anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă as avea vreo putere și posibilitate as face Partidul Socialist Crestin sau Partidul Egalitarist Crestin.Cum vi se pare ideea aceasta? Egalitate pentru toți, eu susțin egalitarismul și egalitatea de șanse.

Nu prea îmi mai place capitalismul, consumerismul și societatea asta bazata pe afaceri și profit, concurenta etc
Prefer egalitarianismul iar daca nu asta prefer socialismul sau chiar comunismul.Sincer spun.Totul e prea comercial în lumea asta, da ' cam aproape totul.Trist dat adevărat.
De asta egalitarismul ar fi cel mai bun sistem politic și economic.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Egalitatea in drepturi exista in legislatia tuturor statelor democratice, in principal in Constitutie si legile de aplicare.
Se pare ca nu intelegi ce inseamna egalitarism.
Egalitarismul nu exista, de altfel nici nu este posibil obiectiv, persoanele fizice sunt destul de diferite intre ele si nu le poti egaliza prin legi.

| Violleta2022 a răspuns:

FARA religie in partidele politice!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă tu nu te-ai adaptat in capitalism de ce vrei sa ii tragi in jos pe majoritatea care au un trai mai bun decât în regimurile aminte de tin

| Holiday a răspuns:

Auzi la el, ii place comunismul...laughing Unii chiar isi merita soarta...

| johnnny123 a răspuns:

1."As face Partidul Socialist Crestin sau Partidul Egalitarist Crestin, eu susțin egalitarismul"

Dacă susții egalitarismul, atunci de ce incluzi termenul "creștin"? Susții egalitatea doar când este vorba de creștini? Ce egalitate e aia dacă nu e pentru toată lumea?

2. Și eu susțin egalitatea în drepturi, egalitatea de șanse și egalitatea în fața legii pentru toți oamenii. Dar nu cred că tu te referi la asta.

Dacă înțeleg corect, tu de fapt ai vrea ca toți oamenii să aibă același nivel de trai, indiferent de contribuția lor la societate, de efortul depus și de rezultatele lor. Ceea ce este atât imposibil de implementat cât și inechitabil.

De ce niște oameni care se spetesc învățând și apoi muncind, și care prin efortul lor împing societatea înainte, ar trebui să aibă exact la fel de mult ca niște oameni care aleg să nu facă nimic? Realist vorbind, chiar crezi că ar putea exista progres într-o societate în care motivația materială a dispărut complet și în care indiferent ce faci ai la fel de mult?

Ar putea exista competiții sportive în care nu există scoruri sau clasamente și în care performanțele și prestația sportivilor nu contează? Cine s-ar uita la ele?

| Hyperion7 a răspuns:

Comunismul nu e cea mai buna soluție pe care o poți aplica.Stim cu toții cum a fost comunismul in Romania.

| mODIN a răspuns:

"Egalitarismul" nu exista ca sistem politic, iar ideea de 'egalitate' e promovata oricum de toate partidele. Depinde si ce intelegi tu din asta.

Sincer, nu vad exact care ar fi problema cu PSC-ul tau, in afara de faptul ca nu stiu sa se fi incercat. E adevarat ca socialismul are o istorie de ateism asociata cu el, dar nu stiu exact daca cele doua nu ar functiona impreuna (in afara faptului ca socialismul nu functioneaza singur oricum).