| Arthur a întrebat:

De ce trebuie să suportăm cheltuielile legate de atât de numerosul senat şi parlament? Sunt atât de mulţi pentru atât de puţin.
Din ce au spus tot ei, sunt obligaţi să voteze după linia partidului, nu după ce cred ei personal. Atunci, respectând proporţia, ar fi exact acelaşi lucru dacă ar fi reduşi la 100 să zicem ( şi după mine tot ar fi prea mult ). Dacă strategia şi legile propuse se stabilesc în plenul fiecărui partid - circul din senat şi parlament ne costă prea mult pentru un spectacol jalnic.
Voi cam la ce număr de parlamentari v-aţi gândit că ar fi necesar să reprezinte partidele?

Răspuns Câştigător
April
| April a răspuns:

Suportam cheltuielile fiindca asa e corect si in toate statele lumii natiunile isi platesc politicienii, functionarii, demnitarii, magistratii.Ca sunt prea multi la noi, asta este deja o alta discutie.Linia partidului trebuie urmata ca de aceea exista partide, sa aiba o linie directoare:de dreapta, de centru, de stanga, etc.Ca la noi liniile directoare se amesteca si nu mai stii daca un partid e in vreun fel, e iarasi alta poveste.Si, daca tragem concluzii la toate aceste povesti incerte si incetosate care fac ininteligibila viata politica romaneasca, e pentru ca, la noi, totul e inca "original", precum bine se spune. Legea aceasta a parlamentului unicameral mi se pare foarte buna iar partidele sa fie reprezentate dupa marimea lor. Daca ma gandesc bine eu as propune urmatoarea reprezentare:
PDL-100
PSD-70
PNL-30
Cat priveste UDMR si celelalte cred ca vor ramane pe dinafara. Dupa mine 200 ar fi de-ajuns. Dar degeaba vreau eu...

6 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Pentru ca Parlamentul este institutia de baza a democratiei. Pentru ca sumele cheltuite cu acestia au macar o justificare, spre deosebire de multe altele. Pentru ca 100 de oameni sunt mai usor de controlat decat 200. Pentru ca Parlamentul nu inseamna doar o adunare in care oamenii ridica mana. Pentru ca nu este normal ca executivul sa legifereze in alte situatii decat in cele absolut exceptionale. Pentru ca si asa democratia in tara asta se clatina tot mai rau.
Iti ajung aceste motive?

| Arthur explică:

Da @smileyface -Am vrut democraţie dar nu una 'originală ' care se perpetuează sub influenţa urmaşilor demni ai comuniştilor : copii, nepoţi, veri şi alţi indivizi roşiatici. Prefer umbrela NATO- celei sovietice şi prefer Europa- Rusiei.
@DaNy- În mare ai dreptate, dar nu e totuna să plăteşti 500 de angajaţi pentru aceeaşi treabă pe care o pot face să zicem 50.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

De ce? Pentru ca cine-nparte, parte-si face!

| Vizitiul a răspuns:

Nu cred ca e de luat in calcul numarul lor, ci ceea ce reflecta ei! Pentru mine nu conteaza daca e unul sau 100, pentru mine conteaza faptele ce le fac acei 100 sau acel 1! Stai relaxat, atata timp cat ei o duc bine, iar noi ne hranim cu aberatiile redate de mass-media, nu pierdem nici noi, nici ei, ci Romania! Legiile le fac in asa fel incat sa le mearga lor bine, nu te gandi ca le fac s-o ducem noi ca-n "rai"- asta fiind o expresie mitica, dar credibila pentru naivi! Pana nu scapam de coruptia care s-a instalat, care musamalizeaza orice fapta onesta, nu o sa avem parte de-un trai decent, de egalitate intre semeni, etc!

| stelianr a răspuns:

Nu numarul este important ci calitatea. Ce s-ar intimpla daca am avea doar 100 de parlamentari si 50 ar fi autori de manele?

| smileyface a răspuns:

Nu ati vrut voi democratie? UE? NATO? Credeati ca o sa va mearga mai bine?