|

Oare sunt singurul om rațional ce-și dă seama că România nu va mai fi niciodată o țară prosperă?Atâta timp cât BoR și toate celelalte denominațiuni cre(ș)tine încă există, un popor needucat cu multe lacune nerezolvabile, eu nu prea dau șanșe acestei țări.

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Bine ai venit in club. Nu esti singurul dar oricum suntem prea putini.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred ca BoR sau crestinismul sunt direct responsabile pentru starea in care suntem si in care vom continua sa fim. Totul tine de rationamentul romanului.
Suntem un popor lenes care urmareste DOAR binele personal si asta cat mai repede, fara sa ne intereseze ce se va intampla cu natiunea la scara larga si pe termen lung.
Ne respectam unii pe altii (si regulile in general) doar daca cand suntem nevoiti. Cred ca cel mai bine ne reprezinta fraza "lasa ca merge si asa" in loc sa fie "se poate si mai bine".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sanse nu-s asta pentru ca asa a fost de cand a venit crestinismul asta peste locurile astea, asa au inteles romanii religia asta, in loc sa-i ajute pe oamenii ia dus tot mai la fund, iar sanse sa mai iasa nu prea se intrezaresc macar laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te va surprinde dacaiti spun ca dupa '90 romanii sunt tot mai indobitociti de religie? "Mileniul 3 vs fi religios sau nu va fi deloc (omenirea va disparea)" era sloganul sfarsitului de mileniu 2. Daca batranii spun ceva impotriva bisericii, tinerii sunt cei care sar si spun ca au "educatie comunista" cand religia ar fi fost interzisa. Nu a fost, dar se facea fara extremism. Deci tinerii fiind deja "cre(s)tini" vor construi Romania de maine. Asta este!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai un fix cu religia.
Ea umple un gol, care nu poate rămâne vid. Dacă nu oui altceva în loc, va continua.
Țara va exista și fără interpretarea ta. Sunt și oameni prosperi în țară, credincioși sau atei, educați sau nu. Viziunea ta pesimistă te handicapează. N

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Îți dau dreptate când spui că România nu va fi niciodată o țară prosperă. Dar nu din pricina bor, ci din pricina corupției care există în conducerea țării. Mulți capi ai bor sunt corupți și ei.
"De la cap se împute peștele", și n-ai ce să-i mai faci. Dacă și justiția este coruptă îți dai seama că prosperitatea a fugit din țară.
Toți oamenii din țară să se facă preoți și să aducă ofrande lui Dumnezeu, că ei nu vor fi ascultați până când corupția nu va fi eliminată din țară.
Dumnezeu nu va face niciodată vreun lucru pe care oamenii pot să îl facă ei. Niciodată.
Sunt țări necreștine care sunt mai plăcute lui Dumnezeu și deci mai prospere decât Romania care se declară creștină.
Dumnezeu nu dă doi bani pe oamenii corupți; cu cât mai mult nu dă poporul. Dar din pricina unora suferă toți.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Dumnezeu nu există, bun venit în secolul 21.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O tara fara o economie independenta este o colonie, va fi o tara prospera peste cateva generati, democratia este inca tanara, 30 de ani,hai sa nu dramatizam,toata europa saraceste,salarile scad peste tot in europa,nivelul scade,vin emigranti scad salarile, cresc chirile peste tot in europa, patroni au de castigat, macar la noi nu au venit ca suntem o tara saraca, dar vezi tarii vestice, nordice unde e plin de mulsulmani, multiculturismul aduce saracie, radicalism, fiecare in tara lui, parerea mea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Unele lucruri se văd doar într-o anumită lumină. Dacă nu le vedem la lumina zilei asta nu înseamnă că nu există. Și Dumnezeu poate fi văzut într-o anumită lumină, într-o anumită vedere a lucrurilor; a lucrurilor și lucrărilor de natură spirituală. Dacă noi oamenii nu mai suntem spirituali asta nu înseamnă că Dumnezeu nu există.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Nu am fost niciodată spirituali. Dumnezeul biblic nu știe să-și rezolve lucrarările imperfecte fără să ajungă la genociduri, foamete, boli etc.
Din fericire acest personaj nu există în viața asta reală care e gri.
Dacă zeul biblic chiar ar fi existat, viața ar fi cu adevărat Oribilă, totul numai Negru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Mai inainte de orice trebuie sa fim rationali. Si spiritualitatea trebuie sa fie rationala.
Noi nu suntem doar fiinte fizice. Suntem si fiinte spirituale. Dragostea, empatia, si altele de felul acesta sunt lucruri de natura spirituala, fara de care nu am putea trai. Dar noi nu trebuie sa ne rezumam doar la atat; si nici n-ar fi rational sa ne rezumam doar la atat.
Dumnezeu este mai presus de acestea, si deci trebuie sa mergem mai departe, si sa ne intrebam cine suntem si de unde venim. Daca nu ne punem astfel de intrebari, si daca nu cautam raspunsuri la ele, atunci am putea spune ca nu suntem rationali, si ca ar trebui sa ne recalculam modul de gandire.
Ca daca primii nostri parinti au fost mormoloci sau cine stie ce fiinte imaginare care s-au dezvoltat in timp, atunci in zadar vom astepta miliarde de ani ca mormolocii de astazi sa ajunga si ei oameni; vor muri in decursul timpului de viata a unei broaste sau a unei soparle.
Noi nu trebuie sa judecam cu inima. Pentru ca ne-am lasat inima pornita prea mult timp impotriva lui Dumnezeu, de aceea ne este greu astazi sa devenim rationali si sa judecam lucrurile asa cum le vede Dumnezeu. Ca si un criminal este intrebat de ce a facut acele crime, pentru ca judecatorul sa poata intra in pielea lui; ca poate in in locul criminalului ar fi fost judecatorul si ar fi facut la fel. Si "judecatorul" sunt eu si cu tine, si cu tot neamul omenesc; iar "criminalul" din ilustratie este Dumnezeu.
Dar daca judecam fara sa cercetam cu de-amanuntul, atunci vom fi gasiti vinovati de o judecata nedreapta, tot asa cum au facut evreii cu Domnul Hristos. Si nu putini au fost oamenii care au fost condamnati pe nedrept. Si nu cred ca nu ai ajuns pana acum sa nu fi cel putin o data condamnat pe nedrept. Sigur ti s-a intamplat de nenumarate ori. Si asta pentru cei care te-au condamnat nu si-au folosit ratiunea. Iar daca facem si noi la fel, atunci nu putem spune ca suntem mai buni decat ei.
Pentru ca noi oamenii nu folosim ratiunea si judecam...2007 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Eu nu vad decat fizicul, spiritualul nu exista, nu se poate masura sau dovedi in niciun fel, deci nu exista nici suflet.
Din nou spun, bun venit in secolul 21.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează