| Dansbev7373 a întrebat:

Dacă am încercat o tentativă de țeapă și am trimis un colet cu nimic în el dacă persoana respectivă se duce la poliție ce sancțiune pot primi? Nu am primit niciun ban de la el doar a fost o tentativă

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este inselaciune, daca nu i-ai luat banii, deoarece n-ai primit nimic.
Conform Codului penal, citez:
„ART.244. Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2)Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."

| darrio2007 a răspuns:

Si acum astepti banii?

| Mihay2023 a răspuns:

Salut, iti spun cum am procedat eu cand mi-am luat o teapa cu 300 lei, in colet era o bucata de tabla in loc de o piesa pentru calculator, nu m-am dus la sectia de politie din localitatea mea deoarece mi-a fost rusine ca rad de mine si nu se va rezolva nimic, asa ca am trimis un mail la politia din localitatea de unde era respectiva persoana cu aceasta situatie, si ce sa vezi, la cautat politia pe ala acasa avand adresa lui pe colet, dupa care am primit nu stiu cate telefoane de la ala sa imi retrag plangerea ca face orice, intr-un final am acceptat sa imi restiutuie bani, dar daca eram baiat rau puteam sa fac mai multi bani pe o treaba din asta laughing), asa ca nu te juca cu din astea ca nu scapi.