anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum pot să-mi dezvolt o idee gen "cea a alcoolicilor anonimi" dar cu lume random (deși poate oameni cu vicii diverse), pentru a vorbi despre varii subiecte, dar și a aborda și a vorbi foarte multe despre traumă și vicii?
Pot face treaba asta cu CUI și tot tacâmul? Deși nu mă interesează banii, dar mă interesează ca treaba asta să activeze ca o firmă. Să fie vizibilă în societate și poate în întreaga Românie.
Și cum pot atrage oameni în treaba asta, fără a rămâne doar la stadiul de idee?
Și cum pot dezvolta treaba asta chiar dacă nu am diploma de psihologie/licență?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Bietii săraci care ar putea să nu moară de foame daca nu ar exista pisicile alea! happy

22 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu ai nimerit unde trebuie... happy

| slayer09 a răspuns:

Primul pas este sa te documentezi, ai internet, deci googleul este tatal tau. Si daca lenea este de vina pentru ca ai intrebat aici, cam greu sa infiintezi si sa administrezi o firma. La prima cautare pe google, in 20 secunde am gasit asta: https://laurentiumihai.ro/ghid-infiintare-ong-asociatie-fundatie/

exista si firme specializate sa iti infiinteze ei ONG-ul, de exemplu asta: https://urgentconsult.ro/......onprofit/. E o idee buna sa ajuti oamenii, incearca sa te documentezi cat mai bine si poate mai gasesti pe cineva cu care sa te afiliezi ca singura o sa iti fie mai greu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Cei cu dependențe caută o rezolvare nu discuții. 2. Da poți. Dar pornești din start cu o greșeală. Dacă faci o firmă, asta înseamnă profit. Citește ce au făcut Alcoolicii Anonimi ca să aibă succes. Dacă te interesează să activeze ca firmă, nu vei reuși să vindeci pe nimeni de nimic. Eșec garantat din start.
3. Nu poți atrage pe nimeni, fiindcă nu este o idee care să meargă. Studiază ce au făcut alcoolicii anonimi și copiază. Dacă vii cu inovații, e degeaba.
4. Nu ai nevoie de diplomă.

| Anonim explică (pentru sadrian46):

Păi, nu vreau să copiez pe nimeni, domnule Sadrian. happy
Și vreau ideile mele proprii, că așa, mă pot băga eu într-un ong sau la o firmă cu tematică de genul, să lucru și aia e. Vreau să-mi las amprenta totuși. sad Dar evident că vreau și să atrag oameni.
Ideea este că în primă fază aș cam vrea să ne întâlnim grupuri de dezbateri, gen oamenii inteligenți sau pur și simplu singuri, care chiar nu au cu cine vorbi, să vină la un astfel de grup. Să fie și de sprijin, dar și de comunicare. Cam pe aici aș dori să mă învârt cu ideea până obțin diploma. Apoi dacă obțin dimploma de psiholog, oricum o să dezvolt sau cred că mi-ar plăcea să dezvolt terapia de grup și mai ales să lucru cu oamenii cu vicii și cu traume.
Dar deocamdată m-ar interesa să dezvolt un grup de dezbateri, oare ar fi lumea, măcar cei mai introverți și solitari, ori cei prea anxioși, deschiși la așa ceva? sad

| anonim3215 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca să atragi oameni întâi trebuie să te faci cunoscută pe internet.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Firma nu, ong da.

| Hammurabi a răspuns:

Orice formă de organizare - persoană juridică pe care vrei să ți-o înființezi pentru o anumită activitate, Registrul Comerțului îți va cere calificare (cu acte) pentru acea activitate.
Singura activitate pentru care nu se cere calificare cu acte, este producția homemade, artizanat popular. (nu de produse alimentare, țuică sau alte de-astea laughing )

| dullcat5678 a răspuns:

Cauta ong-uri care se ocupa cu asta si intreaba-le. Unele mai scriu din parcursul lor pe site-uri etc. Apoi, poti cauta oameni care au diploma de psihologie tot facand anunturi pe retelele sociale, atunci cand ideea prinde contur.

| dullcat5678 a răspuns:

E cam trist sa confunzi plictiseala cu binefacerea, nu crezi? Te-ai implicat vreodata in ceva, sau esti armchair critic?

| Bubico2022 a răspuns:

In Romania, chestia asta nu a prins deloc
romanii nu se duc la doctor, decat daca doare rau, cu atat mai putin sa isi rezolve viciile adanc inradacinate, de fata cu altii

deci, eu personal nu cred ca or sa iti vina "anonimi"

| Anonim explică (pentru Bubico2022):

Sa stii, zici bine, bravo

| Anonim explică (pentru Bubico2022):

Bine, până la a obține eu licența și a reuși să lucrez sub forma de psiholog acrediat, eu vreau să obțin un grup de dezbateri. Că vor să vină și dependenții și îi ajutăm și pe ei, e partea a doua, dar eu caut să pun bazele unei activități, cam dacă e să o luăm așa, cam ce facem noi aici pe TPU, dar la niște întruniri, face to face, să dezbatem, să analizăm și comparăm diverse gânduri, idei și teorii. Dar totul să fie clar pentru dezvoltarea și creșterea noastră. happy Sau eu una așa visez. Deja nu-mi mai dă pace această idee de câteva nopți. :/

| anonim3215 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca să faci ce vrei tu și să ajungi să te caute oamenii de care spui tu trebuie să fi mult peste cei din domeniul tău, adică să ai experiență foarte multă ca psiholog și cu lucratul cu mulți oameni.

| anonim3215 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu merge să faci ceva și să nu ai experiență în domeniul ăla.

| Bubico2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci iti doresc succes, ca nu prea stiu nimic despre organizarea la asa ceva!

| anonim3215 a răspuns:

Mai multe femei se ocupă cu ajutorarea pisicilor.

| anonim3215 a răspuns (pentru anonim3215):

Mai bine ajuți pisici

| blackann a răspuns (pentru anonim3215):

Cand i-am zis eu…s-a suparat

anonim_4396
| Anonim explică:

Ai renuntat la prostituatele care ofera suport emotional contra cost? rolling on the floor

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Lol! Nu m-ați uitat?! rolling on the floor)
Mi-ați spus mulți TPUași că nu merge, am renunțat, oricum sunt tot mai sigură că nu vreau să stau lângă bărbăței, nici să-i salvez, nici nimic. laughing)
Îl aleg pe unicul bărbat adevărat happy God. După ce înfiez câțiva copii, îi cresc frumos și le fac un rost, mai sper să obțin și o casă și să plantez poate și un copac în fața ei, un gazon și o grădiniță, mă voi retrage la Mănăstire. Mi-am ales și pavat deja drumul. Nu mă las de el. happy
Dar clar am în minte o sumedenie de alte planuri și idei, cât timp mai trăiesc printre oameni și în societate. happy Iar ăsta îmi tot dă bătăii de cap și nu mă lasă să dorm noaptea în ultimul timp. Sincer totul ar fi cu scop personal, eu am aflat că o dată ce am oameni în jurul meu cu care pot să vorbesc deschis despre orice și simt acea conectare, parcă uit de tot, ceva mai greu de mâncare, dar dacă aș vorbi n ore, non-stop, și de ea sunt în stare să mai uit. happy Asta mi-a dat un moment "aha". Asta este cheia noastră, a oamenilor solitari, anxioși, depresivi, chiar lipsiți de încredere în umanitate, pentru că sincer, mulți dintre noi, din lipsă de încredere nu mai dorim să comunicăm, să ne prezentăm viața, ideile, visele, speranțele, idealurile, chiar să vorbim despre limitele noastre, să socializăm și să dezbatem varii teme și subiecte. Ahhh, deja vizualizez grupul ăla.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Oamenii care vorbesc mult fac putin. Ia hai ia si rezuma tot acest raspuns in doua cuvinte!

| DeMicUnCălător a răspuns:

Nu există șablon. Dar dăcă vrei cu adevărat să faci asta, Iți pot da un răspuns.
Înveți făcănd.