| Gorky a întrebat:

Salut, acum cateva zile am vrut sa plec de acasa (o saptamana), fara sa stie nimeni intr-un alt oras. Mama speriata, a sunat la politie, iar aceasta i-a mintit pe acestia ca am plecat de acasa si ca am de gand sa ma sinucid, ceea ce nu este deloc adevarat. Le am explicat dansilor la sectie ce s-a intamplat si ca nu am avut intentia de a imi lua viata, iar acestia au crezut o, intr-un final, pe mama. Dupa ce am iesit din sectie, mama mi-a spus ca am interdictie pe acel oras pe perioada nedeterminata. Tin sa precizez ca am 19 ani si nu gasesc nicio informatie ce spune ca un om poate avea interdictie pe un oras din tara si nu cred ca vreun organ al politiei are dreptul sa ma tina "legat in lanturi" in orasul in care sunt, fara sa dau de stire parintilor inainte sa plec undeva.

5 răspunsuri:
| Năsăud a răspuns:

Păi de ce să pleci făra sa anunti?
Te-ai certat cu ei?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Domnisoara draga, esti majora, dar locuiesti la parinti.
Normal era sa ii spui mamei unde pleci. Asa, din respect, dar si in caz ca ti s-ar fi intamplat ceva, sa stie pe unde sa te caute.

Si daca ai locui singura sau cu o colega de apartament, ar trebui sa spui unde pleci si cand te intorci. Din motive de siguranta.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat ce ti-a spus mama, o asemenea interdictie se poate da doar in caz ca ai fi un infractor urmarit penal si pus sub control judiciar de catre procuror sau, in cazul ca s-a ajuns la un proces penal, de catre instanta de judecata.
Fiinf major ai voie sa pleci unde vrei, dar ar fi bine sa spui familiei, unor rude sau prieteni de familie, care ar putea sa depuna marturie in acest sens, daca parintii te dau disparut.

| Gorky explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Sunt baiat

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Gorky):

Nici o diferenta! Ai oameni care tin la tine si trebuie sa le spui unde te duci. Nu sa iti ceri voie, dar sa ii informezi.