|

Care este cartea voastră (nu neparat de literatură) preferată? vă rog dacă puteți să dezvoltați puțin ideile reflectate de autor din punctul vostru de vedere, încadrarea în perioada istorică, sau curentul literar?

Hai, că nu trebuie să dați bacul laughing dați doar titlul si două-trei rânduri despre autor sau ideile ce v-au influențat intr-un oarecare mod.

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Iulius Caesar - de Rex Warner. Imi place sa stiu ce s-a intamplat in vremurile de demult. Si personajul Caesar a fost o piatra de hotar pe firul istoriei; fie ca ne ploace, fie ca nu. Am putut sa vad profilul moral (sau mai bine zis imoral) al unui personaj atat de important. El a intrat in politica relativ tarziu, dupa patruzeci de ani, iar pana atunci a dus o viata imorala atat de mult cat se poate duce o astfel de viata (relatii intime cu sotiile prietenilor samd). In afara de el ca individ, am mai putut sa inteleg mentalitatea unei intregi epoci.

| a răspuns (pentru sabin89):

Ca avea relatii intime cu sotiile prietenilor nu este ceva chiar atat de iesit din comun. Ca ii placeau putin cam mult baieteii nu scrie in cartea aia? In orice caz, astea sunt lucruri obisnuite pentru Roma acelor vremuri. Iti recomand si "Vietile celor 12 Cezari" de Suetonius, daca vrei sa-ti aprofundezi cunostintele. O carte foarte interesanta happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AFR81):

Daca mai avea putina rabdare autorul intrebarii, tu ai fi meritat funda, dupa felul cum ai descris "Romanul lui Hanibal".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Recomand "Mandria Cartaginei - Romanul lui Hannibal" de David Anthony Durham. O carte superba, bazata in mare parte pe scrierile istoricilor vremii, dar care nu se axeaza strict pe luptele dintre cartaginezi si romani, pe cuceririle cartagineze, pe numarul de oameni morti si pe cetatile asediate, ci are si o doza de fictiune, daca o pot numi asa, care are farmecul ei. Putem urmari, asadar, campania din perspectiva lui Hannibal, din perspectiva unui soldat de-al sau, Imco Vaca si din perspectiva familiei comandantului cartaginez. De asemenea, exista numeroase pasaje siropoase sau amuzante care "dau culoare" cartii. Tandreturile lui Hannibal cu sotia sa Imilce, momentele petrecute cu copilul sau Hamilcar, spaima din sufletul romanilor, planurile lor de aparare, viziunile lui Imco Vaca, vitejia sa, goana sa dupa femei, toate sunt descrise atat de frumos incat aceasta carte atipica mi-a dat senzatia de multe ori ca nu are ce cauta in librarie in sectiunea "Istorie". Spre deosebire de "Hannibal" de Nic Fields, cartea aceasta, datorita talentului literar al autorului (pentru ca da, chiar daca vorbim de o carte istorica, este nevoie si de asa ceva) este mult mai palpitanta si mult mai usor de citit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A Perfect Union of Contrary Things, este o biografie a leaderului Trupei "TOOL" Maynard James Keenan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Maitreyi de Mircea Eliade. 160 de pagini ce povestesc o parte din viata autorului lucrand ca inginer pe santier in India coloniala a anului 1930 si iubirea purtata pentru o tanara indianca de 16-17 ani, fiica a unui bogat bengalez, patronul protagonistului. "Romanul" m-a facut, intr-o oarecare masura, sa privesc sentimentul numit "iubire" cu alti ochi... Mi-e somn la ora asta. Pace! V

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează