Din nefericire se inrautateste si poate fi chiar mai rea, depinzand direct de ce Presedinte si Guvern vom avea dupa 18 mai.
Cel mai rau o sa o resimta votantii Simion, ei sunt cei saraci si fara resurse si vor fi grav loviti de inflatie, si primii care o vor resimti. Dar daca ei asta vor, sa fie sanatosi
"Planurile* pe care le face inima atârnă de om, dar** răspunsul pe care-l dă gura vine de la Domnul." (Proverbele 16:1)
Suntem o tara imorala care calca in picioare Legea lui Dumnezeu, de la presedinte pana la cei mai saraci din tara. ba inca exista oameni care spun ca nu exista coruptie si imoralitate. Tara a ajuns parasita de Dumnezeu, si inca exista oameni care spun ca Dumnezeu nu exista. Cu adevarat ca nu mai exista Dumnezeu in tara.
Si totusi, o tara nu poate sa traiasca in imoralitate si sa ramana nepedepsita. "Ţi-am dat un împărat* în mânia Mea şi ţi-l iau în urgia Mea!" (Osea 13:11) Dumnezeu ne lasa sa culegem roadele faptelor noastre imorale. Este adevarat ca nu am dat in cap la nimeni, dar nici binele nu l-am facut, ci ne-am urat unii pe altii la fel ca ingerii rai intre ei. Pacatul daca nu este facut prin comitere, atunci este facut prin omitere; prin inchiderea ochilor in fata nedreptatii, prin nepasarea noastra, prin ingaduirea imoralitatii in viata noastra si in tara, ne facem raspunzatori inaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu poate locui in mijlocul imoralitatii. Rezultatul este domnia diavolului si a ingerilor lui.
Si cu toate ca Dumnezeu poate sa ridice Romania mai presus decat orice alte tari, noi totusi "mormăim cu toţii ca nişte urşi, ne* văităm ca nişte porumbei, aşteptăm izbăvirea, şi nu este, aşteptăm mântuirea, şi ea este departe de noi." (Isaia 59:11)
Cat timp iubim nelegiuirea si tinem cu dintii de imoralitate, asa ne vom chinui toata viata, tot asa cum au trait si parintii nostri in regimul comunist.
Si chiar daca se vor ridica multi si imi vor zice ca subiectul este altul, ei o spun pentru ca nu le place sa traiasca in ascultare de Dumnezeu, adica nu le place moralitatea.
Cea actuală încă este ok, dar cea de peste 2 săptămâni poate să fie ireversibilă. Atât eu cât și colegii mei plănuim să emigrăm în țările civilizate, Germania, Belgia, Elveția, Norvegia. Deocamdată așteptăm rezultatul de pe 18 Mai.
Sfat prietenesc: daca aveți rezerve de bani schimbați repede în euro sau franci.
ăia au șomerii lor + imigranți care stau pe beneffits. Ce să facă cu un val de imigranți economici?
Adică țările enumerate de mine nu pot să reziste la un val de "imigranți economici"? Sau care este întrebarea ta? Poți fi mai explicit?
Frank, du-te frate, fa ce stii mai bine si nu dai gres, vei nota diferența, vei avea sanse sa cresti si sa te simti valorificat. Am facut de doua ori pasul asta, prima data in tara gresita, dar acea experienta mi-a servit ca rampa de lansare pe orbita pe care ma aflu acum. 9 ani în UK, am,, crescut" enorm, nu m-ai crede daca ti-as povesti cum am plecat de la zero absolut. Nu m-as mai întoarce pe vecie in Romania. Prea mulți habotnici spălați pe creier, complotisti, manipulabili și needucați. Și din păcate, toți votanti Simion/Georgescu.
Cheers
Cuvântul "șomer" îți este necunoscut?
Toate țările au șomeri, fiecare țară face cum crede de cuviință cu poporul ( în majoritatea țărilor poți să supraviețuiești din șomaj, iar la noi e 600 de lei).
După cum te vădeu nu prea ești tu cu discuțiile ci mai degrabă cu retoricile și conspirațiile. Îmi pare rău dar nu doresc să mă bag în jocuri din astea.
Discutam când te întorci. Pana nu trăiești străinătatea, suntem de acord că nu prea avem ce discuta!
Calatorie sprâncenata și să ne trimiți vedere!
PS: șomaj iei doar dacă ai muncit 9 luni - 1 an acolo. Dar asta ai să vezi la fața locului.
Am trăit în Germania perioada 2017-2021. Mi-a plăcut.
Stiu cum se ia șomaj, am cunoștințe în mai multe țări care iau.
PS: nu te pricepi la discutat.
Românie e într-un punct de cotitură în care poate fi:
-condusă pentru prima dată după căderea comunismului de un om capabil, inteligent, onest, cu rezultate dovedite
-sau se poate întoarce înapoi cu peste 30 de ani în perioada comunismului/ legionarismului.
E ca în experimentul cu pisica închisă în cutie pe care nu o poți vedea/auzi și este în același timp și vie și moartă. Pisica e România, iar pe 18 mai se deschide cutia și vedem cum e de fapt.
Situația actuală din România reflectă o combinație de provocări economice, sociale și politice, care generează un climat de incertitudine și nemulțumire în rândul populației.
---
? Percepția asupra direcției țării
Conform unui sondaj INSCOP din septembrie 2023, peste 70% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. În același timp, 43, 6% dintre respondenți anticipează o evoluție economică negativă în următoarele luni. Principalele îngrijorări ale cetățenilor sunt legate de creșterea prețurilor, corupție și starea sistemului de sănătate.
---
? Calitatea vieții și bunăstarea socială
România se află pe locul 44 din 170 de țări în clasamentul privind calitatea vieții și bunăstarea socială, conform indicelui de progres social din 2023. Țara a înregistrat o stagnare în acest domeniu, cu scoruri mai scăzute în ceea ce privește incluziunea socială și accesul la apă și salubritate.
---
? Perspectivele viitorului
În ciuda nemulțumirilor actuale, există o fărâmă de optimism. Aproape 45% dintre români cred că viața lor va fi mai bună peste cinci ani, în timp ce 46, 2% consideră că va fi mai grea. Această balanță reflectă speranța că schimbările pozitive vor compensa provocările existente.
---
? Concluzie
România se confruntă cu provocări semnificative, dar există și semne de speranță. Este esențial ca cetățenii să rămână informați, să participe activ la viața civică și să susțină inițiativele care promovează transparența, educația și dezvoltarea sustenabilă. Numai prin implicare și colaborare se pot depăși obstacolele și se poate construi un viitor mai bun pentru toți.
Nu-i tare stralucita dar merge. Deja situația va depinde de cum vor decurge alegerile după 18 mai.
maria ;x întreabă: