| QRazvy a întrebat:

Odata intrat la prima facultate la buget si renuntand la ea, pentru ca nu imi place pe ce am mers, mai pot intra la buget vreodata la a doua facultate? sau sa intru la taxa primul an si daca sunt integralist, sa trec la buget?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Cand te vei inscrie la admiterea de la a doua facultate de stat, va trebui sa aduci o adeverinta de la prima facultate( la care ai fost inscris), adeverinta care sa ateste numarul de ani bugetati(fara taxa)si numarul de ani cu taxa urmati, dupa caz. Daca, la prima facultate ai facut un an la "fara taxa", la a doua vei face anul I la "cu taxa" --- din anul II, daca intrunesti conditia de medie( chiar daca esti integralist, trebuie sa ai o medie mare!) vei putea sa ocupi un loc "fara taxa".

| QRazvy explică (pentru alessia5158):

Multumesc

| alessia5158 a răspuns (pentru QRazvy):

Cu placere!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, daca platesti taxa de studii la prima facultate.
Conform L.1/2011, a educatiei nationale, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.
  (6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui  program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod;  
  b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile  în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.
  (6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de  şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze şi în tranşe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.
  (6^3) Cu ocazia înmatriculării persoana prevăzută la alin. (6^1)  prezintă dovada că a efectuat/efectuează plata prevăzută la alin. (6^2)."