|

Puteti sa imi dati câteva avantaje si dezavantaje(de preferat 3) ale utilizării tehnologiei?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna,
A) Avantaje
-Comunicarea : cu ajutorul tehnologiei putem lua legătura foarte ușor cu persoanele din cercul de prieteni, rude sau cunoștințe.
-Informatia : Cu ajutorul tehnologiei poți afla foarte ușor o informație, o traducere, etc.
-Distractia : Datorita tehnologiei exista jocuri video, aplicații, de care ne putem bucura in timpul nostru liber.
B) Dezavantaje
-Sanatatea : tehnologia de ultima generație (televizor, telefon, laptop) poate afecta sănătatea datorita expunerii la radiații cat și urechile și ochii.
-Timpul : Datorita faptului că tehnologia degaja dorința de a descoperi mai mult, de multe ori pierdem prea mult timp stand in fata unui joc.
-Frauda : Toți oamenii au acces la internet, la un telefon mobil sau la radio, daca își permit. Aceștia te pot înșela prin intermediul tehnologiei.
P.S. : Eu le-am scris, nu sunt copy-paste deci poți să le duci așa la scoala sau oriunde altundeva.
Sper că te-am ajutat.
Pa!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Avantajele tehnologiei sunt multiple pentru omenire, dar fiecare avantaj poate deveni în același timp și un dezavantaj fiindcă tehnologia este o sabie cu două tăișuri. Firește că majoritatea indivizilor se gândesc numai la efectele pozitive însă totul trebuie văzut din cel puțin două perspective pentru a avea o imagine de ansamblu.
Sigur, tehnologia ne ajută să fim mai rapizi atât în procesul de comunicare cât și în orice am face de la durata timpului de călătorie până la rapiditatea de a găti mâncare, însă aceasta are și efecte negative. Cei mai mulți dintre noi se bazează excesiv pe tehnologie devenind practic dependenți de ea. Nu mai putem face nici măcar niște lucruri elementare fără a utiliza aparatură electrocasnică de exemplu. Dacă am rămâne fără energie electrică pe o perioadă mai lungă de o zi cel mai probabil ar fi că mulți dintre noi ar suferi destul de mult.
Orice sferă a vieții noastre s-a „tehnologizat". Din păcate, tehnologia ne face să devenim mai impersonali, să comunicăm din ce în ce mai mult prin intermediul diferitelor site-uri sau cu ajutorul telefonului și ne pierdem ușor, ușor capacitățile de a vorbi față în față cu o persoană, mulți copii nu mai ies afară să se joace fiindcă fac acest lucru pe computerul personal și devin astfel încă de mici sedentari și cu posibile probleme de adaptare la societate.

După cum spuneam tehnologia ne face viața mai ușoară însă nu ar trebui să depindem în totalitate de ea. Trebuie să vedem clar care sunt dezavantajele și care sunt avantajele astfel încât să putem alege o variantă care să nu ne afecteze extrem de mult pe viitor. Aceeași tehnologie poate fi folosită și în medicină pentru a salva oameni, dar și în conflicte armate pentru a distruge inamicii.

Omul trebuie să controleze tehnologie și nu tehnologia pe om însă va mai dura mult timp până când majoritatea oamenilor își vor da seama că nu au...2005 - 2096 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Avantaje:
-ne usuram vietile
-aflam lucruri noi
-putem tine legatura cu persoanele apropiate
-uneori este esentiala pentru om (medicina)

Dezavantajeaza:
-datorita ei devenim lenesi
-uneori aceasta ne determina sa nu mai socializam, sa fim introvertiti
-sedentarismul ne poate afecta sanatatea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Avantaje:
-faptul ca ai toate informațiile de care ai nevoie
-comunicarea cu oameni de pretutindeni
-poți cumpăra un anumit lucru din orice tara, oraș fara sa trebuiască sa mergi pana acolo.

Dezavantaje:
-copii nu mai ies pe afara
-uni copii devin obezi din cauza faptului ca nu mai fac mișcare și stau toată ziua in fata calculatorului, telefonului, tabletei..si mănâncă.
-dependenta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează