| Aldutssss31 a întrebat:

Părinții au dreptul la concediu neplătit in timpul vacantelor copiilor? Adica angajatorul sa accepte ca parintele sa stea acasă vacanța de vara,iarna, toamna și primăvara dacă nu are cu cine sa-l lase? Cam cum sunt legile? Copilul meu urmează sa între la creșa iar in afara de mine și soțul care el deja are un program stabilit nu are cine sa ne ajute iar eu ar trebui practic sa stau acasă de fiecare data când e cel mic in vacanța.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din cate stiu, intr-un an sunt permise total 30 zile de concediu fara plata.

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de companie, fiindca sunt companii care nu pot accepta asa ceva, facandu-se productie acolo, nu sepoate oprii linia de productie ca sa-i dea parintelui concediu neplatit, fiindca omoare afacearea patronului.
Sau o companie de legume si fructe, unde este zilnic nevoie de oameni sa lucreze, fiindca se strica legumele si fructele.
Legea NU obliga nici un angajator sa ofere conediu neplatit, ramanand la latitudinea acelui angajator.

Evident este posibil 1-2 zile de liber, dar mai mult nu se poate in majoritatea cazurilor, fiindca afecteaza productia si firma la care lucreaza.

Tu de exemplu, poti angaja o bona care sa stea cu copilul cand esti la servici si sunt vacante.

| johnnny123 a răspuns:

Nu există nicio lege care să oblige un angajator să-ți dea concediu fără plată 4-5 luni pe an pentru că nu ai cu cine să-ți lași copilul. Este decizia companiei dacă, cât și cum îți oferă zile de concediu fără plată.

Ia privește lucrurile și din punctul de vedere al angajatorului: Cât de eficient și rentabil ar fi pentru companie un angajat care-ți spune "am plecat, ne vedem peste trei luni"? În ce proiecte poți să-l implici?

| blackann a răspuns:

Nu "are dreptul".
isi poate lula concediu fara plata, daca se poate si accepta la munca.
nu te-a pus nimeni sa-l faci daca n-ai cu cine sa-l lasi si nu e vina lor pentru asta, asadar nu exista nicio lege pentru asa ceva.
daca iti accepta zile fara plata, ok.
daca nu, da-ti demisia si stai acasa, mananci pateu ca ai vrut copil.

Întrebări similare