|

Salutare!

Am aici un fragment dintr-o carte pe care o scriu cand am perioade grele, un bilet de adio. Oarecum ma identific cu personajul, este modul meu de a trece peste probleme fara a actiona in realitate.

Ce parere aveti despre fragmet si ce credeti ca am vrut sa transmit?     " E frig, ploua, e miezul noptii. Din cand in cand, cate un fulger ratacit se stinge pe bolta nemarginita a cerului imbracand forme intr-o lumina electrizanta. Spectacolul dureaza o clipa. Il poti rata daca clipesti, dupa care se reasterne bezna. Putine au fost momentele in care mi-a fost dat sa vad fericirea si de cele mai multe ori am avut ochii inchisi. Alteori,  lumina fulgerului a fost prea slaba pentru a lumina infinitatea intunericului asa ca m-am adaptat. Nu a fost alegerea mea, as fi dat fara sa ma gandesc intunericul noptii la schimb pentru o zi insorita.

     Nu stiu daca viata are un scop, dar fara soare imi este imposibil sa vad drumul pe care ar trebui sa merg. In 20 de ani am mers fara sa stiu unde pasesc si m-am ratacit. Chiar daca soarele ar rasarii, as fi mult prea departe  de drum pentru a ma intoarce. Nu stiu incotro ma indrept, dar stiu ca directia e gresita.

     Dat fiind ca nu voi ajunge la destinatie, nu vad rostul de a continua. Am obosit."

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da! Este clar pentru mine ca este vorba de o dezamagire si lipsa unei viziuni asupra viitorului, precum si lipsa entuziasmului in prezent. Mi-a placut descrierea plastica a starii in care te afli, o imagine vie si evocatoare. Nu stiu sigur daca viata are un scop, mai exact daca cineva ne-a creat pentru o destinatie sau nu dar, cred ca noi putem da sens si scop ei. Faptul ca constientizezi ca te-ai ratacit si ca directia este gresita este tocmai punctul de la care trebuie pornit spre actiune, schimbarea atitudinii si o noua viziune. Ce ai avea de pierdut daca modifici perspectiva asupra vietii si incerci sa gasesti ce e bun si frumos in viata? Soarele este mereu pe cer chiar si atunci cand este intuneric sau innorat. Reinoieste-ti felul de a gandi, nu iti pierde speranta si cauta indrumare daca simti nevoia. Deschide-ti ochii larg sa poti cuprinde mai mult decat ceea ce vezi acum. Mergi inainte caci orizontul se largeste astfel. Daca tot iti place sa scrii, te provoc sa scrii o carte cu felul in care ar arata viata ta si ce sentimente ai avea daca nu ai fi ratacit, daca ai sti care ti-ar fi scopul existentei tale si cum ai actiona. Don't give up!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Cam exagerate metaforele si cam abunda.
Dar te inteleg.
Pierzi lupta cand renunti, nu cand esti invins. Nu renunta niciodata!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În acest text văd lipsa optimismului personajului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează