|

Daca am semnat procesul verbal al amenzii, imi mai vine inca o copie prin posta? Nu de alta dar nu vreau sa afle ai mei, chiar daca sunt major.Gen stiu ca-ti vine prin posta in caz ca nu semnezi,dar daca semnezi mai vine inca o copie a procesului verbal prin posta sau ceva de a ma anunta ca am amenda? O voi plati vineri, dupa ce o platesc exista vreo sansa sa imi mai vina ceva acasa? Dupa ce o voi plati la taxe si impozite trebuie sa mai trimit ceva la primarie? Tin sa mentionez ca o platesc la pretul redus, trecand doar cateva zile de cand am luat amenda adica in loc de 2000 platesc 1000

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Din cate stiu eu nu iti vine niciun proces verbal prin posta atata timp cat ai luat la cunostinta.Iar dupa ce platesti la taxe si impozite este suficient, numai este ca alta data cand trebuia de ex. pentru amenzile de circulatie sa te duci cu ele sa depui o copie la politie etc Acum dupa ce ai platit amenda la taxe si impozite aia este merg banii unde trebuie sau mai bine zis unde nu trebuie ca nu stim in buzunarul cui.
Probabil cand iti vine ceva acasa vine pentru ca nu s-a platit demult si vin sub forma de citatii, nu stiu zic si eu, nu este cazul la tine.
Pe de alta parte sa pastrezi chitanta aceea pe care ti-o elibereaza la taxe si impozite, in caz ca vreodata se produce vreo eroare cu aia arati ca ai platit amenda, am auzit de cazuri in trecut cel putin cand au fost nevoiti sa mai plateasca odata pentru ca nu aveau acea chitanta si nu au mai putut proba faptul ca au platit deja o amenda, o taxa etc
Pe de alta parte este bine sa le tii undeva toate chitantele astea cel putin 1 an de zile.
La rovinieta de ex. scrie pe ea a se pastra 1 an de zile de la data expirarii, nu degeaba te instiinteaza ei, ca se mai produc erori, asta este.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai primit un exemplar al procesului-verbal de contraventie pe loc si platesti amenda nu mai primesti nimic acasa.

| a răspuns:

Daca ai semnat, ai primit deja un exemplar, nu iti mai vine prin posta. Daca o platesti din scurt o platesti la jumatate, dar atentie la termene. Nu lasa pe ultima zi.

| a răspuns:

Daca platesti amenda in primele 15 zile, nu mai primesti nimic acasa. Nu uita sa pastrezi chitanta, cel putin 5 ani, ca dovada a platii. Unchii mei au patit-o dupa 4 ani de zile, cand au primit instiintares a plateasca o amenda, pe care ei o platisera atunci, imediat. Norocul lor a fost ca au pastrat copia de la chitanta si au adus-o ac dovada.

Daca nu platesti in primele 15 zile, iti vor trimite scrisoare acasa, sa ti se reaminteasca ca ai de platit amenda.