| naibastiesialtceva a întrebat:

M-am gandit sa fac un fel de sondaj. Care este partidul pe care l-ati vota daca ati fi obligati? Spuneti si argumentati. Sunt curios, eu fac un fel de sondaj acum la fel cum fac aia pe un esantion de 1000 de oameni.
Eu am un esantion de maxim 100 de oameni. Eu nu ma mai bag in dezbateri politice, doar adun raspunsurile. Dezbateti voi intre voi.

Răspuns Câştigător
| Vântulalb a răspuns:

Niciunul.
Da, e si asta o optiune. Anulez buletinul de vot.

3 răspunsuri:
| Harfagre a răspuns:

România are nevoie de o schimbare de generații în rândul clasei politice. Partidele vechi (PNL, PSD, UDMR) chiar sunt toate aceeași mizerie, iar partidele noi (USR-PLUS) sunt chiar mai etatiste decât PSD-ul și PNL-ul.

România are o democrație mimată, falsă. Oamenii nu pot să voteze cu cine vor ei. Sunt puși să voteze niște liste de partid, astfel încât parlamentarii aleși sunt loiali șefilor de partid care i-au pus pe acea listă, nu cetățenilor care îi votează.

Separat de asta, Parlamentul are un cuvânt din ce în e mai mic de spus, iar Guvernul un rol din ce în ce mai mare. Deși un sistem democratic presupune ca membrii corpului legislativ (Parlamentul, în cazul României) să fie aleși de cetățeni, iar membrii Guvernului nu sunt aleși de cetățeni, deci n-ar trebui să legifereze nimic Guvernul.

Democrația de fațadă nu e doar problema României, ea pleacă de la Berlin și Bruxelles. Când se vor schimba lucrurile acolo, se vor schimba și în România. Altfel, politicienii de la București vor avea grijă să fie slugarnici cu Berlinul și cu Bruxelles-ul, indiferent cât de rău merge România în timpul ăsta.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Cu cine vrei să faci sondajul aici pe site și să dezbați asemenea chestiuni importante, cu copiii? Sau cu adulții? Căci singura diferență dintre unii adulți și copii este doar vârsta.În politică este asemenea evaluărilor date aici pe TpU.Fiecare în funcție de capacitatea sa mintală va alege și considera ca fiind bun sau rău un anumit răspuns.Cum avem exemple clare aici pe site de contradicții în ceea ce privește aproape orice domeniu creându-se astfel grupuri care împărtășesc aceeași părere, scop, idee.Ca la nivel național să cădem cu toții de acord ar trebui să ne gândim și să ne pese nu doar de propria persoană sau de grupul din care facem parte ci să doresc binele și să mă implic pentru toți cetățenii țării.

| naibastiesialtceva explică (pentru JOHNtheADVISOR):

Pe TPU nu is copii multi, ba chiar sunt oameni de 70 de ani. Sa ii zici asta lui danny1988, ala creeaza conflicte intre tei si atei intentionat. Eu am zis ca nu comentez caci nu vreau sa ma implic in certuri ori dezbateri.