| Stanandree28 a întrebat:

Salut, am și eu o întrebare, de ceva timp am rămas fără carnet pentru un corn cu Șampanie, am stat 3 luni, în ultima săptămâna am avut o problema gravă și m-am urcat in mașina și m-a prins fără carnet și acum sunt in judecată. Am văzut la știri ca o femeie era băută și a omorât câteva persoane și i-a dat dovada de conducere, eu pot sa mă duc să-mi iau dovada dacă sunt in judecată pana se finalizează tot?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti solicita restituirea permisului de conducere pana la terminarea procesului.
In caz de condamnare, indiferent cu ce pedeapsa, permisul de conducere iti va fi anulat.
De altfel o sa fie anulat si permisul de conducere a femeii care a omorat fetitele.
Conform OUG 195/2002, cu modificările şi completările ulterioare, citez:
"ART.114.(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:  
  a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre  judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
  b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;"

| darrio2007 a răspuns:

Nu i s-a dat nici o dovada de conducere, unde ai vazut asta?
Eu cred ca la tine nu a fost doar un corn cu sampanie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce dovada i au dat? Au arestato nu i au dat nicio dovada.

| Jassmina a răspuns:

Tu inca nu constientizezi cat de grava este situatia ta, daca esti prins de 2 ori in aceeasi situatie cu alcoolul la volan si esti in judecata la tribunal.

Probabil ca vei fii pieton pentru vreo 2 ani de zile, desii unii ca tine ar trebui sa fie pe viata pietoni, pentru cat de inconstienti sunteti, punand viata altora in pericol, cand sofati beti la volan.

In ce priveste femeia aia care a omorat persoane, este arestata si nu a primit nici un feld e dovada sau permis de conducere.

| Vântulalb a răspuns:

Un corn cu o sticla de sampanie?
Pe cine minti tu?
Cornurile slea nu au alcool ci numai aroma de sampanie. Nu iese nimic la etilotest, nici daca ai sufla un an in el.

| NonZarek a răspuns:

La cazul cu femeia aia idioata, e vorba de pile și bani. Gândește logic, a omorât doi copii, a încălcat multe reguli de circulație și totuși, nu a pățit nimic, ti se pare normal?
Iar tu, ca te ai urcat la volan și te a prins, ești în judecata, îți dai seama ca ai slabe șanse sa scapi, doar dacă ai bani și te cunoști cu oamenii.