| LovedbyGrace a întrebat:

Am observat că multe dintre piesele de dragoste care se ascultă în prezent prezintă în versurile lor ideea de "Am nevoie de tine...".

A iubi nu înseamnă altceva? straight face
Când mă gândesc la "a iubi", mă gândesc la dăruire deplină, egoismul fiind complet exclus din ecuație...

Voi ce părere aveți despre ideea transmisă de aceste versuri? Considerați că este vorba despre o iubire autentică?

21 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

O iubire trecatoare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce vrei să spui cu autentic? E ceva special inventat de tine? Fiecare concepe iubirea altfel, nu ca o ecuație cântărită, având după semnul egal un zero. I need You, am nevoie de tine este majora gândire, din ea rezultă gelozia, iubirea de obiect.

| Celcestietot a răspuns:

Cine ascultă așa ceva laughing rolling on the floor?! laughing laughing laughing?!

| CopilThembel a răspuns:

Doar am nevoie de tine.

| Nemessys a răspuns:

Trebuie sa intelegi ca majoritatea pieselor de dragoste sunt cantate ca sa fie pe placul persoanelor care le asculta. Nu este obligatoriu sa reflecte si realitatea. De exemplu sunt multe adolescente care asculta astfel de melodii, numai ca sa le hraneasca ego-ul ala cat casa, sau altele care sunt in depresie, asculta melodii de iubire, care le baga si mai tare in depresie doar pentru ca,, se regasesc " in acea melodie.
Tu iti dai seama cate fete cu experiente neplacute in ceea ce priveste relatia cu fostii lor au ascultat melodiile,, nu stii tu sa fii barbat" de irina rimes si,, ia ramai cu mama ta" de Delia? Bine. titlul nu este asa, dar nu ma lasa TPU-ul sa scriu forma reala. Cam la asta ma refer. Le ofera acea emotie ca fostii lor au fost niste boi. Adica au nevoie de cineva care sa le confirme acest lucru, iar ele gasesc acea confirmare in acele versuri. Evident. nu vorbesc la modul general.

Din punctul meu de vedere ascultatul muzicii trebuie sa fie ceva placut, ce te relaxeaza si iti ofera o energie, nu care te intristeaza si mai tare cum este in cazul multora. Aceeasi chestie si pentru barbatii care asculta melodii cu mesaje jignitoare la adresa femeilor.

A iubi inseamna (la modul cel mai realistic vorbind, fara rahaturi cum vezi in blog-urile de pe internet scrise de toate terminatele) : intelegere, respect, sinceritate, incredere, crestere impreuna si libertate.

Ceea ce auzi tu in melodii cu,, am nevoie de tine" se refera mai mult la dragoste, nu la iubire. Dragostea reprezentat acel amestec, sau ciorba (sper ca ti-e foame happy de emotii si de hormoni. Cand pui ca ai nevoie de cineva, tu nu ai nevoie de acel cineva, ci ai nevoie de ceea ce iti ofera. Adica : afectiune, atentie, sprijin psihic sau moral.

| Ineys a răspuns:

Muzica de duzina, sa faca si ei niste rime sa scoata un cantec sa mai faca niste bani. La asta se rezuma muzica acum. Nu observi ca e toata la fel? Mai ales muzica pop. Normal ca trebuie cantece simple si usor de digerat ca sa prinda la public. Nu mai asculta nimeni simfonie, muzica clasica, jazz, rock, etc pentru ca majoritatea nu inteleg nimic din astea. Trebuie sa le intelegi ca sa le apreciezi.

Muzica pop are ca target un public care se multumeste cu putin deci si cei care creaza muzica pop pun pe tava: putin. Versuri/idei care se repeta in 15 cantece, de multe ori si cantecul in sine e foarte asemanator daca stai sa-l asculti bine. Asta este, din pacate industria muzicala s-a transformat in masinarie de bani si muzica in loc sa evolueze, se duce in cealalta parte. Muzica a atins apogeul acum 200-250 de ani, de atunci a devenit din ce in ce mai banala.

La ce te astepti la versuri? Majoritatea nici nu au sens.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Temele principale in melodiile de dragoste sunt si "nu vei mai gasi niciodata alta persoana ca mine", "sunt mai bun ca fostul/fosta", "ce prost/proasta sunt ca te-am pierdut".

Mi se par scarboase, deloc placute.

| Emma30555 a răspuns:

Când ai nevoie de cineva ești un pic egoist fiindcă e vorba de nevoia ta dar pentru unii înseamnă iubire

| Heraclit a răspuns:

Majoritatea cantecelor de dragoste sunt extrem de penibile. Sunt putine care chiar sunt faine asa ca da, de acord cu tine. E greu sa vorbesti despre o dragoste autentica cand esti prost de bubui.
Oricum, astea sunt cantecele mele preferate "de dragoste":
https://youtu.be/xg_Y7Or_hWM

https://youtu.be/--415EOiXtQ

https://youtu.be/o1oKBbReaOs

https://youtu.be/K1xJSV6Mrco

https://youtu.be/lZjEA8EwEL4

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

"egoismul fiind complet exclus din ecuație"
Iubirea se bazeaza 99, 99% pe egoism.Pe sarisfacerea unor nevoi, cu ajutorul unei alte persoane.Si altruismul e tot egoism mascat.
Da,ai nevoie de cealalta persoana,ca sa nu te simti singur,ca sa te simti inteles,sa-ti ofere stabilitate,siguranta, companie, sa primesti validare, sa te. integrezi in societate etc
Daruirea deplina inseamna naivitate si vulnerabilitate. Tot ce daruiesti o faci pentru a primi inapoi, constient sau nu.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Majoritatea oamenilor care cântă despre iubire, nu au iubit niciodată cu adevărat, eu așa cred, doar se victimizează în mare parte...

| LovedbyGrace explică (pentru Florin9Florin9):

Poate au iubit...dar se prostituează muzical. big grin

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Nu am mai auzit această expresie big grin exemplifică te rog big grin Ca să înțeleg mai clar big grin

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Și când o să fiu? big grin

| LovedbyGrace explică (pentru Florin9Florin9):

Asta depinde de tine.winking

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru LovedbyGrace):

De tine sad

| LovedbyGrace explică (pentru Florin9Florin9):

E un fel de a spune pentru faptul că își coboară standardele în privința a ceea ce aleg să cânte...doar pentru faptul că prin asta pot să își crească veniturile. straight face
Totul devine ceva comercial...

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Asta nu se contrazice cu ce am zis eu, cumva se completează cred big grin

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Ai dreptate, daca iubesti pe cineva doar atata timp cat iti ofera dragostea lui/ei atunci esti un egoist/a care nu iubeste, pentru ca a iubi inseamna a oferi, nu a da. Unii, pentru a si implini nevoia iubirii, fac lucruri bune, despre care am putea spune ca vin din iubire, compromisuri, pe care le fac pentru a primi atentia, multumirea, si iubirea altuia. Dar iubirea nu e un schimb, e un dar, iar daca iubesti cu adevarat, oferi iubire fara a astepta nimic in schimb.

| Onisim10 a răspuns:

Iubirea nu înseamnă a avea nevoie de cineva, că sau cum te-ai folosi de el, și a iubi nu înseamnă să te folosești de cineva. Vorba e vorba.