 la suta s-au opus acestei masuri, transmite agentia Reuters.

Partizanii abrogarii pedepsei cu moartea si-au bazat campania mai degraba pe considerente de reducere a costurilor, decat pe considerente de morala. Acestia considera ca sistemul costa atat de mult incat statele cu probleme financiare ar putea economisi sute de milioane de dolari incarcerandu-i in schimb pe viata pe cei mai rai dintre criminali. Este stiut faptul ca apelurile in cazurile pedepselor cu moartea pot sa dureze chiar si decenii pana cand sunt rezolvate.

In California sunt inchisi aproape un sfert dintre condamnatii la moarte din Statele Unite ale Americii, insa niciunul nu a fost executat in ultimii sase ani. In ultimul deceniu, cinci state au abolit pedeapsa capitala. Astfel, in 17 state americane si in Districtul Columbia nu este permisa pedeapsa cu moartea.
Ma intreba : daca aceste state mult mai mari dezvoltate ca teritoriu si ca infrastructura au putut adopta aceasta lege /o vor adopta in curand de ce nu se poate face si in Romania?
Poata asa n-e vom mai invata si noi minte.

| BuGz a răspuns (pentru MADLENAcandy):

Inchisoarea?!?!
Nu ai vazut ca :
violatorii. criminaii. hostii ect. isi reiau activitatea dupa ce chipurile " si-au ispasit pedeapsa "?

| BuGz a răspuns (pentru BuGz):

Hotii ( scuzati greseala )

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Au fost multe postari cu acest subiect si la toate am spus ca sunt impotriva pedepsei cu moartea.
Lasand la o parte alte argumente contra (morale, religioase, economice sau lipsa efectului preventiv), o sa indic doar unul singur: eroarea judiciara. Din pacate mai sunt destule erori judiciare. Pedeapsa cu moartea este ireversibila si un om gasit nevinovat, dupa ce a fost executat, nu mai poate fi reinviat. Mai mult, ce facem atunci cu cei care l-au condamnat si executat, ii omoram?

| mgtow a răspuns:

Da ar fi bine daca s-ar aplica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru teroristi criminali si pedofili nu ar fi o idee rea.

| eliaclodia a răspuns:

Pentru pedofili cu siguranta, dar prin tortura. Sa vina Vlad Tepes!

| paulapatricia a răspuns:

DA

| MasterOfDisaster a răspuns:

Da si nu.
Ar merita sa moara, cum au omorat si ei alte persoane. Dar nu se poate stii sigurat daca sunt intr-adevar vinovati, in unele cazuri nu sunt prezentate toate dovezile, sau sunt 'aranjate' ca vina sa pice pe altcineva.
Sunt mai multe de spus. oare oamenii sunt capabili sa faca dreptate? Dar nu e corect ca criminalii, pedofilii, sa iasa din inchisoare sau sa evadeze (se mai intampla) sa isi continue activitatile, si sa mai faca rau oamenilor, familiilor.

| AxelBv a răspuns:

Din punct de vedere etic, nu avem dreptul sa decidem daca o persoana traieste sau moare. Din punct de economic, o cheltuiala in minus pentru un detinut, redirectionata pentru un orfan.
Parerea mea este ca as prefera ca violatorii recilivisti, criminalii, pedofilii, sa fie executatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta se intampla in Africa acum. sad

| M25M a răspuns:

Nu o consider eficienta, pentru unii, chiar majoritatea, ar insemna o cale usoara de iesire, de scapare, de evadare.
As prefera in schimb pedeapsa pe aceeasi moneda, ai violat sa fii violat, ai ucis sa fii ucis, ai maltratat sa fii maltratat... exact in acelasi fel.

| Labyrinth a răspuns:

Da, ar trebui.

| powergirl a răspuns:

Unii cu moartea ar scapa usor ar trebui sa li se face ce au facut si ei altora daca au violat sa fie violati si daca au omorat in bataie sa moara in bataie ce faci sa ti se faca. acum le place sa mearga in inchisoare ca le e bine ies i revin iar ca si cum nimic nu s-ar intampla sau daca nu asta sa le fie asa rau in chisoare incat sa le fie frica sa mai mearga inapoi atunci si-ar reveni lumea la mai bine pana atunci nu

| tmteo a răspuns:

Ce aveti ma? cum sa pedepsesti un om cu `moartea`? cred ca nu va auziti ce spune-ti. oricat de rau ar fi el. totusi, e o viata de om, nu o poti lua asa oricum.
Eventual sa i se taie mainile, daca violeaza sau fura sau pentru ceva de genu, dar nu sa omori un om!

| RXBlade a răspuns:

Niciodata! Poate omori 50 de oameni dar se aresteaza si se duca la inchisoare! Deci nici nu ar trebui sa ne gandim la pedeapsa cu moartea.
Inchisoare pe viata si gata.

| darrio2007 a răspuns:

Dar cine crezi ca vor fi pedepsiti? Cei care fura la nivel inalt? Sau tot noi astia de jos? Ti-am raspuns la intrebare cu doua intrebari.

| bibinelul a răspuns:

Parerea mea ca ar trebui reintrodusa, pentru violatori si criminali! cu siguranta s-ar schimba ceva...

| YSH a răspuns:

Da

| JustSolutions a răspuns:

Nu ar trebui introdusa caci cel ce nu a facut omul nu are voie sa-l ucida

| Bixuuuuuu a răspuns:

Eu nu sunt de acord cu asta..parerea mea este ca sunt destule pedepse "grele".

| Dumnezău a răspuns:

Da.Insa doar in cazul foarte aproape de utopie in care erorile judiciare in asemenea cazuri ar ajunge la 0.00%.Desigur,as accepta-o doar pentru infractiuni foarte grave, dar dac-ar fi dupa mine, furtul informatic ar fi premiat si nu infractiune.Altfel,ajungem ca in cazul Tundrea, sa tinem oameni pana mor acolo, doar dintr-o eroare judiciara.Pentru coruptie,delapidare si evaziune fiscala de mari proportii,care pot fi dovedite foarte usor, as fi un suporter fervent, pentru altele, mai greu, fiindca nu e nimerita pedeapsa mereu.

| eaglewatch01 a răspuns:

Dupa cum merg treburile inziua de azi, ar trebui reintrodusa, DAR, numai in cazul dovedirii 100% a crimei, daca este sadica si premeditata.

| BiuGen a răspuns:

Nu... daca ar reveni metodata asta ar fi cam mult haos...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt de acord cu ea.Sa faca ca si in China. daca e prins cu drgorui la scoala:MORT. daca omoara oameni : MORT. ce asa sta in puscarie iese si se apuca de crime.sau poate evadeaza din puscarie si se pune pe omorat!

| IonelaaaS a răspuns:

Da ...ar fi si asta o varianta

| MissVamp a răspuns:

Trebuie reintrodusa... :-)