| Iulian101820 a întrebat:

Salut! Daca imi depune cineva o plangere imi vine ceva o scrisoare sau politia acasa? Daca face asta si ceea ce reclama reclamanta este fals ce se intampla? Este ea amendata? Am probleme cu o vecina si cand merg prin gradina sa fac cu motosapa/motocoasa spune ca o deranjez si ma filmeaza, cu toate ca eu imi desfasor treaba de pe la ora 9:30-11:45 aprox. si daca mai dste nevoie de pe la ora 17pana pe la ora 18. Nu fac asta in fiecare zi sa zici ca eu chiar o deranjez, dar ea nu ma suporta, are o problema cu mine si ma ma injura, eu nu ii zic nimic si tot ea merge la politie ???????????? Ce sa fac sa o potolesc? Nu imi prea place sa o tin pe drumurile politiei!

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde daca este vorba de contraventie sau infractiune.
In cazul expus ar fi vorba de contraventie si daca nu se confirma ca ai savarsit contraventia de care esti invinuit atunci vecina poate fi amendata pentru solicitarea nejustifica a interventiei politiei.
Daca sunt reale cele aratate de tine atunci n-ai savarsit nici o contraventie si daca vine politia poti chiar sa soliciti amendarea vecinei.

| Iulian101820 explică (pentru Ioandelasal):

Aceasta femeie, din cate am inteles de la domnii politisti are si probleme psihice, dar nu inteleg de ce sa sune prin 112 ca fac cu motosapa la cartofi! Ea are probleme cu multa lume de prin sat cu toti vecinii din jurul ei este certata si eu incerc sa evit pe cat posibil cearta. Domnii politisti mi.au zis sa o dau in instanta, dar eu nu vreau. Ea o sa ma dea pe mine in instanta, dar nu stiu motivul, ea se lauda ca are relatii la Parchet, Tribunal, Politie si ma aranjeaza. Mie nu imi place drumul tribunalelor, politiei etc. am altceva mai bun de facut decat sa ma plimb degeaba. Nu stiu cum sa o potolesc!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă i s-a pus pata pe tine, nu ai cum să o potolești.
Las-o să se desfășoare. O filmare a ei, dacă nu se vede din filmare, ora, nu are cum să te acuze că ai făcut zgomot la ore nepotrivite. Poliția are de rezolvat treburi serioase și nu ia în seamă toate plângerile. Dta să încerci să te porți cu ea politicos, chiar dacă te înjură. Dar mai poți să înregistrezi când o face, ca să ai și dta o dovadă, în caz de, just in case.

| Iulian101820 explică (pentru sadrian46):

Astazi am prasit cu motosapa la cartofi si vecina a apelat prin 112 politia ca o deranjez. A venit politia si le.a spus la politisti ca ii arat semne obscene, ca dau cu pietre dupa ea, nefiind adevarat. La politisti le.am spus ca nu este adevarat si sa imi arate dovezi in cele spuse de ea. Eu le.am aratat 3 inregistrari facute cu 1 inainte in care vecina ma injura si politistii au spus ca sunt inregistrarile de mult si nu sunt valabile si trebuie sa fac altele cat mai recente. Nu mi s-a parut normal cum a procedat dl politist, si eu i.am aratat dovezi cum ma injura ea, dar vecina nu le.a aratat nimic, niste minciuni.