| KiszMy a întrebat:

Sunteți de acord cu faptul că pentru obținerea permisului de conducere auto se solicită fișă medicală? Eu consider că examenele la sală și traseu ar fi de ajuns.

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Ce este bun in RO? Nimic.Pt permis ar fi de ajuns cum spui sala si traeu, deci cand mergi la sala aia te vad pun un aparat din ala pentru ochi, te pune rapid sa vada cum vezi si zice intra si da sala sau nu.Asa mi se pare mie corect.Fisa medicala pentru ce anume? Adica daca is bolnav ce nu am voie sa conduc sau cum? Cu ce afecteaza faptul ca am eu nu stiu ce boala? Ma refer is intreb fizic, vad bine, si sanatos psihic, ca aia cand te duci la sala daca ai fi dus cu pluta te-ar vedea oricum.Deci ce zic eu se face asa in 2 minute si treci sa dai sala. Apoi nu vad rostu scoli, adica sa fii obligat sa faci scoala, sa fim seriosi.De ex in statele unite nu exista asa ceva, adica sa fie obligat sa faci vreo scoala pe undeva.Si 99,99% nu fac scoala intr-un loc anume.Asta este valabil pentru orice permis indiferent cai de amatori sau de profesionisti.Conteaza sa treci sala si traseu si aia e tot ce conteaza.Ce scoala frate ce fise medicale asteas timpenii, bani irositi, mai bine spus taxe puse pe oameni, nu mai stiu aia cum sa scoata bani de la lume. Dupa cum am mai spus RO si UE este de fapt un stat feudal aia acolo se cred stapani si cum sintem nitel mai avansati informational nu mai fac ce faceau acu 5 sute de ani dar tot aia fac pun taxe pe orice le coace mintea.Deci omu ajunge deja scalav si este umilit, injosit cu toate ca tot plateste taxe peste tot.Deci ai dreptate restul e doar facut sa se poata lua taxe.

36 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu numai pentru carnet de conducere, dar si pentru politicienii candidatii la diferite functii ar trebui sa fie obligatorii si eliminatorii - mai ales cele neuro-psihicale.

| darrio2007 a răspuns:

Cine ar fi de acord cu asta este un inconstient. Inseamna ca vrei sa ai permis dar ai ceva probleme medicale care te impiedica. Asa-i? Daca nu ti s-ar face vizita medicala si tu poti fi chior de nu vezi indicatoarele, cum poti conduce pe drumurile publice? O iei pe arătură?

| KiszMy explică (pentru darrio2007):

În cazul acesta pică examenul din start, că nu poate să bage nici cheia în contact. Iar examen la sală special pentru unii din câte știu eu nu există. De ce să ne facem atâtea probleme din cauza asta, nu e absurd? Oricum legea trebuie să acorde egalitate de șanse pentru toți cetățenii, altfel e neconstituțională.

| baru a răspuns:

Fisa medicala inasprita. Sala, oras, poligon!

| KiszMy explică (pentru baru):

Examenul este suficient, hârțoaga cu mâzgăliturile medicilor nu-și are rostul.

| DeathLord93 a răspuns:

Si daca ajunge un schizofrenic la volan ce te faci sau vreunu cu paralizie la maini sau picioare?

| KiszMy explică (pentru DeathLord93):

Dacă poate lua examenul înseamnă că-i apt, de ce să-l mai întrebe și de sănătate? Ce are de-a face asta cu "prefectura"?

| DeathLord93 a răspuns (pentru KiszMy):

Examenul teoretic si cel practic nu au nimic de a face cu analizele medicale prealabile
Sincer sa fiu tu probabil ai pus intrebarea asta pentru ca ai niste probleme care te impiedica sa dai examenul si acum vrei oarecum sa te victimizezi un pic
Fara suparare doar o parere personala

| KiszMy explică (pentru DeathLord93):

Cum ai tras concluzia asta? Doar am menționat după întrebare că nu am vreo problemă cu faptul că trebuie să susții un examen pentru a obține permisul. Mă deranjează faptul că te pun pe drumuri aiurea doar ca să aibă și ăia de lucru, de își spun medici, pupa-i-ar pupătorii de moaște!

| DeathLord93 a răspuns (pentru KiszMy):

Dar peste tot iti cere frate controale medicale prealabile si la angajare si la clasa 1 cand te inscrii peste tot

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pe langa ca sunt de accord as vrea sa fie niste examene medicale mult mai drastice, mai ales cele psihologice.

| mihai69 a răspuns:

Și atunci un epileptic, schizofrenic etc. ar fi buni de șoferi în opinia ta? Tu gândești înainte să pui o astfel de întrebare?

| KiszMy explică (pentru mihai69):

Dar tu gândești când folosești termeni improprii? Sau pentru tine ceea ce afirmă o persoană cu titlu de "medic" este cuvântul lui dumnezeu, deci o iei ca atare?
Dacă legea ar fi aceeași pentru toți cetățenii și răspunderea penală ar fi aceeași pentru toți cetățenii, deci cel care nu se simte în stare să conducă din varii motive s-ar gândi că răspunde în cazul în care produce un accident. Este ca și când consumi băuturi alcoolice, ai dreptul să consumi dar nu poți invoca consumul de alcool ca scuză în cazul producerii unui accident.

| mihai69 a răspuns (pentru KiszMy):

Și care ar fi în opinia ta, termenii improprii folosiți de mine?
Mă rog, partea cu legea „dacă ar fi aceeași..." păi chiar *E* aceeași! nu există legi pentru Popescu, legi pentru Ionescu ș.a.m.d. Și evident, și răspunderea e aceeași.

| KiszMy explică (pentru mihai69):

Legea, la cum este făcută acum, nu este aceeași pentru toți. De exemplu dacă Popescu și Ionescu conduc ambii fără permis, Popescu fiind diagnosticat cu o boală/tulburare psihică iar Ionescu având fișa medicală parafată de toți medicii dar ne obținând permisul, Popescu este scutit de răspunderea penală(fiind considerat fără discernământ) însă Ionescu este sancționat conform Codului Penal.

| mihai69 a răspuns (pentru KiszMy):

Și ce discernământ ar putea avea un bolnav psihic?!? Legea e OK așa cum e; problema ar fi cum ajunge un bolnav psihic să urce la volan. Cine îi dă voie? Știi că răspunderea penală îi revine celui din urmă?

| KiszMy explică (pentru mihai69):

Presupui că este bolnav psihic dacă este diagnosticat cu o boală psihică, dar n-ai de unde să cunoști că este așa ceva. Tu cu al cui "discernământ" judeci astfel?

| Lioname a răspuns:

Desigur ca da! Trebuie completata fisa medicala pentru a putea servi la examenul auto!

| Clorox a răspuns:

Da, nu vreau sa vad toti psihopatii la volan!

| LuciWv a răspuns:

Multe multe raspunsuri fara sens de ex : "daca ajunge un nebun la volan"
o intrebare pentru toti care spun asta, si nebunii de acum? parca o fisa ajuta la ceva
ori ca e un orb ori ca e un betiv TOT AIA E! nu stiu care este mai vinovat, betivul sau orbul?
toti arata cu degetul spre oamenii cu probleme, -.- josnic, un deget spre ei alte 3 spre voi
aparent exista masini care se conduc si singure, cred ca un orb se descurca cu ele, ha? dar un betiv?
in loc sa blamati oamenii care EVIDENT incalca orice limita de viteza, limita de viteza este o chestie care nu e respectata nu doar in Romania, dar totusi, un om cu dizabilitati nu poate conduce, sunt de acord, dar fara chestii de genu " Si daca ajunge un schizofrenic la volan ce te faci sau vreunu cu paralizie la maini sau picioare?" dar daca e un betiv si nu un schizofrenic? atunci e ok nu? mentalitate gresita.
Anyway.

| aCek1ng a răspuns:

Normal ca sunt de acord. Fara ea e si normal sa nu poti sofa. Nu poti pune un nebun sa urce la volan sa faca prapad.

| RainbowD a răspuns:

Da, sunt de acord. Daca nu ai avea fisa medicala, ai putea conduce si orb, si surd, si daltonist. Oricum, fisa aia medicala se primeste de pomana fara sa fi examinat cu adevarat. Dai cativa lei, si ai fisa medicala in mana.

| KiszMy explică (pentru RainbowD):

Dar dacă cineva care este deja în evidențele psihiatriei vrea să dea pentru permis?

| Anonim a răspuns (pentru RainbowD):

Daca nu ma insel daltonistii au voie sa dea de permis, chiar daca nu fac diferenta intre rosu si verde, stiu ordinea culorilor, mai ales la semafor, dar nu sunt convins.

| RainbowD a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu asa stiu, ca nici daltonistii nu au voie sa aiba permis, din moment ce au acesta mica problema. Dar, cu bani, ce nu poti obtine in ziua de azi...

| popa07ady a răspuns:

Fisa medicala reprezinta un act foarte valoros pentru tine cit si pentru toti participantii la trafic.Imagineaza-ti cum ar fi sa ia permisul de conducere un om bolnav de epilepsie?

| KiszMy explică (pentru popa07ady):

Valoroasă pentru mine?! Nu dau 2 bani pe ea.

| popa07ady a răspuns (pentru KiszMy):

Tu nu ai probleme, sunt de acord! Dar cu cei care au probleme de sanatate ce facem? Ai lasam sa ne omoare pe sosele? Gindeste-te putin: Cum ti-ai putea proteja ocupantii (care poate sa fie familia ta, copii tai) de un sofer inapt? Chiar as inaspri controalele medicale incepand cu varsta de 50 ani si in cazul in care un cetatean inapt produce un accident cu victime sa fie tras la raspundere penala medicul care i-a dat acceptul pentru a conduce autoturisme.

| KiszMy explică (pentru popa07ady):

Un șofer fără permis este inapt, de asta ziceam că examenul auto este suficient.

| mihai69 a răspuns (pentru KiszMy):

Un șofer fără permis nu e inapt, e doar neexaminat și necertificat.
===
Asta-mi amintește de o glumă:
Cică pe la Ieși se ciocnesc doi într-o intersecție:
- Șin' ți-o dat ție hăi permis?!?
- Da' șin' ți-o zâs ție că am permis?!?
===
Așadar, examenul NU e suficient. Mai trebuie și o certificare.
PS lucrez într-o meserie (și NU ca șofer!) pentru care sunt nevoit să fac verificare medicală anual. Crezi că sunt fericit din cauza asta? Cu siguranță, nu. Și nu neapărat din cauza înțepăturilor și testelor diverse la care suntem supuși, cât pentru o zi pierdută anual pe holurile instituției medicale unde trebuie să fim examinați. Și ca să fie tacâmul complet, la fiecare doi ani dăm și examen pentru licență!
Cum ți s-ar părea să fie la fel și pentru șoferi?
happy
Sincer, eu m-aș simți mult mai în siguranță pe drumurile patriei.
Mai ales după ce pe ele circulă o mare „promoție" de șoferi analfabeți care au „absolvit" TAGMA CUM FRAUDE la Pitești.

| Petripetri a răspuns:

Fisa medicala tata ca asa dau peste noi pe strada toti chiorii si nebunii

| oFrunza a răspuns:

Logic ca ar trebui, ti-ar placea ca unul care nu isi face controlul la ochi sa primeasca permisul si peste 2 zile sa dea peste cineva drag tie?
Plus multe alte exemple.

| onyvirus a răspuns:

Consideri eronat.Sunt mult-e vieti la misloc si tu daca esti chior de ce sa omori pe altul-l?

| KiszMy explică (pentru onyvirus):

Dacă ăla din poză ești tu, se explică de ce judeci în acest mod.

| alinabogdan2781 a răspuns:

Da e bine sa ai fisa medicala linga tine

| Gabi2865 a răspuns:

Eu sunt de acord. Cine stie ce nebun mai vrea sa ia carnetul