| Dan_Bogzeanu_Denisa_1992 a întrebat:

Vreau sa fac cununia civila in Bucuresti si nici eu nici iubitul meu nu suntem din Bucuresti. Eu am buletin pe Timisoara si el pe Braila. am inteles ca se poate face cu viza de floatant dar cum ramane cu adresele! ce adrese o sa avem in buletin? sau daca raman aceleasi adrese trebuia sa ma deplasez in oraasul de unde sunt sa imi fac buletinul? eu sunt luata in spatiu de bunica mea iar el de parinti. Trebuie sa ne ducem fiecare unde apartinem sa fim iar luati in spatiu sa pastram adresele?

Răspuns Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O poti face cu aprobarea primarului de sector, de la primaria sectorului in care vrei sa o faceti.
Conform Codului civil, citez:
"ART.279. Locul încheierii cãsãtoriei
(1) Cãsãtoria se celebreazã de cãtre ofiţerul de stare civilã, la sediul primãriei.
(2) Prin excepţie, cãsãtoria se poate celebra, cu aprobarea primarului, de cãtre un ofiţer de stare civilã de la o altã primãrie decât cea în a cãrei razã teritorialã domiciliazã sau îşi au reşedinţa viitorii soţi, cu obligativitatea înştiinţãrii primãriei de domiciliu sau de reşedinţã a viitorilor soţi, în vederea publicãrii.
ART.280.Declaraţia de cãsãtorie
(1) Cei care vor sã se cãsãtoreascã vor face personal declaraţia de cãsãtorie, potrivit legii, la primãria unde urmeazã a se încheia cãsãtoria.
(2) În cazurile prevãzute de lege, declaraţia de cãsãtorie se poate face şi în afara sediului primãriei.
(3) Atunci când viitorul soţ este minor, pãrinţii sau, dupã caz, tutorele vor face personal o declaraţie prin care încuviinţeazã încheierea cãsãtoriei. Dispoziţiile art. 272 alin. (5) rãmân aplicabile.
(4) Dacã unul dintre viitorii soţi, pãrinţii sau tutorele nu se aflã în localitatea unde urmeazã a se încheia cãsãtoria, ei pot face declaraţia la primãria în a cãrei razã teritorialã îşi au domiciliul sau reşedinţa, care o transmite, în termen de 48 de ore, la primãria unde urmeazã a se încheia cãsãtoria."
Tu iti vei preschimba CI pe noul nume (daca o sa ai numele sotului) si o vei face la SPCLEP de care apartine domiciliul sotului.

1 răspuns:
| Dan_Bogzeanu_Denisa_1992 explică:

Eu am intrebat altceva. gaseam si eu asta pe google!