| Anca2999 a întrebat:

Vreau sa-mi raspunda persoane care cunosc, pentru ca nu prea am gasit pe niciunde informatiile acestea:
Pentru a face facultatea de drept in America poti depunde cum se face si in Romania niste acte care se cer de catre universitate si eventual sa dai un examen care este cerut SAU trebuie sa faci inainte de facultatea de drept o scoala de drept(law school) si apoi sa inaintezi spre facultate?
Funda+vot+etc celui mai clar si detaliat raspuns. Multumesc anticipat!

8 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

Law school înseamnă facultate de drept. Nu şcoală de drept. Nu există aşa ceva. E la fel ca la noi. Termini liceul şi intri la facultate.

Iar mai întâi de toate îţi trebuie viză. În cazul tău, de student. Iar SUA nu dă vize aşa uşor. Nu e ca şi cum ai trece din Bucureşti în Ilfov.

| Anca2999 explică (pentru Gizăz):

Stiu care e problema cu vizele, nu e chiar atat de complicat din moment ce esti admis la o facultate in state, crede-ma, e greu intr-adevar sa obtii una in cazul in care vrei sa te multi acolo(pentru ca, in general, nu adora subiectul asta). Mersi de raspuns, am citit pe un forum o chestiune in legatura cu scoala/facultatea de drept in state si de asta mi s-a parut a fi o durere de cap, am vrut sa ma lamuresc. Mai astept cateva "pareri" iar daca nu vor mai fi vei primi funda imediat.

| Gizăz a răspuns (pentru Anca2999):

Am stat jumătate de an în SUA. Nu m-a impresionat nimic, crede-mă. laughing Prefer Europa mea.hee hee Dar nu România.

| Anca2999 explică (pentru Gizăz):

Gosh laughing) Poti sa-mi dai un mesaj sa vorbim? M-ai facut curioasa( bine nu te contrazic, dar...)

| Danzell a răspuns (pentru Gizăz):

Viza se da foarte usor. am 5 prieteni care au primit vizele pentru un program universitar. la interviuri au fost programati unul dupa altul in aceeasi zi.
problema e ca noi romanii suntem foarte secretosi si avem impresia ca daca ii zicem celui care ne intervieveaza, ca avem 3 puradei si stam in casa de chirpici, ne pica.
motivul pentru care viza se ia greu e pentru ca informatiile date de noi nu corespund cu cele obtinute de ei, si mai ales cu informatiile care la dam la interviu. un alt motiv pentru refuzul vizei e ca dam impresia ca vrem sa ramanem in america. ceea ce ei nu vor.
alt criteriu este cat de bine vorbim limba la nivel conversational. nu te poti astepta sa primesti viza cand stii sa zici doar: "i am Dorel. my mazar and my fazar of za nasion"

| Gizăz a răspuns (pentru Danzell):

Ştiu. Aşa am obţinut-o eu p-aia de turist. Doar că bănuiam că e mai complicată la şederi mai lungi. Apropo, genială ultima frază. )))

| Danzell a răspuns (pentru Gizăz):

Procedurile variaza de la viza la viza. perioada in cazul vizei pentru student nu are o valabilitate fixa. poate sa fie de la un an pana la 10 ani chiar. oricum perioada se stabileste in functie de durata stagiului de invatamant. de asta e nevoie de acel formular de la facultate.

| Danzell a răspuns:

Este acelasi principiu ca la noi.

te informezi legat de procedurile de inscriere pe site-ul facultatii la care vrei sa te inscrii.

cele mai importante surse de informare sunt cele la care de obicei nu se prea apeleaza. adica mailul si telefonul.

trimite un mail la facultatea la care vrei sa te inscrii in care sa ceri informatii legate de inscrierea pentru studenti straini, si ce costuri presupune inscrierea.
de asemenea o sa iti trebuiasca sa faci rost si de viza pentru studii. poti afla informatii de la ambasada/consulatul american de aici, sau de la ambasada/consulatul roman din america.

in principiu pasii care ar trebui sa ii urmezi ar fi astia
1. informare facultate/ambasada
2. pregatirea hartiilor cerute de facultate, plus inscrierea si confirmarea inscrierii, facultatea trebuie sa iti trimita un formular in baza caruia sa poti primi acest tip de viza
3. obtinerea vizei de student, F sau M

intrarea pe teritoriul american se face cu maxim o luna inainte de inceperea cursurilor