| crysty1222 a întrebat:

Salutare tuturor!

Ca sa explic pe scurt, tatal meu a murit anul trecut in iulie din cauza unei boli, iar pe la sfarsitul anului trecut maica-mea se trezeste cu un plic stufos in posta venit de la tribunal. In plic se afla o citatie si un dosar precum ca tatal meu, impreuna cu majoritatea angajatilor de la firma respectiva au fost dati in judecata pentru plata unui prejudiciu adus in 2018 de catre ei print-o greva care a durat 8 zile. Prejudiciul s-a calculat in functie de cate zile nemotivate a avut fiecare angajat, iar tatal meu pentru 3 zile de munca nemotivate a adus un prejudiciu de 2700 de lei firmei. Faza e ca tatal meu fiind decedat plicul a venit pe numele lui dar prin mostenitori, doar ca noi inca nu am facut succesiunea.
Din cate am inteles, daca facem succesiunea datoria respectiva se va imparti intre mostenitori, adica eu, mama mea si fratele meu. Acum vreau sa va intreb pe cei care stiti sau care ati trecut prin asa ceva, cine se va ocupa de recuperarea prejudiciului si prin ce metode se va prelua acel prejudiciu pentru ca eu as vrea sa platesc acel prejudiciu fara sa ni se ia casa, masina sau alte bunuri etc? Va multumesc!

43 răspunsuri:
| crysty1222 explică (pentru CodrutElian1990):

Iti pot trimite in privat acele citatii plus documentele cu care au venit in plic daca vrei.

| crysty1222 explică (pentru CodrutElian1990):

De cand a murit tatal meu si pana acum au mai murit vreo 3-4 angajati si la fiecare le-a venit aceleasi chestii ca la noi tot prin mostenitori. Din astea 3-4 familii, doar una a facut succesiunea si acum sotul si copilul respectivei angajate apar ca parati in dosar.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru crysty1222):

Da, si voi o sa apareti. Dar si succesiunea dureaza, asa ca pana nu este terminata, nu sunteti mostenitori. Iti recomand sa introduci actele de succesiune la zece-unsprezece luni de la deces, ca dezbaterea nu o sa dureze inca un an, daca voi va intelegeti intrevoi: mama, fratele si cu tine.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru crysty1222):

Daca doresti, poti.

| Dintrebare a răspuns (pentru crysty1222):

Am inteles, deci nu aveti nicio hotarare de la instanta pana acum. Nu am inteles care e faza cu succesiunea si cine a deschis-o, dar oricum. Executorul nu poate veni sa va ia lucruri din casa. Rolul executorului este doar de a pune in aplicare ce decide instanta. S-au scris foarte multe comentarii, nu le-am citit pe toate, dar am vazut si infomatii eronate. Ideea e sa incercati sa fiti atent ce se intampla pe parcursul procesului si sa asteptati sentinta. De asemenea sa fiti atenti si la povestea cu succesiunea ca sa nu pierdeti bani aiurea.

| crysty1222 explică (pentru Dintrebare):

Scuze pentru informatiile eronate. Nu prea sunt in tema cu aceste lucruri si poate din aceasta cauza nici nu explic foarte bine.
Da, inca nu avem nicio hotarare pana acum. Prima sedinta a fost pe 21 aprilie dar s-a amanat, iar urmatoarea este pe 23 iunie.

La faza cu succesiunea am scris ce era scris in citatia pe care am primit-o fiecare de la notar "Deschiderea procedurii succesorale a fost facuta la sesizarea secretarului unitatii administrativ-teritoriale." iar in dosarul de la tribunal apare si cererea facuta de firma de transport catre biroul notarial ca sa afle daca a fost sau nu dezbatuta mostenirea, iar biroul notarial le-a raspuns si le-a spus ca exista dosar succesoral inregistrat si procedura succesorala in curs, doar ca noi nu ne-am prezenta la termenul stabilit de acel birou notarial pentru dezbaterea mostenirii.

Răspuns utilizator avertizat
| crysty1222 explică (pentru Harfagre):

Dar nu ma simt rusinat deloc din cauza acestui dosar. Daca se decide ca ei sunt vinovati atunci vom plati si asta este. Pe mine ma intereseaza ca la sfarsit sa nu ma trezesc ca vine sa-i ia casa, masina sau alte lucruri lui maica-mea. Dar daca inainte de aceste lucruri o sa fim nevoiti sa platim cu bani, atunci o sa fiu multumit ca platesc acea suma de bani fara sa fie nevoie de alte modalitati mai grave ca sa zic asa.

Răspuns utilizator avertizat
| doctorandus a răspuns (pentru crysty1222):

Nu stiu, mai. Stiu ca un proces in drept penal se opreste automat contra celor care au murit (mortii nu mai pot fi condamnati penal). Nu stiu daca e valabil pentru un proces in drept civil.

| doctorandus a răspuns (pentru Ioandelasal):

Acceptarea mostenirii poate fi si tacita, de ex. prin a locui in continuare in casa pe care trebuia s-o mostenesca. Sau prin a prelua obiectele de valoare ale decedatului.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru doctorandus):

Stiu foarte bine aceasta, nu trebuie sa-mi explici.

| Mosotti a răspuns:

Daca a decedat, adios, nu se mai face nimic, ca nu voi ati facut pejudiciu ci el, iar el nu mai e.