|

TPU ce arme legale ai voie sa porti la tine pentru auto aparare in Romania(in afara de pistol)?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti sa porti arme neletale, dar nu in toate locurile si nu la anumite evenimente. Daca le porti in locurile si la evenimentele prevazute de lege fapta constituie infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART.372. Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase  
  (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;  
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;  
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.  
  (2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un F-22 la altitudine mica
dar nu F-35, alea sunt interzise big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sprayul piperat si tazer-ul din cate stiu.
Cutitele si boxurile sunt interzise, iar pistolul il poti purta dupa niste teste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează