|

Noul Cabinet Orban a fost votat de Biroul Executiv PNL. Este format din aceiaşi miniştri

(Agerpres).

Acelaș prim ministru, aceeași miniștri.

Dacă blatul este evident, nu se anulează meciul?

Echipele nu se suspendă pentru întregul campionat?

Nu se bagă la închisoare cei care au aranjat meciul?

Nu ar trebui ca parlamentul să cadă în totalitate și să se pornească totul de la zero?

Dar Johannis, care patronează blatul de sus, mai este el legitim în postura de președinte?

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Am amintit data trecuta ceva in legatura cu aceasta Constitutie (sau ce o fi ea thinking ) de natura Iliescian-Iorgovana. Vorba aia : ''cum ii turcu e si pistolu'' rolling on the floor

| explică (pentru corbulalbrosu):

Da, atunci era jorgovană, acum ar trebui mai întâi respectată, ceea ce nu se practică, și apoi schimbată prin referendum cu una nouă,.

| a răspuns:

De ce sa se anuleze meciul daca n-a fost incalcata nicio regula?

| explică (pentru aXy99):

Chiar nu?
Ce înseamnă căderea guvernului?
Penalti, lovitură de pedeapsă, eliminarea jucătorului care a faultat.
Ce face arbitrul (Johannis)?
Numește acelaș primi ministru, care numește pe aceeași miniștri.
Ce se vede din asta?
Decizia loviturii de pedeapsă a fost anulată, nimeni nu a fost pedepsit pentru fault, meciul se reia de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.
Nu este regulă în fotbal, ca faultul să fie pedepsit?
Nu este regulă în politică, că dacă cineva a greșit, să se recunoască aceasta și să se aplice lovitura de pedeapsă?
Votul de neîncredere cu care a căzut guvernul a scos acel ( acei) jucători din teren. Iar tu Johannis, arbitru și tu șef de echipă Orban, în loc să pui jucători noi, anulezi pedeapsa și îi pui tot pe aceeași, care au faultat? Nu se calcă regula jocului? Nu este nedreptățită cealaltă echipă? De aceea, PSD a depus o plângere la Curtea Constutițională în care arată că regula jocului, Constutiția, a fost încălcată prin numirea din nou ca prim ministru tot pe Orban, care cu nepăsare, nominalizează din nou pe aceiași miniștri, acelaș guvern pe care Parlamentul l-a respins. Nu este aceasta bătaie de joc a tandemului Johannis-Orban față de Parlament și față de regula jocului, Constituția. Iar când asta este făcută cu impertinență în fața întregii țări, nu este cazul să facem un referendum pentru demiterea președintelui Johannis care încalcă Constituția?

| a răspuns:

Cum e posibil sa desemneze presedintele un premier pe care parlamentul l-a dat jos?! E neconstitutional. Se consulta cu parlamentul si dupa aia trebuia sa desemneze, dar prin santaj si amenintari, convinge pe unii sa zica ce vrea el. Parlamentul in mod normal nu ar fi fost de acord sa propuna ei pe cineva pe care tot ei l-au dat jos, e o prostie.

Este si Johannis legitim in mod abuziv, nu ajunge nimeni la parnaie, ca lumea nu zice nimic, tace, li se da impresia ca e democratie, faptele arata ca nu, dar tac ca fraierii, macar eu am mai informat pe unde am putut si multi nu vad adevarul, tot neaga in ciuda evidentelor.

| explică (pentru Mosotti):

Nu e prostie, e prostire și mârșăvie la vedere.
Citat. Puterea de stat modernă nu este decît un comitet care administrează treburile obștești ale întregii clase burgheze. (Karl Marx Friedrich Engels, Manifestul Partidului Comunist).
Cum se traduce asta în așa zisul capitalism de cumetrie și democrația originală din România post comunistă?
Parlamentul, puterea legislativă este un comitet al mafiilor transpartinice care mimează lupta politică pentru un simulacru de democrație, în timp ce își împart prăzile din hoție.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Pai vezi? Eu ce ziceam de SUA si de ce intrebam ce avea lumea cu PSD-ul, exact ce zici tu mai sus, politica lor este aia pro bogatasi, si se simuleaza democratia pentru fraierii de rand.

Azi noapte pe la ora 2 ma uitam pe Realitatea Plus, si a fost Base intrebat daca e bine ce s-a intamplat, si a zis asa "constitutional e corect, dar politic depinde de context, si in afara unii presedinti, regi numesc acelasi prim ministru in acest mod chiar daca a picat", asa a raspuns. Ptr ca si el face parte tot din aia, de aia a tocat tara in cei 8 ani, si lumea s-a prins abia cand le-a taiat din salarii.

| explică (pentru Mosotti):

Când a tăiat salariile, a făcut-o ca să nu intre țara în faliment, ceea ce ar fi declanșat o inflație fantastică, de care cei săraci ar fi suferit mult mai mult. Nu a făcut-o din joacă, sau ca să se îmbogățească el, a făcut-o ca să salveze țara.

| a răspuns (pentru sadrian46):

El cu toata clica lui au ajuns miliardari asa din senin? A inchis 66 spitale ca sa-i ramana bani de furat, dar ambasade n-a inchis pe nicaieri. Problema se pune asa, si anume de ce a mentinut base impozit cota unica? Trebuia sa fie impozit progresiv ca in toata UE, ca sa fie bani la buget, deci erau bani, asa ca aia e. Pentru ca amaratul de la 18 la 16 % nu inseamna nimic, mai ales ca s-a mai si scumpit una si alta, dar bogatu de la 35 la 16 % castiga enorml, deci pentru ei a facut cota unica!

Sa numere generalii pe care i-a numit aiurea cati bani mancau, plus marire fonduri de la SRI (asta au facut toti nu doar el). Ca sa-si faca el clica sa-l protejeze, asa ca aia este. Ca sa nu mai zic la procuratura ce fonduri a alocat, pentru aia erau bani.

| a răspuns:

Cand s.au luat aceste măsuri, ultima oara, ca sa se ia si acum? Suntem buni doar sa tastam. De vreo 30 de ani se tot fac jocuri de genul?

| explică (pentru BuLaNNNeL):

Da, iar ca să nu se ia. ce putem face, când se comite un flagrant în fața tuturor? Ce putem face decât să ieșim în stradă, să denunțăm blatul și să cerem președintelui să procedeze constituțional iar nu în interesul lui personal.