| tudorvolcano a întrebat:

Credeți că România este un model de succes de integrare a străinilor în comparație cu Occidentul?
În Occident se practică acum multiculturalismul, care are câteva lucruri mai negative, oamenii păstrându-și cultura nu se pot alătura cu adevărat țării de gazdă.
România, chiar dacă este acum aproape un stat omogen din punct de vedere etnic, a fost foarte mult timp un stat multi-etnic.
În secolul al XIX-lea se puteau vedea pe stradă tot felul de etnii înafară de români : evrei, nemți, maghiari, țigani, greci, italieni, armeni, turci, tătari, bulgari, ruși, polonezi, ucraineni, albanezi, francezi, sârbi, georgieni și multe alte grupuri etnice.
România, încetul cu încetul, a asimilat treptat toate aceste naționalități în masa de români, mulți români cu tradiții urbane mai vechi având nume cu origini străine.
Înafară de emigrarea evreilor și a germanilor pe vremea lui Ceaușescu, mare parte din etnii au dispărut prin asimilare, rămânând numai rămășițe precum Ținutul Secuiesc sau masele de romi prin toată România.
Țiganii se auto-asimilează treptat după ce mare parte și-au uitat limba, iar asimilarea socială se va produce peste poate vreo câteva decenii.
Mare parte din comunitățile rurale izolate de prin Dobrogea și din Bucovina sunt în curs de asimilare, mare parte pierzându-și tradițiile. Cunosc personal povești de la huțuli despre tradițiile și obiceiurile lor, și cum s-au pierdut treptat obiceiurile la ei.
Singurii care refuză să se asimileze sunt maghiarii, care vor avea tendințe separatiste pentru un timp îndelungat.
De la 70% români în 1930 suntem la în jur de 90% români în zilele noastre.
Este deci asimilarea un bun procedeu de integrare?

1 răspuns:
| Bondarel99 a răspuns:

Este, dar Romania nu a ajuns la nivelul acela inca.