|

Salut,o problema legata de regulamentul liceului meu, mai exact "codul de etica"in care este prevazut faptul ca toti elevii institutie trebuie sa poarte uniforma dar conform Art. 198 – Alin. (2) este interzisa sactionarea elevilor.Intebarea mea este ce as putea sa fac? Am incercat sa vorbesc cu directoarea dar fara niciun rezultat.Cum as putea sa raportez asta?

Multumesc in avans si scuze daca pe alocuri m-am repetat happy

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca asa este atunci elevii trebuie sa poarte uniforma. Nu vad care este problema.
Conform Statutului elevului, citez:
"ART. 14. Elevii au următoarele îndatoriri:  
  b) de a respecta regulamentele şi deciziile unităţii de învăţământ preuniversitar;  
  c) de a avea un comportament civilizat şi de a se prezenta la şcoală într-o ţinută vestimentară decentă şi adecvată şi să poarte elemente de identificare în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu regulamentele şi deciziile unităţii de învăţământ preuniversitar. Ţinuta vestimentară sau lipsa elementelor de identificare nu poate reprezenta un motiv pentru refuzarea accesului în perimetrul şcolii;"
De asemenea elevii pot fi sanctionati pentru incalcarea regulamentului scolii, conform aceluiasi Statut, citez:
"ART. 16.(1) Elevii din sistemul de învăţământ de stat, particular şi  confesional autorizat/acreditat, care săvârşesc fapte prin care se încalcă dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv regulamentele şcolare, vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea acestora conform prevederilor prezentului statut.
  (2) Pentru a putea fi sancţionaţi, faptele trebuie să se petreacă în perimetrul unităţii de învăţământ sau în cadrul activităţilor extraşcolare. Pentru faptele petrecute în afara perimetrului unităţii de învăţământ sau în afara activităţilor extraşcolare organizate de unitatea de învăţământ, elevii răspund conform legislaţiei în vigoare."

1 răspuns: