Întrebare recomandată | nyoentox2002 a întrebat:

Salutare, eu termin liceul anul asta si o sa iau somaj, cam cat e somajul si cat timp se da somaj? Si mai era o chestie despre chestia asta cu fortele de muncă, adica ma ajuta sa caut un loc de munca potrivit pentru mine sau cum?
Termin clasa a12a si sunt la profil Tehnician in activitati de comert si la scoala se face Atestat, mai pe scurt e un proiect dar nu stiu sigura daca pot sa il fac!
M-as angaja la Lidl dar nu stiu sigur daca m-as putea descurca, nu prea am muschi asa, nici cu matematica nu prea le am numai daca calculez pe foaie atat! Cred ca la inceput o sa fie destul de greu

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Trebuie să mergi la AJOFM din judeţul tău, in termen de cel mult 60 de zile de la terminarea cursurilor, pentru înregistrare şi luarea în evidenţă. Actele necesare pentru luarea în evidenţă:
-carte de identitate, original şi copie;
-actul de absolvire a formei de învăţământ, original şi copie;
-adeverinţa de la medicul de familie, cu menţiunea că eşti apt de muncă ori ca ai eventuale restricţii medicale.
După luarea în evidenţă începe o perioadă de 60 zile în care trebuie să-ţi cauţi o slujbă ori sa-ţi ofere ei una. Dacă nu ai reuşit angajarea, până la sfârşitul perioadei de 60 de zile şi nici nu urmezi studii superioare sau postliceale, trebuie să mergi iarăşi la AJOFM pentru înscrierea la şomaj şi de la data respectivă o să primeşti o indemnizaţie de 250 de lei lunar, până la angajare, dar nu mai mult de 6 luni.
Acte necesare pentru a primi indemnizaţia de şomaj:
- actul de identitate - original şi copie;
- actele de studii şi calificare - original şi copie;
- certificatul de naştere - original şi copie;
- certificatul de căsătorie - original şi copie (dacă este cazul);
- adeverinţa medicală - din care să rezulte că eşti apt de muncă;
-declaraţie pe proprie răspundere că nu urmezi o formă de învăţământ, autentificată la un notar public;
-adeverinţă de la organul financiar teritorial din care să rezulte că nu realizezi venituri.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Te duci la somaj si intrebi acolo cît este si pe ce durată este acordat șomajul, ca ei nu i ti dau pe viață ajutor de șomaj va trebuii sa te angajezi sa faci ceva nu poti sta pe somaj ca mori de foame cu 200-sau 300 lei, ca in general aceste ajutoare sunt insuficiente.Mergi la Lidl si vezi ei ce joburi au poate te pune la curatenie acolo nu trebuie sa cari, doar sa speli pe jos, sau cauta la birouri sa faci curatenie la sfarsit de program cand ei pleaca acasa tu dai cu aspiratorul stergi praful speli un geam, nu e chiar asa multa munca. Tu ce varsta ai?

| nyoentox2002 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am aproape 19 ani, si ma gandeam sa iau somaj si sa mai stau putin cu ai mei, ce imi doream eu cel mai mult era sa imi schimb orasul, nu conteaza orasul

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mai pe scurt e un proiect dar nu stiu sigura daca pot sa il fac!
Poți solicita să te ajute cineva, sponsorizat.
La Lidl sau oriunde te vor învăța ce să faci.
La forțele de muncă în timp ce ești șomer se fac cursuri pentru diverse meserii. Pe situl lor sunt locurile de muncă libere în localitatea ta.

| nyoentox2002 explică (pentru sadrian46):

Pai vreau sa imi schimb orasul asta imi doresc mereu

| EoTl a răspuns:

Somajul e cam 250 lei pe o durata de 6 luni. Nu stiu cat de mult o sa te ajute chestia cu fortele de munca pe mine nu m-a ajutat.
La Atestat nu-ti face probleme singura cerinta sa-l iei e sa fi prezent si sa zici 2 vorbe despre ce ai scris tu in el.(Atestatul il poti gasi pe internet.)
La Lidl n-ai de ce sa-ti faci griji nu e nevoie de multa forta si de multa matematica.